Μάριος Μητσόπουλος

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Ο Μάριος Μητσόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα, όπου σπούδασε Βιολογία.
Από μικρός έκανε κάποιες απόπειρες να ασχοληθεί με τη συγγραφή ιστοριών φαντασίας. Ευτυχώς που οι πρώτες εκείνες προσπάθειες δεν είδαν το φως της μέρας. Γράφει και ασχολείται εντατικά με τη λογοτεχνία από το 2012, ενώ τον ελεύθερο του χρόνο τον αφιερώνει στη μουσική και τα βιντεοπαιχνίδια. Τον τελευταίο καιρό επιμελείται το ψηφιακό, ερασιτεχνικό περιοδικό Ονειροβασίες ενώ συμμετέχει, όσο μπορεί, και στην έκδοση του fanzine Αλλόκοσμες Ιστορίες με αρχισυντάκτη τον Θανάση Παπαγεωργίου. Μπορεί να τον συναντήσει κανείς στο goodreads.com, όπου υπάρχει και μία λίστα με τις δουλειές του μέχρι τώρα.
Μυθιστορήματα
Οι Άγιοι με τα πορφυρά μάτια (2017), Easywriter.gr
Σουπάι: Η καρδιά του δαίμονα (2021), Bookstars – Γιωγγαράς

Νουβέλες
Τα Χρονικά της Σελμόρα: Η ώρα της εκδίκησης (2017), Easywriter.gr
Ταξιδιώτες στην κόλαση (2020), Συμπαντικές Διαδρομές
Η Κυνηγός της ερήμου (2022), Συμπαντικές Διαδρομές

Διηγήματα
Το πέταγμα των δράκων (2016), Easywriter.gr
Ταξιδιώτης από το παρελθόν (2016), Easywriter.gr
Mundus (2016), Easywriter.gr
Τα ταξίδια της κόκκινης τίγρης (2018), Εκδόσεις Πηγή
Τα οράματα του τέλους (2020), Bookstars – Γιωγγαράς
Οι άγιοι με τα πορφυρά μάτια & άλλες ιστορίες (2021), Bookstars – Γιωγγαράς
Η αέναη αναζήτηση του μοναχικού κύκνου (2023), Bookstars – Γιωγγαράς

Η αέναη αναζήτηση του μοναχικού κύκνου – Μάριος Μητσόπουλος

Η αέναη


Ο αέρας ράπιζε το πρόσωπό του και η βροχή έπεφτε πάνω του με ορμή, θαρρείς και ήθελε να τον θάψει στη λασπωμένη γη. Μετά βίας περπατούσε και κάθε βήμα μπροστά ήταν ένας αγώνας ενάντια στις βρεγμένες μπότες που ήταν ασήκωτες και στο χώμα που τον τραβούσε προς τα κάτω. Για μια στιγμή σκέφτηκε να αφεθεί στο έλεος του καιρού, να παραδοθεί στην καταιγίδα και να τον κάνει ό,τι επιθυμούσε εκείνη. Είχε κουραστεί πια. Να περπατάει και να ρωτάει, να πολεμάει και να προστατεύει ένα όνειρο που τα βράδια μεταμορφωνόταν στον χειρότερο εφιάλτη. Αλλά αντέδρασε. Έσφιξε τα δόντια και πείσμωσε, μαζεύοντας το κορμί του και σπρώχνοντας με όλη του δύναμη τα πόδια του. Οι λάσπες ακόμη αναμοχλεύονταν γύρω του και το νερό έπεφτε τώρα ακόμη πιο ορμητικό, αλλά δεν τον ενοχλούσε πια. Είχε κλείσει τα μάτια και τραγουδούσε τον σκοπό του τάγματος. Και το μυαλό του ταξίδεψε σε μια ηλιόλουστη πεδιάδα. Καβαλούσε μια μαύρη φοράδα και κυνηγούσε μια κοπέλα. Και εκείνη τον περιέπαιζε, στρίβοντας πότε αριστερά και πότε δεξιά, κάνοντας δήθεν τον αγώνα του ανώφελο. Μέχρι που η φοράδα κουράστηκε και με ένα τίναγμα τον έριξε μέσα στα λουλούδια, για να πλησιάσει την κυρά του και να δεχθεί το χάδι της στη μουσούδα του. Αργότερα ένα αεράκι υψώθηκε και άκουσε τα βούκινα, αλλά έκοψε την εικόνα εκεί. Τώρα βρισκόταν ξανά πάνω στο άλογο και έπαιζε στο λιβάδι. Εκείνα τα λίγα λεπτά απόλυτης ευτυχίας έπαιζαν ξανά και ξανά στο μυαλό του, ένας ψυχαναγκαστικός χορός που έκανε έναν κύκλο και τον αγκάλιαζε προστατευτικά από όλα τα κακά του κόσμου.

