Μαίρη Αρβανιτάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαίρη Αρβανιτάκη γεννήθηκε στην Κέρκυρα και κατοικεί στην Αθήνα.
Έχει τελειώσει το τμήμα σχεδιαστών της ΑΚΤΟ. Γράφει από καρδιάς, και τα βιβλία της χρωστούν την ύπαρξή τους και στην ηθική υποστήριξη του συζύγου της.
Μυθιστορήματα
Ορή Λένη (2016), Locus 7 – Άλλωστε
Αγκαλιά με τους Αιγόκερους (2018), Locus 7 – Άλλωστε

Αγκαλιά με τους Αιγόκερους – Μαίρη Αρβανιτάκη
Ένα αισθηματικό, κοινωνικό μυθιστόρημα όπου η ηρωίδα καλείται να διαχειριστεί την επιρροή των Αιγόκερων στη ζωή της, από την εποχή της άγριας νεότητας ως τη γλυκιά ωριμότητα.
“Οι Αιγόκεροι ερωτεύονται συχνά και με πάθος. Όταν λένε σ’ αγαπώ, το εννοούν, αλλά για τη συγκεκριμένη στιγμή. Σε γεμίζουν με υποσχέσεις και όρκους, που δεν είναι ψέματα. Όταν τα ξεστομίζουν τα πιστεύουν και κάθε φορά γι’ αυτούς είναι σαν την πρώτη. Όμως δεν φταίνε οι καημενούληδες για την άστατη συμπεριφορά τους. Το ζώδιό τους φταίει. Αυτό είναι η αιτία που τους ταλαιπωρεί, που δεν μπορούν να βρουν λιμάνι για ν’ αράξουν! Έτσι βρίσκονται μονίμως μ’ έναν καινούριο έρωτα αγκαλιά, ν’ αρμενίζουν στο πέλαγος. Αχ, πόσο τους λυπάμαι!”
Με αποκορύφωμα ένα Πάσχα στην Κέρκυρα, η συγγραφέας μας ταξιδεύει στη ζωή μιας δυναμικής γυναίκας, η οποία ζει με πάθος, χιούμορ, έρωτα και αγάπη για τη ζωή.

Μυθιστόρημα, Locus 7 – Άλλωστε, 2018, 290 σελ.

Ορή Λένη – Μαίρη Αρβανιτάκη

Η αληθινή ιστορία μιας Κορφιάτισσας


Η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας με αδάμαστη ψυχή και σιδερένια θέληση, που πάλεψε προσπαθώντας να φτιάξει τη ζωή της όπως όριζε ο νους της και αγαπούσε η καρδιά της. Ένα οδοιπορικό στην Κέρκυρα του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, ξετυλίγεται με εικόνες που μένουν ανεξίτηλες.

Μυθιστόρημα, Locus 7 – Άλλωστε, 2016, 274 σελ.

Πηγές: Biblionet, Locus 7 – Άλλωστε