Μάρκος Ι. Βουτσίνος

Μάρκος Ι. Βουτσίνος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Μάρκος Βουτσίνος γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και πήρε με λίαν καλώς πτυχία Οικονομικών Επιστημών και Νομικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του σαν έφεδρος ανθυπολοχαγός πεζικού. Με μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική και την επιχειρησιακή έρευνα στην Ελλάδα (Ε.Μ.Π.) και στο εξωτερικό, εργάστηκε στο χώρο της πληροφορικής. Επί τρεις δεκαετίες εργάστηκε στην ελληνική θυγατρική της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρίας πληροφορικής, όπου έφθασε Γενικός Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Υπήρξε εκ των ιδρυτών του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Εταιριών Πληροφορικής Ελλάδος) και εξελέγει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του επί σειρά ετών. Έχει γράψει πλήθος άρθρων και επιστημονικών μελετών στον ημερήσιο οικονομικό και πολιτικό τύπο. Έργα του: “Ασκήσεις γραμμικού προγραμματισμού”, 1975, “Μικροοικονομική προσέγγιση της ελληνικής αγοράς πληροφορικής (ανάλυση και προοπτικές)”, 1982, “Ολοκληρωμένα έργα πληροφορικής στον Ευρωπαϊκό δημόσιο τομέα”, 1992. Παράλληλα είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της Θεοσοφικής Εταιρίας Ελλάδος.
Ποίηση
Μετρονόμος (2015), Αγγελάκη Εκδόσεις
Εντροπία ΔS (2017), Αγγελάκη Εκδόσεις

Αφηγήσεις
Ιχνηλατήσεις (2013), Αγγελάκη Εκδόσεις
Με τα μάτια ενός παιδιού (2019), Αγγελάκη Εκδόσεις

Μεταφράσεις
Smith, Adam, Η αόρατος χειρ (2009), Το Ποντίκι
More, Thomas, Ουτοπία (2010), Το Ποντίκι
More, Thomas, Ουτοπία (2014), Αργοναύτης

Με τα μάτια ενός παιδιού – Μάρκος Ι. Βουτσίνος

Με τα μάτια ενός παιδιούΟι Σπέτσες 1957-1967 που έζησα


Σημειώσεις νεανικού ημερολογίου για τη ζωή μου στις Σπέτσες. Στην αρχή μέρα τη μέρα, πολλές φορές με λεπτομέρειες. Έγραφα όσα ζούσα κι έβλεπα, όσα μου κάναν’ εντύπωση. Τους προβληματισμούς και τα ερωτήματά μου.

Η μικρή και αγαθή κοινωνία των Σπετσών, στα τέλη της δεκαετίας του 50, στις αρχές της δεκαετίας του 60. Η εποχή της αθωότητας.

Στις σελίδες φτάνει ως τις μέρες μας, ο δροσερός πελαγίσιος άνεμος που έρχεται από το Μυρτώο. Ένας κόσμος με ιδιαίτερο φως. Απλές μικρές στιγμές ευτυχίας. Μέρες γλυκές, σαν το γλυκό του κουταλιού των Σπετσών. Η χαρά που γεμίζει την καρδιά ενός παιδιού, όταν βλέπει την οικογένειά του ευτυχισμένη. Πρόσωπα ίσως ξεχασμένα: Ο Βασίλης ο Γκούμας κι ο αδελφός του, ο Ευτύχιος, η Μάγια Καλλιγά, ο Θανάσης Καλογερόπουλος, η Βάγια, ο Μιχάλης Τσαπάρας κι ένα πλήθος άλλων ανθρώπων, που επηρέασαν την τότε ζωή του Νησιού. Οι αλλαγές στη ζωή του, η τουριστική ανάπτυξη…

Χωρίς αλλαγές από τα χειρόγραφα της εποχής εκείνης.

Με τα μάτια ενός παιδιού λοιπόν, ας δούμε τη ζωή στις Σπέτσες του τότε.

Αφηγήσεις, Αγγελάκη Εκδόσεις, 2019, 388 σελ.

Εντροπία ΔS – Μάρκος Ι. Βουτσίνος

Εντροπία ΔS

Ποίηση, Αγγελάκη Εκδόσεις, 2017, 52 σελ.

Μετρονόμος – Μάρκος Ι. Βουτσίνος

Μετρονόμος

Ποίηση, Αγγελάκη Εκδόσεις, 2015, 54 σελ.

Ιχνηλατήσεις – Μάρκος Ι. Βουτσίνος

Ιχνηλατήσεις

Αφηγήσεις, Αγγελάκη Εκδόσεις, 2013, 148 σελ.

Πηγές: Biblionet, Αγγελάκη Εκδόσεις