Διηγήματα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2023, 168 σελ.

Η Κυνηγός της ερήμου – Μάριος Μητσόπουλος

Η Κυνηγός


Είχε αφήσει την Αλ Ουλά πίσω της. Ο ήλιος της ερήμου την έκανε να κοχλάζει και να μοιάζει σαν ένα όνειρο που προσπαθεί να ξεφύγει μέσα από τις αναθυμιάσεις του ονείρου. Ήταν ευχαριστημένη με την έκβαση της αποστολής της και με την ψυχραιμία που είχε επιδείξει…

Στις ερήμους της ανατολής, σε έναν κόσμο που προσπαθεί να αναρρώσει από τη μανία των ανθρώπων, γεννιέται ο θρύλος μιας πολεμίστριας.
Εκεί που οι εφιάλτες του μυαλού δίνουν τη θέση τους στους δαίμονες του μύθου, ένα απλό κορίτσι καταδιώκει το κακό, με όπλο την ατσαλένια θέληση και τις εξαιρετικές της ικανότητες.

Νουβέλα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2022, 90 σελ.

Σουπάι – Μάριος Μητσόπουλος

Η καρδιά του δαίμονα


Πες μου ποια είναι η μεγαλύτερη επιθυμία σου και εγώ θα σου την τσακίσω. Πες μου ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου και εγώ θα τον κάνω γίγαντα για να ριχτεί στις πόλεις σου. Πες μου ποιος είναι ο έρωτάς σου και εγώ θανατικό θα τον κάνω.

Οι λευκοί έχουν εισβάλλει στο νέο κόσμο για τα καλά. Αδύναμοι είναι εμπρός στα παιδιά της ζούγκλας, αλλά όλα έρχονται να ανατραπούν όταν αναζητούν τη βοήθεια των ιερέων του δαίμονα Σουπάι. Σε μια επική περιπέτεια, ο Ναγί και οι φίλοι του πρέπει να ανακαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι και να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στις δυνάμεις του κακού.

Μυθιστόρημα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2021, 139 σελ.

Οι άγιοι με τα πορφυρά μάτια & άλλες ιστορίες – Μάριος Μητσόπουλος
“Όπου και να κοίταζαν τα μάτια του το μόνο που έβλεπε ήταν φωτιά. Μια λυσσασμένη πύρινη θάλασσα κατέτρωγε τα ξύλινα κτίρια και άφηνε πίσω της στάχτες. Οι κραυγές είχαν πνιγεί στο αίμα, οι κλαγγές από σπαθιά είχαν παρασυρθεί από το θρηνητικό τραγούδι του ανέμου και εκείνος αβοήθητος περίμενε καρτερικά το τέλος”.

Ένας μισθοφόρος αλλάζει ζωή, αλλά η μοίρα έχει άλλα σχέδια για εκείνον. Σε ένα ταξίδι με σύμμαχο ένα μοναχό και μια νεαρή κοπέλα θα έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν και με την πιθανότητα ενός ζοφερού μέλλοντος.

Διηγήματα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2021, 250 σελ.

Ταξιδιώτες στην κόλαση – Μάριος Μητσόπουλος

Ταξιδιώτες


Ένας λαμπρός ήλιος δέσποζε ως άλλος αυτοκράτορας στους θρόνους του ουρανού. Τα γκρεμισμένα κτίρια γεμάτα τρύπες έπαιζαν τις μελωδίες του αέρα ενώ ένα σωρό φυτά αγκάλιαζαν το αθάνατο κορμί τους.
Είχαν περάσει περίπου εκατό χρόνια από τότε που ο ιός χτύπησε σαν μάστιγα το ανθρώπινο είδος. Λίγοι ήταν εκείνοι που είχαν επιζήσει και με δέος παρακολουθούσαν τη φύση να ανακτά το χαμένο έδαφος. Έπαιρνε πίσω ότι ήταν δικό της, αλλά άφηνε τους ανθρώπους να ζουν διακριτικά στα σπλάχνα της.

Νουβέλα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2020, 78 σελ.

Τα οράματα του τέλους – Μάριος Μητσόπουλος
Πόσο κοντά άραγε είναι το τέλος ή η καταστροφή της πραγματικότητάς μας; Σε αυτή την συλλογή διηγημάτων φαντασίας, σε κόσμους αλλιώτικους, ταξιδιώτες και πολεμιστές, απλοί και καθημερινοί άνθρωποι βιώνουν με το δικό τους τρόπο την κατάληξη που όλοι πάντοτε φοβούνται.

Διηγήματα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2020, 130 σελ.

