Μαριλίτα Χατζημποντόζη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαριλίτα Χατζημποντόζη κατάγεται από την Κέρκυρα και ζει στην Αθήνα.
Eίναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Κώστα Καζάκου και αριστούχος απόφοιτος της Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μετεκπαιδεύτηκε στο Piccolo Teatro di Milano.
Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Τελευταία της βιβλία: «Τango στον φάρο» και «Τα μαγικά ταξίδια του Μάγιο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Έχει την όμορφη ιστοσελίδα: Μαριλίτα Χατζημποντόζη.

Η Ευτυχούπολη – Μαριλίτα Χατζημποντόζη

Ο Ευτύχιος λατρεύει τα ταξίδια. Παρέα με την Ευτυχούλα ξεκινούν μια ονειρική περιπλάνηση, προκειμένου να μάθουν σε όλους τους ανθρώπους να χαμογελούν. Πώς θα τα καταφέρουν; Μα… ξέρουν το μυστικό της ευτυχίας!
Για να το μάθετε κι εσείς, παιδιά, διαβάστε αυτό το τρυφερό βιβλίο με τις πανέμορφες ζωγραφιές.
Eικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης

Παιδική λογοτεχνία, Ψυχογιός, 2013, 40 σελ.

Μια φορά τα παραμύθια – Μαριλίτα Χατζημποντόζη

Mια φορά στης παραμυθοχώρας τον καιρό, προκηρύχτηκε διαγωνισμός για το καλύτερο παραμύθι του κόσμου όλου! Καλεσμένοι όλοι οι ήρωες των παραμυθιών, το έπαθλο όμως ένα, και ποιος θα το κερδίσει; Ποιος ο ρόλος της Σταχτοπούτας, της Κοκκινοσκουφίτσας και του Κάπτεν Χουκ; Tι γυρεύει κοντά τους η Αλίκη από τη χώρα των Θαυμάτων; Για ποιο λόγο εμφανίζεται ο φοβερός κριτής-έκπληξη; Θα τα καταφέρουν τελικά να βρουν τον νικητή; Ένας θα σηκώσει το κύπελλο και ποιος τελικά θα είναι αυτός;
Παιδιά, οι απαντήσεις θα δοθούν σε αυτό το μαγευτικό παραμύθι που κρατάτε στα χέρια σας με ένα απίστευτο και αναπάντεχο τέλος!
Eικονογράφηση: Γεώργιος-Θωμάς Πετρίδης

Παιδική λογοτεχνία, Ψυχογιός, 2014, 40 σελ.

Επιστροφή στην Ευτυχούπολη – Μαριλίτα Χατζημποντόζη

Μια φορά κι έναν καιρό σε μια χώρα πολύ μακρινή ζούσαν δύο παιδιά: ο Ευτύχιος και η Ευτυχούλα. Μία ήταν η αποστολή τους: Να διαδώσουν το μυστικό της ευτυχίας σε όλες τις πολιτείες του κόσμου! Και το είχαν καταφέρει! Έτσι κάθε πόλη που συναντούσαν στις περιπλανήσεις τους, είχε και το όνομα ΕΥΤΥΧΟΥΠΟΛΗ. Τι θα γινόταν όμως αν ξαφνικά από κάποια πολιτεία χανόταν το χαμόγελο, αν εξαφανιζόταν το μυστικό της ευτυχίας; Πώς συνέβη αυτό; Ποιος έδιωξε τον βασιλιά Ντορεμί από το παλάτι του; Ποιος κρατά στα χέρια του τον μαγικό χάρτη και τι κρύβει στο σεντούκι του ο μυστηριώδης πειρατής Μπουρμπουλήθρας; Παιδιά, ακολουθήστε τον Ευτύχιο και την Ευτυχούλα σε ένα ονειρικό ταξίδι με προορισμό την ΕΥΤΥΧΟΥΠΟΛΗ!

Παιδική λογοτεχνία, Ψυχογιός, 2015, 40 σελ.

Όλα για τη νίκη; – Μαριλίτα Χατζημποντόζη

Μερκούριος και Ερνέστος. Δύο λιοντάρια. Δύο αντίπαλοι. Μία μάχη. Ποιος αξίζει να γίνει βασιλιάς όλου του ζωικού βασιλείου; Μια αναμέτρηση στο δάσος που κόβει την ανάσα! Ένας θρυλικός αγώνας που θα αναδείξει τον απόλυτο άρχοντα, αυτόν που θα φορέσει το βασιλικό στέμμα! Όλα αυτά όμως λίγο πριν το νήμα του τερματισμού… Γιατί τότε, μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων των ζώων, θα αλλάξουν τα πάντα και κανείς δεν θα είναι πια ο ίδιος…
Ένα πρωτότυπο παραμύθι για την αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης στη ζωή.
Eικονογράφηση: Φωτεινή Τίκκου

Παιδική λογοτεχνία, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2016, 32 σελ.

