Μάριος Μητσόπουλος

Λογοτέχνες
Ο Μάριος Μητσόπουλος γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1993.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της πόλης, όπου και συνεχίζει τις σπουδές του.
Από μικρός έκανε απόπειρες να ασχοληθεί με τη λογοτεχνία του φανταστικού, αλλά οι περισσότερες κατέληξαν σε ημιτελείς ιστορίες.
Από το 2012 ασχολείται εντατικά με τη συγγραφή.
Έχει αυτοεκδόσει ηλεκτρονικά τα βιβλία “Mundus”: Συλλογή Ιστοριών Φαντασίας, “Τα Χρονικά της Σελμόρα: Η ώρα της εκδίκησης” και “Οι Άγιοι με τα Πορφυρά Μάτια”, καθώς και κάποια έργα μικρότερης έκτασης. Ταυτόχρονα, ιστορίες του φιλοξενούνται στις ανθολογίες των Συμπαντικών Διαδρομών “Θρύλοι του Σύμπαντος V”, “Θρύλοι του Σύμπαντος VI”, Σκοτεινά Βασίλεια, Μαγικοί Χοροί, Θεοί του Ατμού ΙΙ: Steampunk και dieselpunk οράματα.
Τον ελεύθερο χρόνο του τον μοιράζει κάπου μεταξύ λογοτεχνίας, μουσικής και video games.

Το πέταγμα των δράκων – Μάριος Μητσόπουλος
Η εποχή των ανθρώπων έχει φτάσει στο τέλος της. Η κυριαρχία τους αρχίζει να ξεθωριάζει μπροστά στη δύναμη των δράκων, των παλιών θηραμάτων τους. Μονάχα ένας πολεμιστής αντιστέκεται στα ιπτάμενα θηρία, για να συναντήσει στο τέλος τη μοίρα που του αναλογεί.
Easywriter.gr, 2016
6 σελ.

Ταξιδιώτης από το παρελθόν – Μάριος Μητσόπουλος
«Άραγε η μοίρα μας να βρίσκεται γραμμένη εκεί πάνω, σε κάποιο από τα αστέρια που λάμπουν στον νυχτερινό ουρανό;». Αυτή την ερώτηση έκανε ο εγγονός του Τζακ και αντί να λάβει μία απλή απάντηση, άκουσε μία τρομερή ιστορία. Ψηλά στο Βορρά, μέσα σε κοιλάδες κρυμμένες από το ανθρώπινο μάτι, βρίσκονται μυστικά του παρελθόντος και μονοπάτια που οδηγούν στο μέλλον. Ο Τζακ διδάχθηκε από το παρελθόν, αλλά έμαθε πολλά περισσότερα από το ταξίδι του στο μακρινό μέλλον.
Easywriter.gr, 2016
26 σελ.

Οι Άγιοι με τα πορφυρά μάτια – Mάριος Μητσόπουλος
Ένας μισθοφόρος ακολουθεί το δρόμο της εκδίκησης, ένας μοναχός αναζητεί την ελευθερία του και μία νεαρή κοπέλα πασχίζει να επιστρέψει στο σπίτι της. Η μοίρα διασταυρώνει τα μονοπάτια τους και τους οδηγεί στη Σουρουάν, τη χώρα της Ανατολής. Εκεί ο αγώνας για λύτρωση μετατρέπεται σε μία ανελέητη μάχη για την προστασία όλου του κόσμου. Τι είναι αυτό που τους απειλεί;
Easywriter.gr, 2017
194 σελ.

Τα Χρονικά της Σελμόρα – Μάριος Μητσόπουλος
Η ώρα της εκδίκησης
Κοντά στη θάλασσα, περικυκλωμένη από την έρημο βρίσκεται η Σελμόρα, το στολίδι του Νότου, η μάνα πολεμιστών και βασιλιάδων, ο προορισμός κάθε φιλόδοξου ανθρώπου. Σε ένα από τα σοκάκια της, μέσα σε έναν φτωχικό αχυρώνα, ένας δραπέτης μάγος μαζί με έναν πολεμιστή που είναι έτοιμος να αφήσει πίσω τη ζωή του στον στρατό, συναντούν έναν κλέφτη. Οι τρεις τους έχουν έναν κοινό σκοπό, να εκδικηθούν τον τύραννο που βασιλεύει στην πόλη. Αποφασίζουν να τον ακολουθήσουν σε ένα από τα ταξίδια του και καταλήγουν στην καρδιά της ερήμου, στα ερείπια μίας άλλης εποχής, στο σημείο που τα γεγονότα αναγκάζουν ακόμη και τους θεούς να κατέλθουν από τους ουρανούς. Θα μπει άραγε ένα τέλος στο όραμα του τυράννου και στο κυνήγι του για αθανασία;
Easywriter.gr, 2017
72 σελ.

Τα ταξίδια της κόκκινης τίγρης – Μάριος Μητσόπουλος
Mέσα σε παλάτια, επικίνδυνες ζούγκλες, ερημικές εκτάσεις κι ένα φρενοκομείο εκτυλίσσονται διαφορετικές ζωές ετερόκλητων ανθρώπων, που όμως συνδέονται μεταξύ τους από την παρουσία ενός αλλόκοτου ζώου: μίας κόκκινης τίγρης. Με βλέμμα γεμάτο σοφία και ατσάλινους μύες, είναι εκεί για να τους δείξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν.
Σε ένα άλλο μέρος, σε έναν άλλο χρόνο, δύο αδέρφια -ένας ιππότης και μία σαμάνος- ψάχνουν καταφύγιο σε ένα δάσος, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους. Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά μεταξύ τους; Εκεί που τίποτα δεν φαίνεται να ταιριάζει, οι ομίχλες από πορφυρό χρώμα γεφυρώνουν το χάσμα.
Εκδόσεις Πηγή, 2018
54 σελ.

Μυθιστορήματα
Οι Άγιοι με τα πορφυρά μάτια (2017), Easywriter.gr

Νουβέλες
Τα Χρονικά της Σελμόρα: Η ώρα της εκδίκησης (2017), Easywriter.gr

Διηγήματα
Το πέταγμα των δράκων (2016), Easywriter.gr
Ταξιδιώτης από το παρελθόν (2016), Easywriter.gr
Mundus (2016), Easywriter.gr
Τα ταξίδια της κόκκινης τίγρης (2018), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή, Easywriter.gr, Openbook.gr

27 views