Δηλητηριώδης

Μαρίνα Μολφέση

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρίνα Μολφέση γεννήθηκε στην Πάτρα, αλλά ζει και εργάζεται μόνιμα πλέον στην Αθήνα.
Το έκδηλο ενδιαφέρον της για τις ανθρωπιστικές επιστήμες προέτρεψε τη Μαρίνα να σπουδάσει στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην προσχολική ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών. Ύστερα, από μερικά χρόνια θέλησε να συνεχίσει τις σπουδές της έτσι επιτέλεσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας της Κύπρου. Από μικρή αγαπούσε τα παιδιά και το επάγγελμα της νηπιαγωγού. Εκτιμά την αθωότητα και την ανεμελιά των νηπίων γι ’αυτό επέλεξε να φοιτήσει στην συγκεκριμένη ειδικότητα και να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα. Περισσότερο απ’ όλα λατρεύει να διαβάζει παιδικά παραμύθια με τους μικρούς φίλους της και να ταξιδεύουν μαζί σε φανταστικά μέρη. Πιστεύει ότι τα παραμύθια συμβάλλουν στην πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών. Επιπρόσθετα, το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων και η ζωγραφική αποτελούν δύο από τις καθημερινές και βασικές δραστηριότητές της.
Όπως επιβεβαιώνει η ίδια, ο γραπτός λόγος είναι ένα ισχυρό μέσο έκφρασης συναισθημάτων, εμπειριών και σκέψεων του ανθρώπου και το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του, όπως άλλωστε λένε πολλοί!
Η ίδια επιθυμεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με την συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων και παραμυθιών, καθώς θεωρεί πως έχει ενδιαφέρουσες ιδέες που μπορούν να προσφέρουν στον κόσμο των βιβλίων. Το αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Δηλητηριώδης εκδίκηση» αποτελεί την πρώτη συγγραφική της προσπάθεια και φιλοδοξεί να εκδώσει ακόμα περισσότερα έργα της.
Μυθιστορήματα
Δηλητηριώδης εκδίκηση (2022), Εκδόσεις Όστρια

Δηλητηριώδης εκδίκηση – Μαρίνα Μολφέση

Δηλητηριώδης


Ο Κώστας Σαΐτογλου είναι καθηγητής Μαθηματικών και εργάζεται στο Λύκειο Περιστερίου Αττικής. Ο ίδιος είναι παντρεμένος με τη γυναίκα του, Βαγγελιώ, και μαζί έχουν τρεις κόρες. Οι δίδυμες αδελφές Ελένη και Χρύσα καθώς και η μικρότερη αδελφή τους, η Γιώτα διανύουν τα εφηβικά τους χρόνια. Ο καθηγητής παθαίνει ξαφνικά οξύ κοιλιακό άλγος, και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Η υπόνοια της τροφικής δηλητηρίασης από το το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου τελικά θα κινητοποιήσει τις αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν περισσότερο την υπόθεση. Προηγουμένως ένας μυστηριώδης άνθρωπος που επισκέφθηκε απρόσκλητα τον καθηγητή στο δωμάτιο νοσηλείας του δικαίως θα πυροδοτήσει τις υποψίες για απόπειρα δολοφονίας.
Οικογενειακά ζητήματα με δραματική πλοκή κρύβουν τους ενόχους πίσω από την τροφική δηλητηρίαση του Κώστα Σαΐτογλου, ενώ ένας νεαρός και φιλόδοξος αστυνόμος καλείται να φωτίσει την υπόθεση. Σύσσωμο το αρμόδιο τμήμα ασφάλειας ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης, ώσπου έρχονται αντιμέτωποι με λάθη των υπόπτων και ένα χρόνια θαμμένο μυστικό της οικογένειας. Οι καταθέσεις των κοντινών ανθρώπων του πάσχοντα, που θα γίνουν ύστερα από πιέσεις των αστυνομικών, κουβαλούν μέσα τους μεγάλο ψυχικό πόνο και πάθη του καθηγητή.
Το αστυνομικό αυτό μυθιστόρημα αποτυπώνει την καθημερινή ζωή τριών έφηβων κοριτσιών που ζουν στο κέντρο της πρωτεύουσας και κάνουν όνειρα για το μέλλον τους, συζητούν τους προβληματισμούς τους και τις νεανικές εμπειρίες τους και μοιράζονται τις δυσκολίες, που λίγο ή πολύ κάποιες από αυτές υπάρχουν στις μικρομεσαίες αστικές τάξεις. Τρεις διαφορετικές προσωπικότητες με ιδιαίτερα εσωτερικά και πνευματικά χαρακτηριστικά, αλλά ενωμένες συναισθηματικά, βιώνουν έντονα κάποιες καταστάσεις που θα σημαδέψουν την ψυχή τους και θα διαμορφώσουν τον τρόπο σκέψης τους.
Η εμπλοκή πολλών προσώπων στη ζωή του Κώστα Σαΐτογλου, και οι έχθρες που διατηρούσε με ορισμένους μπερδεύουν τον αναγνώστη και τα σενάρια για τον ύποπτο απόπειρας δολοφονίας είναι πολλά. Αυτό το αστυνομικό θρίλερ με πλούσιο κοινωνικό περιεχόμενο έχει σκοπό να καθηλώσει το ενδιαφέρον του κοινού, εφιστά την προσοχή από την αρχή μέχρι το τέλος με το περίτεχνο λεξιλόγιο αλλά την απλή γραφή, και στο τέλος κυβερνά το αίσθημα της δικαίωσης! Γι’ αυτό, αξίζει να ταξιδέψει κανείς στον λογοτεχνικό κόσμο της συγγραφέως!

Νέα Ελληνική Λογοτεχνία

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Όστρια, 2022, 334 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Όστρια