Δεν πάω σχολείο – Μαριλίτα Χατζημποντόζη

Ο Λέανδρος, το μικρό λιονταράκι, ούτε να ακούσει δεν ήθελε για το σχολείο. Και τι δε σκαρφιζόταν για να μην πάει! Μέχρι που μια μέρα μια έκπληξη τον έκανε να αλλάξει γνώμη για πάντα… Μια τρυφερή ιστορία που θα βοηθήσει τα παιδάκια να προσαρμοστούν τον πρώτο καιρό στο σχολικό περιβάλλον.
Eικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός

Παιδική λογοτεχνία, Ψυχογιός, 2016, 48 σελ.

Μια μέρα στο μουσείο – Μαριλίτα Χατζημποντόζη

O μικρός Φειδίας πάει στο μουσείο! Όμως τι μπορεί να δει σε ένα τέτοιο μέρος και τι ακριβώς θα κάνει; Δεν έχει ξαναπάει ποτέ! Θα είναι βαρετά ή μήπως τον περιμένουν εκεί η καλή νεράιδα Αρχαιολογία, οι εννιά Μούσες και οι πολύτιμοι θησαυροί για να του χαρίσουν απρόβλεπτες εκπλήξεις;
Eικονογράφηση: Αντριάνα Ρούσσου

Παιδική λογοτεχνία, Ψυχογιός, 2017, 48 σελ.

Δε σου το δίνω! – Μαριλίτα Χατζημποντόζη

Ο Φρίξος, το πολικό αρκουδάκι, δεν έδινε σε κανέναν τα παιχνίδια του! Ούτε καν στην καλύτερη του φίλη, την Aσπρούλα! Τι θα συμβεί όμως στις ελκηθοδρομίες όταν σπάσει το έλκηθρό του;
Eικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός

Παιδική λογοτεχνία, Ψυχογιός, 2017, 48 σελ.

Μου αρέσω – Μαριλίτα Χατζημποντόζη

Ο Φρέκο είναι ένα μικρό αρκουδάκι με μεγάλα μάτια και μεγάλες απορίες. Tου αρέσει να κάνει πολλά πράγματα. Μόνο ένα πράγμα δεν του αρέσει: ο εαυτός του… Πώς να πιστέψει στις ικανότητές του και στη μοναδικότητά του; Πώς να ξεπηδήσει από μέσα του η μαγική εκείνη φωνούλα που θα τον κάνει επιτέλους να πει: ΜΟΥ ΑΡΕΣΩ!
Eικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός

Παιδική λογοτεχνία, Ψυχογιός, 2018, 48 σελ.

Tango στο φάρο – Μαριλίτα Χατζημποντόζη

Ηρώ. Ένα σύγχρονο κορίτσι παλεύει να πραγματώσει τα θέλω του. Να γίνει ζωγράφος και να βρει τον έρωτα της ζωής της. Ένα όνειρο που θα την οδηγήσει έξω από τα σύνορα της χώρας της. Από την Κρήτη στο Παρίσι, στο Μιλάνο και την Νέα Υόρκη.
Θα φιλοτεχνήσει τον ένα και μοναδικό “απούλητο” πίνακα με τα πιο σπάνια υλικά που επινόησε ποτέ ανθρώπινος νους. Ένα έργο τέχνης που θα την παρασύρει στο ωραιότερο, μα και πιο επικίνδυνο ταξίδι της ζωής της.
Μάνος. Θα μπλέξει τη ζωή του μοιραία και απρόβλεπτα με αυτήν της Ηρώς κρατώντας καλά φυλαγμένο το μυστικό της καταγωγής του.
Κρήτη. Αρχές 1900.
Δύο κρητικοπούλες πιασμένες σφιχτά έρχονται στη ζωή. Δύο γυναίκες. Δύο πορείες. Δύο μοίρες.
Αρχόντω. Ένας γάμος που θα της επιβληθεί σύμφωνα με τα χρηστά ήθη του χωριού. Ερωτικά γράμματα φυλαγμένα στο σεντούκι της με τον όρο να ανοιχθούν από ένα και μοναδικό πρόσωπο.
Μαρίκα. Μια γυναίκα που θα τολμήσει να σπάσει τα δεσμά της κοινωνίας που ζει και να κυνηγήσει το όνειρό της. Να γίνει θεατρίνα. Και θα γίνει. Μία από τις μεγαλύτερες πρωταγωνίστριες του Βασιλικού θεάτρου. Με ένα τίμημα.
Αντρέας. Αξιωματικός του ελληνικού στρατού. Το όνομά του θα σφραγίσει έναν έρωτα απαγορευμένο που θα βρει την λύτρωση που αναζητά στο ημίφως ενός επιβλητικού φάρου.
Πώς θα μπλεχτούν οι μοίρες όλων τους, πώς θα στροβιλιστούν τα πάθη τους, υπό τον ήχο του αισθαντικότερου χορού όλων των εποχών;
Και αν μία μελωδία σφραγίζει τις ζωές τους, τότε σίγουρα αυτή ακούει στο όνομα TANGO.

