Μαίρη Γ. Πράσατζη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαίρη Γ. Πράσατζη γεννήθηκε στη Δράμα.
Ο τόπος της την καθόρισε. Οι σπουδές στη Φιλοσοφική της έδειξαν τον δρόμο. Το Μεταπτυχιακό στη «Συγγραφή» της έδωσε την ώθηση. Ο άνθρωπος θα είναι πάντα η έμπνευσή της.
Το βιβλίο “Τον καιρό της μνήμης” είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή (Μάϊος 2022, εκδόσεις Φεγγίτης). Έχει συμμετάσχει στον συλλογικό τόμο διηγημάτων Με τον ΕΠΟΚ είναι Χριστούγεννα (2021-22, εκδόσεις ΕΠΟΚ), στην ανθολογία Ψηφιδωτό σύγχρονης ελληνικής ποίησης (2022, εκδόσεις Κύμα) και στη συλλογική έκδοση Ο χρόνος που περνά και χάνεται (Μάϊος 2023, εκδόσεις Παρέμβαση). Διηγήματα και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και λογοτεχνικά περιοδικά.
Διηγήματα
17 μικρές ιστορίες χωρίς άλλοθι (2023), Φεγγίτης

Ποίηση
Τον Καιρό της Μνήμης (2022), Φεγγίτης

17 μικρές ιστορίες χωρίς άλλοθι – Μαίρη Γ. Πράσατζη

17 μικρές


Αυτές οι 17 μικρές ιστορίες-σφηνάκια είναι σκηνές εσωτερικών κόσμων αντι-ηρώων. Χαρακτήρες άλλοτε μοιραίοι κι άλλοτε έρμαια, θύτες και θύματα, δεν έχει σημασία έτσι κι αλλιώς τίποτα από όλα αυτά. Η ζωή περνάει κι εμείς ζούμε φτιάχνοντας τις μικρές προσωπικές μας μυθολογίες που άλλοτε μας εξυψώνουν κι άλλοτε μας συντρίβουν. Έτσι, χωρίς λόγο, χωρίς σκοπό, χωρίς κίνητρο και κυρίως, χωρίς άλλοθι.

Διηγήματα, Φεγγίτης, 2023, 69 σελ.

Τον Καιρό της Μνήμης – Μαίρη Γ. Πράσατζη

Τον ΚαιρόΠοιήματα


Καθώς η θάλασσα αγριεύει
Αφήνει μια βουή
που διαπερνά σχεδόν την ακοή
Και η τρικυμία δένει τα πλεούμενα στο μώλο
Τότε οι φωνές των γλάρων δυναμώνουν
κι ακούγονται οι ροίβδοι από το πέταγμά τους

Ποίηση, Φεγγίτης, 2022, 88 σελ.

Πηγές: Biblionet, Φεγγίτης