Μάρκος Λεζές

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Μάρκος Λεζές έχει διατελέσει θιασάρχης και πρωταγωνιστής στα Θέατρα: Ακάδημος, Μινώα, Αυλαία, Ακρόαμα, Καλλιφόρνια, Χατζηχρήστου, Ελυζέ με μεγάλες επιτυχίες. Συνεργάστηκε επίσης με μεγάλους ηθοποιούς, όπως: Βουτσάς, Κωνσταντίνου, Παράβας, Ληναίος, Φωτίου, Μιχαλόπουλος, Χατζηχρήστος, Πάντζας, Φωτόπουλος, Σταυρίδης, Εξαρχάκος, Γκιωνάκης, Φυσσούν, Ποταμίτης και πολλούς ακόμα. Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση σε πολλά σήριαλ πρωταγωνιστής όπως: “Αλεπού κι ο Μπούφος” του Γ. Κωνσταντίνου, “Μη μου γυρνάς την πλάτη” του ιδίου, “Οταν ήμουν δάσκαλος” του Γιώργου Μυλωνά, “Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του” του ιδίου, “Τηλεμπόρα” του Λ. Καπώνη καθώς και στη σειρά του Mega “Κλινική περίπτωση”. Επίσης έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες με πρωταγωνιστικούς ρόλους. Έχει υπάρξει ραδιοφωνικός παραγωγός σε πολλές εκπομπές: Αλέξανδρος Υψηλάντης, Κόκκινο και Μαύρο του Μάκη Αντωνόπουλου. Έχει σκηνοθετήσει όλα τα θεατρικά του έργα. Στην Κύπρο δυο έργα του, ένα παιδικό και μια κωμωδία. Επίσης εργάστηκε για το Καπή Αμαρουσίου όπου το 1991 πήραν το Πρώτο Βραβείο στη θεατρική παράσταση του Ψαθά “Το στραβόξυλο” στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και στη συνέχεια πήγαν στο Πανευρωπαϊκό στη Γαλλία και κέρδισαν το Δεύτερο Βραβείο. Επίσης ανέβηκαν τα έργα του Κώστα Παπαπέτρου “Ο Γαμπρός μου ο χλε χλες!” και το “Κρεβάτι για τρεις”. Το καλοκαίρι του 2006 στο Θέατρο Αναβρύτων ανέβηκε η επιθεώρηση “Θα σου φύγω στο Καπή”, με μεγάλη επιτυχία. Το 2010 ανέβηκε στο Θέατρο Ελυζέ η παράσταση «Μπορεί να συμβεί και σε σένα» του Κ. Παπαπέτρου και στην παιδική σκηνή η «Κοκκινοσκουφίτσα και ο Λουδοβίκος Κόμης ντε Λύκ» της Τούλας Κακκουλή.
Η συγγραφή είναι η μεγάλη του αγάπη και τα χόμπι του είναι πολλά. Χορός, Ταξίδια, Αθλητισμός, Κινηματογράφος, Θέατρο, Καράτε – είναι κάτοχος μαύρης ζώνης στο Shotokan 2 Dan και 1 Dan στο Κyokoysin. Το καλοκαίρι του 1998 στο Θέατρο Μινώα έκανε τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία σε διάστημα δυόμιση μηνών με το έργο του Κώστα Παπαπέτρου “Ντόρα είναι θα περάσει” και αμέσως μετά το χειμώνα στο θέατρο Ακάδημος με το “Πέτα τη μαμά απο το παράθυρο” του ιδίου το οποίο παίχτηκε τρείς σεζόν. Το νέο του μυθιστόρημα «Η Μαρία των Αγγέλων» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ζενίθ.

Η Μαρία των αγγέλων – Μάρκος Λεζές
Η ιστορία δύο ερωτευμένων ανθρώπων. Του Νεκτάριου και της Μαρίας.
Ένα παραμύθι με νεράιδα και δράκο.

Γιατί δράκος είναι η καταραμένη αρρώστια κι ένα παλικάρι, όσο και να δίνει τη ζωή του για την αγαπημένη του, δεν έχει άλλο όπλο να τον νικήσει.

Ο Νεκτάριος, βέβαια, είχε βαθιά πίστη στον Θεό. Προσευχόταν και ήλπιζε…

Με τον ήρωα Νεκτάριο μάς συνδέει μια δυνατή φιλία. Είπα, λοιπόν, να μιλήσω από καρδιάς και να καταγράψω όσα έζησα και όσα μου εξιστόρησε, χωρίς τη μάσκα του ανώνυμου αφηγητή, χωρίς να ψάχνω λέξεις, χωρίς να με νοιάζουν οι ευκρινείς διατυπώσεις…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Ζενίθ, 2019, 208 σελ.

Μυθιστορήματα
Η Μαρία των αγγέλων (2019), Εκδόσεις Ζενίθ

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Ζενίθ