Μυθιστόρημα, Δυάς Εκδοτική, 2018, 325 σελ.

Τα μαγικά ταξίδια του Μάγιο – Μαριλίτα Χατζημποντόζη

Ποιος είναι ο Μάγιο; Μάγος σίγουρα δεν είναι, μα μαγικά κάνει! Περνάει τη μαγική του πύλη και φτάνει στον πλανήτη του Γουτεμβέργιου! Ποιος θέλει να κλέψει το μελάνι για να μην τυπώνονται πια βιβλία; Πού πέφτει ο Βόρειος Απελέκητος Ωκεανός; Θα καταφέρει ο Μάγιο να βρει τον μυστικό κώδικα που οδηγεί στο εργαστήριο του Γουτεμβέργιου και να σώσει τους κατοίκους του πλανήτη από τα ύπουλα σχέδια του Ξύλου Απελέκητου; Τελικά, ποια είναι τα “Mαγικά ταξίδια του Μάγιο”;
Eικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ψυχογιός, 2019, 56 σελ.

Η βασίλισσα του Ιονίου – Μαριλίτα Χατζημποντόζη

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ, 1875…
Ένα σπάνιο και μοναδικό μαργαριτάρι με το όνομα «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» γίνεται κτήμα του κόντε Νικολά και μετέπειτα δαχτυλίδι του γάμου του, όταν παντρεύεται τη μαγείρισσα της πριγκίπισσας Σίσσυ, Καλλιόπη. Λίγο μετά, σε δύσκολες εποχές, θα αποκτήσει τις δίδυμες κόρες του, την Ειρήνη και τη Φρειδερίκη.
Εκείνες θα αναμετρηθούν με θεούς και δαίμονες προσπαθώντας να εκπληρώσουν την πρώτη εκείνη ευχή της Μοίρας σύμφωνα με την οποία είναι ευτυχισμένη η γυναίκα που το φορά, στο πλευρό του άντρα που πάντα θα αγαπά.

ΚΕΡΚΥΡΑ, ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ…
Ένα ξαφνικό τηλεφώνημα από τη θεία Ελισάβετ καλεί τη Μυρτώ στο αρχοντικό της στην Κέρκυρα… Άραγε η «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» μέσα από συνεχείς ανατροπές και ταξίδια στον χρόνο και στον χώρο θα βρει τον κάτοχό της; Αυτό το δαχτυλίδι κουβαλά μαζί του μια μεγάλη ιστορία και μια πανάρχαια ευχή που φαντάζει ανεκπλήρωτη…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Ζενίθ, 2019, 378 σελ.

Μυθιστορήματα
Tango στο φάρο (2018), Δυάς Εκδοτική
Η βασίλισσα του Ιονίου (2019), Εκδόσεις Ζενίθ

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Η Ευτυχούπολη (2013), Ψυχογιός
Μια φορά τα παραμύθια (2014), Ψυχογιός
Επιστροφή στην Ευτυχούπολη (2015), Ψυχογιός
Όλα για τη νίκη; (2016), Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
Δεν πάω σχολείο (2016), Ψυχογιός
Μια μέρα στο μουσείο (2017), Ψυχογιός
Δε σου το δίνω! (2017), Ψυχογιός
Μου αρέσω (2018), Ψυχογιός
Τα μαγικά ταξίδια του Μάγιο (2019), Ψυχογιός

Πηγές: BIBLIONET, Εκδόσεις Ψυχογιός, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Δυάς Εκδοτική, Εκδόσεις Ζενίθ

126 views.