Μαίρη Μαργαρίτη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαίρη Μαργαρίτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ανθρωπογεωγραφία του Πανεπιστημίου Αιγαίου όπου εκπονεί διδακτορική έρευνα. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε έντυπα συλλογικά έργα και διαδικτυακούς ιστότοπους. Έχει διακριθεί σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έλαβε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό αστυνομικής λογοτεχνίας που διοργάνωσαν το 2017 οι εκδόσεις Άπαρσις και η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ).
Μυθιστορήματα
Η φωλιά του γλάρου (2020), Παράξενες Μέρες

Συλλογικά έργα
Μεταβιομηχανικοί τόποι (2014), Έναστρον
Δια-κριτικές ματιές στη λογοτεχνική έκφραση (2015), ΤοΒιβλίο
Τρενογραφίες (2016), ΤοΒιβλίο
Μια εικόνα… χίλιες λέξεις (2016), ΤοΒιβλίο

Η φωλιά του γλάρου – Μαίρη Μαργαρίτη
Το καλοκαίρι του 2017 η δολοφονία μιας νέας γυναίκας στη δημοτική πλάζ της Μυτιλήνης έρχεται να ταράξει την καλοκαιρινή ηρεμία του νησιού αλλά λίγο μετά ένας ακόμη φόνος δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και τεράστιο πονοκέφαλο στον αστυνομικό Μπεργάκη που είναι ο υπεύθυνος της έρευνας. Η υπόθεση ξεπερνά τα όρια του νησιού και οι ενισχύσεις που έρχονται από την πρωτεύουσα κρύβουν μια έκπληξη για τον αστυνόμο που αναγκάζεται να θυμηθεί έπειτα από χρόνια ότι εκτός από το καθήκον υπάρχει και ο έρωτας…

“Με φόντο τη ζωή στο νησί της Μυτιλήνης που σκιαγραφείται άψογα από μια συγγραφέα που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει εκεί, οι δύο φόνοι αποτελούν μια πρώτης τάξεως αφορμή για να αφηγηθεί μια ιστορία μυστηρίου που ξετυλίγεται ταυτόχρονα με την εικονογράφηση του συναισθηματικού κόσμου των πρωταγωνιστών μιας συναρπαστικής ιστορίας”.

Μυθιστόρημα, Παράξενες Μέρες, 2020, 180 σελ.

Πηγές: Biblionet, Παράξενες Μέρες

Please wait...