Τα ταξίδια της κόκκινης τίγρης – Μάριος Μητσόπουλος
Mέσα σε παλάτια, επικίνδυνες ζούγκλες, ερημικές εκτάσεις κι ένα φρενοκομείο εκτυλίσσονται διαφορετικές ζωές ετερόκλητων ανθρώπων, που όμως συνδέονται μεταξύ τους από την παρουσία ενός αλλόκοτου ζώου: μίας κόκκινης τίγρης. Με βλέμμα γεμάτο σοφία και ατσάλινους μύες, είναι εκεί για να τους δείξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν.

Σε ένα άλλο μέρος, σε έναν άλλο χρόνο, δύο αδέρφια -ένας ιππότης και μία σαμάνος- ψάχνουν καταφύγιο σε ένα δάσος, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους. Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά μεταξύ τους; Εκεί που τίποτα δεν φαίνεται να ταιριάζει, οι ομίχλες από πορφυρό χρώμα γεφυρώνουν το χάσμα.

Διηγήματα, Εκδόσεις Πηγή, 2018, 54 σελ.

Οι Άγιοι με τα πορφυρά μάτια – Mάριος Μητσόπουλος

Ένας μισθοφόρος ακολουθεί το δρόμο της εκδίκησης, ένας μοναχός αναζητεί την ελευθερία του και μία νεαρή κοπέλα πασχίζει να επιστρέψει στο σπίτι της. Η μοίρα διασταυρώνει τα μονοπάτια τους και τους οδηγεί στη Σουρουάν, τη χώρα της Ανατολής. Εκεί ο αγώνας για λύτρωση μετατρέπεται σε μία ανελέητη μάχη για την προστασία όλου του κόσμου. Τι είναι αυτό που τους απειλεί;

Μυθιστόρημα, Easywriter.gr, 2017, 194 σελ.

Τα Χρονικά της Σελμόρα – Μάριος Μητσόπουλος

Η ώρα της εκδίκησης

Κοντά στη θάλασσα, περικυκλωμένη από την έρημο βρίσκεται η Σελμόρα, το στολίδι του Νότου, η μάνα πολεμιστών και βασιλιάδων, ο προορισμός κάθε φιλόδοξου ανθρώπου. Σε ένα από τα σοκάκια της, μέσα σε έναν φτωχικό αχυρώνα, ένας δραπέτης μάγος μαζί με έναν πολεμιστή που είναι έτοιμος να αφήσει πίσω τη ζωή του στον στρατό, συναντούν έναν κλέφτη. Οι τρεις τους έχουν έναν κοινό σκοπό, να εκδικηθούν τον τύραννο που βασιλεύει στην πόλη. Αποφασίζουν να τον ακολουθήσουν σε ένα από τα ταξίδια του και καταλήγουν στην καρδιά της ερήμου, στα ερείπια μίας άλλης εποχής, στο σημείο που τα γεγονότα αναγκάζουν ακόμη και τους θεούς να κατέλθουν από τους ουρανούς. Θα μπει άραγε ένα τέλος στο όραμα του τυράννου και στο κυνήγι του για αθανασία;

Νουβέλα, Easywriter.gr, 2017, 72 σελ.

Ταξιδιώτης από το παρελθόν – Μάριος Μητσόπουλος

«Άραγε η μοίρα μας να βρίσκεται γραμμένη εκεί πάνω, σε κάποιο από τα αστέρια που λάμπουν στον νυχτερινό ουρανό;». Αυτή την ερώτηση έκανε ο εγγονός του Τζακ και αντί να λάβει μία απλή απάντηση, άκουσε μία τρομερή ιστορία. Ψηλά στο Βορρά, μέσα σε κοιλάδες κρυμμένες από το ανθρώπινο μάτι, βρίσκονται μυστικά του παρελθόντος και μονοπάτια που οδηγούν στο μέλλον. Ο Τζακ διδάχθηκε από το παρελθόν, αλλά έμαθε πολλά περισσότερα από το ταξίδι του στο μακρινό μέλλον.

Διηγήματα, Easywriter.gr, 2016, 26 σελ.

Το πέταγμα των δράκων – Μάριος Μητσόπουλος

Η εποχή των ανθρώπων έχει φτάσει στο τέλος της. Η κυριαρχία τους αρχίζει να ξεθωριάζει μπροστά στη δύναμη των δράκων, των παλιών θηραμάτων τους. Μονάχα ένας πολεμιστής αντιστέκεται στα ιπτάμενα θηρία, για να συναντήσει στο τέλος τη μοίρα που του αναλογεί.

Διήγημα, Easywriter.gr, 2016, 6 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή, Easywriter.gr, Openbook.gr, Bookstars – Γιωγγαράς, Συμπαντικές Διαδρομές

Please wait...