Μαριαλένα Σπυροπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαριαλένα Σπυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Εργάζεται ως ψυχολόγος στην ιδιωτική εκπαίδευση και ιδιωτικά ως ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια. Είναι αρθογράφος στην “Καθημερινή”.

Ρου – Μαριαλένα Σπυροπούλου
Μια έφηβη, λίγο πριν τελειώσει η σχολική χρονιά, μετακομίζει από το νησί της ξαφνικά στην Αθήνα μόνη. Έχοντας ελάχιστα συνειδητοποιήσει γιατί φεύγει και πού πηγαίνει, παλεύει να σταθεί στα πόδια της. Όχι μόνον πρακτικά αλλά κυρίως συναισθηματικά, ψυχολογικά. Αφήνεται, λοιπόν, στη ζωή και σε όσα αυτή της φέρνει, με την ελπίδα ότι τα όμορφα πράγματα θα διασωθούν στο τέλος και θα ανθίσουν.

Η Ρου είναι μια ιστορία ενηλικίωσης, όχι μόνο για τη δύσκολη εφηβεία ενός κοριτσιού, αλλά για όλους τους ανθρώπους που δυσκολεύονται παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους να αντέξουν το βάρος της ύπαρξής τους και όσα αυτή κουβαλά.

Μια ανοιχτή επιστολή αγάπης ότι “η ομορφιά μπορεί να σώσει τον κόσμο”, αρκεί να μην τη φοβηθούμε.
Eπιμέλεια: Ελένη Μπούρα

Μυθιστόρημα, Μεταίχμιο, 2016, 130 σελ.

Ο μαγικός καθρέφτης – Μαριαλένα Σπυροπούλου
Σαν μέσα από έναν καθρέφτη πραγματοποιείται η µμαγική συνάντηση του μωρού µε τη μητέρα του. Μόλις γεννηθεί το παιδί και για τους πρώτους μήνες έχει ανάγκη το βλέμμα της μητέρας του για να χτίσει τον εσωτερικό του κόσμο και κυρίως τον τρόπο που θα αρχίσει να βλέπει τον εαυτό του σιγά σιγά. Κάπως έτσι ξεκινά το πρώτο του εσωτερικό ταξίδι, που ανοίγει τον δρόμο για όσα θα ακολουθήσουν.

Με αφορμή το παραμύθι της «Ο μαγικός καθρέφτης» η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Μαριαλένα Σπυροπούλου μας περιγράφει τη σημασία του «καθρεφτίσματος» μητέρας και παιδιού και πώς αυτό το αρχικό βλέμμα κυριαρχεί σε όλη μας τη ζωή.

Eικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη

Παιδική λογοτεχνία, Μεταίχμιο, 2018, 40 σελ.

Τάισέ με – Μαριαλένα Σπυροπούλου
Ένα πολύ σύγχρονο βιβλίο για τις γυναίκες του σήμερα, τις γυναίκες του χθες, και κυρίως του αύριο, για γυναίκες που κρύβουν μέσα τους τη δύναμη των πατεράδων τους, ακόμα και αν είναι αγνώστου πατρός. Ένα μυθιστόρημα για το ποιος ταΐζει ποιον και πότε χορταίνουμε τελικά.

Μυθιστόρημα, Μεταίχμιο, 2020, 248 σελ.

Μυθιστορήματα
Ρου (2016), Μεταίχμιο
Τάισέ με (2020), Μεταίχμιο

Παιδική λογοτεχνία
Ο μαγικός καθρέφτης (2018), Μεταίχμιο

Συλλογικά έργα
Ο πρώτος σταθμός (2018), Μεταίχμιο

Πηγές: BIBLIONET, Εκδόσεις Μεταίχμιο, Ημερήσιος Τύπος

115 views.