Μαρία Βουζουνεράκη

Μαρία Βουζουνεράκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Βουζουνεράκη γεννήθηκε στην Ιεράπετρα της Κρήτης.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Εμπορικού Κολεγίου Αθηνών (St. George Commercial College). Εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα δραστηριοποιήθηκε στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών έως το 2018, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε για λόγους υγείας. Τα τελευταία χρόνια ο λόγος της εκφράζεται, παράλληλα με τη συγγραφή, και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και ποικίλες γνωστές ιστοσελίδες. Ταυτόχρονα, αποτελεί μία από τις ραδιοφωνικές παραγωγούς του διαδικτυακού ραδιοφώνου «Ράδιο Αλληλέγγυοι».
Μυθιστορήματα
Πάμε μια βόλτα; (2019), Άνεμος Εκδοτική
H οργή του χρόνου (2022), Άνεμος Εκδοτική

Ποίηση
Η νύχτα στα μάτια των δειλών (2017), Άνεμος Εκδοτική

H οργή του χρόνου – Μαρία Βουζουνεράκη

H οργή τουΜυθιστόρημα εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα


Στα χρόνια της πανδημίας του 2020, δύο νέοι άνθρωποι ζουν στην Αθήνα, επιδιώκοντας να βρουν τις ισορροπίες τους και αναζητώντας την πολυπόθητη ευτυχία. Η Βερονίκη εργάζεται στο Δημόσιο, ενώ κατάγεται από την Κέρκυρα, την οποία επισκέπτεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Ο Θεόκλητος δραστηριοποιείται στον τραπεζικό τομέα κι έχει καταγωγή από το Ρέθυμνο. Οι πορείες τους είναι διαφορετικές και ανεξάρτητες, ενώ η δυσεύρετη αληθινή αγάπη αποτελεί ακόμα άπιαστο όνειρο γι’ αυτούς. Όμως η Μοίρα θα διασταυρώσει ανέλπιστα τα μονοπάτια τους και θα καθορίσει με απροσδόκητο τρόπο τις ζωές τους. Το μέλλον τους μοιάζει άδηλο, αλλά οι στιγμές ευτυχίας που αυτό τους επιφυλάσσει είναι εκεί και περιμένουν να τις διεκδικήσουν.
Η χαρισματική συγγραφέας εμπνέεται από πραγματικές καταστάσεις, ενώ φέρνει στο φως γεγονότα του παρελθόντος, καθώς και τον τρόπο που αυτά επηρέασαν την ανθρωπότητα ανά τους αιώνες. Μπορεί άραγε ο άνθρωπος να ξεπεράσει τον έμφυτο φόβο του για την οργή του χρόνου και να διεκδικήσει την πολύτιμη αν και παροδική ευτυχία που του αναλογεί;
Ένα μυθιστόρημα πολυπρόσωπο, καθηλωτικό και συγκινητικό, που μας παρασύρει να ταξιδέψουμε στον χρόνο και να δούμε την ανεκτίμητη ζωή μας με πιο καθάριο βλέμμα.

Μυθιστόρημα, Άνεμος Εκδοτική, 2022, 228 σελ.

Πάμε μια βόλτα; – Μαρία Βουζουνεράκη
Όταν η ζωή αποφασίζει να σε κάνει ν’ αλλάξεις πορεία, συχνά σου δίνει πολλές προειδοποιήσεις. Επιμένει να τις πετάει μπροστά σου, όσο κι αν εσύ αδιαφορείς. Μέχρι που μια μέρα αλλάζουν όλα, καθώς σου χαρίζει το ανεπιθύμητο δώρο μιας ανίατης πάθησης, με την οποία καλείσαι να μάθεις να συμβιώνεις.
Η νεαρή Μυρτώ αφήνει το πανέμορφο Ναύπλιο, όπου γεννήθηκε, για ν’ αναζητήσει το μέλλον της στην απρόσωπη Αθήνα. Με μια βαλίτσα όνειρα, ένα έμφυτο συγγραφικό ταλέντο και τη διάθεση να παλέψει για να πραγματοποιήσει τους στόχους της, θ’ αναμετρηθεί με όσα τη στοιχειώνουν από το παρελθόν, θα διεκδικήσει το δικαίωμα στον απόλυτο έρωτα και θα βιώσει την ουσιαστική ευτυχία, ατενίζοντας το αύριο με αισιοδοξία και ελπίδα.
Η Μοίρα όμως συνηθίζει ν’ ανατρέπει τα σχέδια που κάνουμε, και η Μυρτώ δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Η διάγνωση της σοβαρής νόσου της θα την προσγειώσει σε μια νέα αδιανόητη πραγματικότητα και θα την προκαλέσει ν’ αγωνιστεί για το αβέβαιο μέλλον.
Ένα μυθιστόρημα για τη ζωή και τις ανατροπές της, τη διεκδίκηση της αγάπης, της ευτυχίας και του δικαιώματος να ονειρεύεσαι ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Μυθιστόρημα, Άνεμος Εκδοτική, 2019, 248 σελ.

Η νύχτα στα μάτια των δειλών – Μαρία Βουζουνεράκη
Οι άνθρωποι χαράζουν μια ευθεία γραμμή
και ονειρεύονται μια Ιθάκη.
Βαδίζουν σ’ ένα μονοπάτι που ονομάζουν ασφαλές
και δεν νοιάζονται αν ο χρόνος το σκεπάζει με φύλλα.

Φοβούνται.
Μετά, φτιάχνουν ένα άλλοθι να δικαιολογήσει τον φόβο τους.
Προσπερνούν τα όνειρά τους κάθε μέρα.
Ανακατεύουν τα ζάρια στην τσόχα της ζωής τους.
Στρέφουν το βλέμμα στον ήλιο, μα σκεπάζουν
τα μάτια με τη χούφτα τους.

Οραματίζονται, μα περιμένουν εκείνον
που θα τους τραβήξει από το σκοτάδι τους.
Τρέμουν το φως της μέρας και αφήνουν τη νύχτα
να πάρει τη θέση της στα μάτια τους.
Στα μάτια των δειλών.

Ποίηση, Άνεμος Εκδοτική, 2017, 64 σελ.

Πηγές: Biblionet, Άνεμος εκδοτική

Please wait...