Μάριος Φρίξου

Μάριος Φρίξου

Ελληνες λογοτέχνες Κύπριοι λογοτέχνες
Ο Μάριος Φρίξου κατάγεται από την Κύπρο, εκ πατρός από την κατεχόμενη Λύση και εκ μητρός από την Ξυλοφάγου.
Γεννήθηκε το 1979 στη Λάρνακα και είναι έγγαμος από το 2016. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2007 εργάστηκε ως σωφρονιστικός υπάλληλος στις Κεντρικές Φυλακές Κύπρου, για εννέα συνεχή έτη. Από το 2016 και μετά εργάζεται ως καθηγητής ελληνικής φιλολογίας στα δημόσια σχολεία της Κύπρου. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και συγκεκριμένα με τη συγγραφή βιβλίων. Τα πρώτα του πέντε βιβλία κυκλοφόρησαν στην Κύπρο, με τους εξής τίτλους: Ακάνθινα Είδωλα, Μια Αγάπη που στάζει αίμα, Με αισθήσεις θηλυκές (best seller), Αγγελική (best seller), Η ζωή της μια Αποκάλυψη.
Μυθιστορήματα
Όταν σίγησε η μπόρα (2022), Υδροπλάνο
Με βαμμένα μάτια (2023), Διάνοια

Με βαμμένα μάτια – Μάριος Φρίξου

Με βαμμέναΒασισμένο σε αληθινή ιστορία


Το βιβλίο “Με βαμμένα μάτια” αποτελεί αναθεωρημένη έκδοση του Best Seller βιβλίου μου “Με αισθήσεις Θηλυκές” (εκδ. Κύπρος, 2013).

Ο Μάριος Φρίξου καταθέτει με το έργο του..”Με αισθήσεις θηλυκές”, ενα τολμηρό, κοινωνικό αφήγημα, που πραγματεύεται με παρρησία τις πιο..απαγορευμένες αντιλήψεις της κυπριακής κοινωνίας, το ανθρώπινο δικαίωμα των ομοφυλοφιλικών και τρανσεξουαλικών αισθήσεων. Παραμερίζει τα τοτέμ και τα ταμπού, προσπερνά τα σύνδρομα προκατάληψης και οδηγεί τις συνειδήσεις στο ενδότερο πυρήνα μιας τραγικής πραγματικότητας, εκεί όπου ο καθένας θα αντικρύσει την ανθρώπινη, την αυθεντική ουσία του θέματος, σε όλο της το βάθος και θα αποφασίσει, αν θα εξακολουθήσει να πετροβολά όποιον έχει διαφορετικές ερωτικές-σεξουαλικές επιλογές, ή αν θα αναγνωρίσει το δικαίωμα του να απολαμβάνει την ζωή, όπως νιώθει, όπως τον έπλασε η φύση του.

Μυθιστόρημα,Διάνοια, 2023, 260 σελ.

Όταν σίγησε η μπόρα – Μάριος Φρίξου

Όταν σίγησε


Κύπρος, 1989… Η Εμέλεια κι ο Αυγερινός επισκέπτονται το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Βερεγγάρια στο ορεινό χωριό Πρόδρομος. Εκεί δηλαδή όπου αρχίζουν όλα. Πέντε άνθρωποι, οι οποίοι έχουν εν αγνοία τους μια σύνδεση μεταξύ τους, υπερβαίνουν τις κόκκινες γραμμές, ξεπερνούν τα όρια. Πίσω από το έγκλημα του καθενός, το βάθος είναι ασύλληπτο. Αλλά κάθε φορά μια ελπίδα αχνοφαίνεται. Στο μεταξύ, η νεροποντή εκδηλώθηκε και κόπασε αμέτρητες φορές. Αιώνες πίσω… Μεσαίωνας στην Κύπρο και σ’ όλη την Ευρώπη. Ατιμίες, σκάνδαλα, δολοπλοκίες, έρωτες, αιματηροί πόλεμοι. Η Αμάρα, μια Ισπανίδα ευγενικής καταγωγής, παρουσιάζεται αιφνίδια και εξομολογείται τη ζωή της. Κάπου στο άπειρο του χρόνου οι ιστορίες των δύο γυναικών, της Εμέλειας και της Αμάρας, συναντιούνται. Δυο ζωές σαν δεσμά από ατσάλι. Όταν για τελευταία φορά η μπόρα ξεσπάει βίαια, η αγάπη αστράφτει και βροντά…

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2022, 528 σελ.

Πηγές: Biblionet, Υδροπλάνο, Διάνοια