Μαρίνα Φραγκεσκίδου

Ελληνες λογοτέχνες
H Μαρίνα Φραγκεσκίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Ασγάτα της Λεμεσού στην Κύπρο, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών και έπειτα ολοκλήρωσε τις επαγγελματικές σπουδές της ως Ορκωτός Ελεγκτής. Από το 2003 μέχρι και το 2010 δούλεψε σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες σε Κύπρο και Ελλάδα, PwC και Deloitte αντίστοιχα. Από την γέννηση των παιδιών της και μετά, έκανε στροφή στην καριέρα της, καθότι πια δηλώνει συγγραφέας. Το πρώτο της μυθιστόρημα “Ευτυχία από το παράθυρο”, εκδόθηκε το 2011, από τις εκδόσεις Αναζητήσεις. Στην πορεία, ασχολήθηκε με το θέατρο και την τηλεόραση. Στην Κύπρο παρουσιάστηκαν επί σκηνής δυο θεατρικά κείμενα που συνυπογράφει με τον Στέλιο Θεοχάρους: το “Μεθυσμένο Μοσχαράκι” (παραγωγή Pirasmos Production, Γενάρης 2014) και το “Μια στάση ακόμα” (παραγωγή Pop Up Festival, Δεκέμβριος 2017). Συμμετείχε επίσης, στη συγγραφή διαλόγων σε κυπριακά σήριαλ στο Μέγκα Κύπρου και στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Το 2017 εκδόθηκε το πρώτο της παραμύθι, με τίτλο “Η κουτσή κιθάρα”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή. Τον Ιούνιο του 2017 απέσπασε το πρώτο βραβείο σύνθεσης στο διαγωνισμό κυπριακού τραγουδιού «Γιώργος Κοτσώνης» που διοργανώνει το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, με το τραγούδι «Τα λάβαρα» που υπογράφει με τον Μιχάλη Χαριλάου.

Ευτυχία από το παράθυρο – Μαρίνα Φραγκεσκίδου
Η αναζήτηση του ιδανικού άντρα είναι στόχος ζωής “…Τον θέλω ψηλό, μελαχρινό με μαύρα εκφραστικά μάτια, επιβλητική μύτη (ότι κι αν σημαίνει αυτό) και σαρκώδη πλούσια χείλη…”. Πες τον βρήκες και στην καλύτερη τον παντρεύτηκες κιόλας! Μετά; Είστε μια χαρούμενη και ευτυχισμένη οικογένεια; Τα ‘χεις λύσει όλα; Η ιστορία πάντα η ίδια.
Αστεία.
Μονόλογοι.
Διάλογοι.
Αναμνήσεις.
Εμπειρίες.
Με αγαπάς; Ναι.
Και λοιπόν;
“Όταν αγαπάς κάποιον θέλεις να είναι ευτυχισμένος έστω και μακριά σου” “Μαλ@#&!”.
Μαζί σου μόνο θες να είναι!
Ιστορίες τριών γυναικών τόσο διαφορετικών και τόσο ίδιων. Η Αντιγόνη είναι μεγαλοστέλεχος
σε πολυεθνική εταιρεία, η Ισμήνη φιλόλογος γαλλικών και η Ελπίδα ψυχολόγος. Πίστεψαν
ότι βρήκαν η κάθε μια τον δικό της ιδανικό άντρα. Τον αγκάλιασαν, τον φίλησαν, τον
αγάπησαν…
Τελικά στα πόσα θέλω γεμίζει μια καρδιά;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Αναζητήσεις, 2011, 184 σελ.

Η κουτσή κιθάρα – Μαρίνα Φραγκεσκίδου
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει σε μια κιθάρα αν χάσει μία της χορδή; Θα μπορέσει άραγε να παίξει μουσική, έστω και κουτσή; Κι αν ναι, πώς θα είναι οι μελωδίες που θα δημιουργεί; Αυτά και άλλα πολλά θα έρθει να σας τα απαντήσει η Ρουζ, μια ξεχωριστή κιθάρα. Στην περιπέτειά της έχει σύμμαχους καλούς: Τον φίλο της, τον Μπλου, τη δασκάλα, τη Λίνα τη Μαντολίνα, και φυσικά τη μαμά κιθάρα, που μας μαθαίνουν πως τίποτα δεν είναι αδύνατον όταν το θέλουμε πολύ, απλώς μερικές φορές πρέπει να βρούμε κι άλλους τρόπους για να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες μας.
Το σίγουρο είναι πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, αρκεί να έχουμε επιμονή, θέληση και λίγο φως στην καρδιά.

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Πνοή, 2017, 28 σελ.

Μυθιστορήματα
Ευτυχία από το παράθυρο (2011), Εκδόσεις Αναζητήσεις

Παιδική λογοτεχνία
Η κουτσή κιθάρα (2017), Εκδόσεις Πνοή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πνοή