Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή

Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή

Ελληνες λογοτέχνες Κύπριοι λογοτέχνες
Η Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό.
Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και στη συνέχεια απέκτησε διδακτορικό στην περιβαλλοντική διαχείριση από το Πανεπιστήμιο Cornell των Ηνωμένων Πολιτειών. Σήμερα γράφει ιστορίες για παιδιά, που αγγίζουν διάφορα κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Βιβλία της έχουν βραβευτεί και μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες. Μένει στη Λευκωσία με την οικογένειά της.
Μερικά από τα βιβλία της είναι: “Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ” (συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο White Ravens της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου: Βραβείο Peter Pan του Σουηδικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου, Υποψήφιο για το βραβείο εικονογραφημένου βιβλίου του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου), “Ο Νικόλας και η Έλλη” (Κυπριακό κρατικό βραβείο λογοτεχνίας για μικρά παιδιά , Αναγραφή στον Τιμητικό Πίνακα της IBBY-International Boardon Books for Young People, Υποψήφιο για το βραβείο εικονογραφημένου βιβλίου του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου), “Το χαμόγελο της Σεμέλης” (Βραβείο Βιβλιογραφικής Εταιρείας Κύπρου), “Το όνειρο του Πέτρου” (Υποψήφιο για το βραβείο εικονογραφημένου βιβλίου του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου), “Από τη γη μέχρι τα αστέρια”, σε συνεργασία με τη Μεχβές Μπεΐτογλου (Κυπριακό κρατικό βραβείο εικονογράφησης παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου), “Παιδικά όνειρα” και “Περιμένοντας τη βροχή”.
Παιδική λογοτεχνία
Η Σοφία και το μικρό δάσος (2010), Εκδόσεις Επιφανίου
Το χαμόγελο της Σεμέλης (2011), Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου
Ο Νικόλας και η Έλλη (2012), Πάργα
Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ (2014), Πάργα
Παιδικά όνειρα (2016), Εκδόσεις Πατάκη
Περιμένοντας τη βροχή (2017), Καλέντης
Ένα χαμόγελο και δύο όμορφες λέξεις (2020), Καλέντης

Ένα χαμόγελο και δύο όμορφες λέξεις – Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή

Ένα χαμόγελο


Κάποιοι άνθρωποι στον κόσμο ζουν μόνοι γιατί αγαπούν τη γαλήνη της σιωπής κι άλλοι γιατί τα αγαπημένα τους πρόσωπα έφυγαν μακριά.
Κάποιοι ήρθαν μόνοι από τόπους μακρινούς κι άλλοι ζουν μόνοι στον δρόμο, στο κρύο και στη βροχή.
Αν τους ακολουθήσεις στις σελίδες της ιστορίας, θα δεις πώς οι διαφορετικοί τους δρόμοι γίνονται ένας και η μοναξιά τους, απαλή σαν χάδι…

Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου

Παιδική λογοτεχνία, Καλέντης, 2020, 40 σελ.

Περιμένοντας τη βροχή – Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή

Περιμένοντας


Κάθε φορά που έβρεχε, οι μικρές χάρτινες βαρκούλες του Μάρκου ταξίδευαν, παίρνοντας μακριά και από μία λύπη. Όμως τώρα η βροχή έχει χαθεί… Μια μικρή βαρκούλα που έχει πάντα μαζί του τον βοηθά να θυμάται και να ελπίζει. Μπορεί όμως η πίστη ενός παιδιού να φέρει πίσω τη βροχή;

Μια ευαίσθητη ιστορία που, μέσα από το φαινόμενο της ανομβρίας, υπογραμμίζει το δυνατό συναίσθημα της απουσίας, της προσμονής και της χαράς.

Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού

Παιδική λογοτεχνία, Καλέντης, 2017, 32 σελ.

Παιδικά όνειρα – Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή

Παιδικά όνειραChildren’s Dreams


Μια φορά ήταν ένα κορίτσι που ονειρευόταν να αγγίξει τα αστέρια. Μια φορά ήταν ένα αγόρι που ονειρευόταν να πετάξει σαν πουλί πάνω από τις στέγες των σπιτιών, πάνω από τις θάλασσες κι από τα σύννεφα. Κάποια όνειρα φαίνονται τόσο απίθανα, που κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να πραγματοποιηθούν. Κανείς, εκτός από σένα…

Ένα βιβλίο για το τι σημαίνει να ονειρεύεσαι και να μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Once there was a girl who dreamed of touching the stars that shone in the sky.

Once there was a boy who dreamed of flying like a bird, over the rooftops and over the sea and the clouds.
Some dreams seem so impossible, no one believes they might ever come true. No one but you…

A book about what it means to have dreams and never giving up on them, even in the most difficult circumstances.

Το βιβλίο συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στα 200 καλύτερα παιδικά και νεανικά βιβλία παγκοσμίως για το 2017 (για εκδόσεις του 2016) στους ετήσιους καταλόγους White Ravens 2017 της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου.

Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη
Λογοτεχνία με Πολύχρωμη Εικονογράφηση

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Πατάκη, 2016, 32 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πατάκη, Καλέντης