Μαίρη Μαυρογιαννάκη

Μαίρη Μαυρογιαννάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαίρη Μαυρογιαννάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και για αρκετά χρόνια αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Φιλανα-γνωσία» και επισκέπτεται πολλά σχολεία κάθε χρόνο, όπου δίνει διαλέξεις. Έχει γράψει μια σειρά ιστορικών μυθιστορημάτων για παιδιά και εφήβους με τον τίτλο “Ταξίδια στο χρόνο”: Μινωική Κρήτη, Ενετική Κρήτη, Η μάχη της Κρήτης και Μέγας Αλέξανδρος και Πέργαμος, τα οποία έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ρωσικά. Η Μινωική Κρήτη και ο Μέγας Αλέξανδρος έχουν βραβευτεί με το πρώτο βραβείο από την International Art Society και μαζί με την Ενετική Κρήτη έχουν πάρει πέντε αστέρια από το Reader’s Favorite. Έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά, τα οποία κυκλοφορούν από την Amazon και το Draft2Digital στα αγγλικά και τα ελληνικά.
Μυθιστορήματα
Μαγική Βίβλος (2021), Εκδόσεις Πηγή

Μαγική Βίβλος – Μαίρη Μαυρογιαννάκη

Μαγική ΒίβλοςΠλαϊνός κόσμος


Η Δανάη, με την καθοδήγηση της μάγισσας Φάνα και τη βοήθεια των ξωτικών Ζίκο, Μίκο, Τίκο, ξεκινά μια δύσκολη πορεία για να σώσει το Διαγαλαξιακό Σύμπαν.

Ο παγωμένος γίγαντας Ιμόρ και ο πύρινος γίγαντας Κρι- μόρ τους καταδιώκουν. Οι Βουνοφάγοι επιδιώκουν να τραφούν απ’ αυτούς. Οι Σκοταδιστές προσπαθούν να τους πνίξουν με σκοτάδι και τα δαιμόνια του Καμού τους κυνηγούν ανελέητα.

Στη δύσκολη πορεία τους προς τον Πρώτο Κόσμο και τη Μαγική Πόλη, βρίσκουν συμμάχους από τον Πέμπτο Κόσμο: τον όμορφο μάγο Τιρ και την πριγκίπισσα των Λευκών Ξωτικών, Φα. Ο Ταράγκα, ένας ταβερνιάρης του Αλλόκοσμου που έχει πολλά μυστικά, τους προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά του. Όμως όσο πλησιάζουν στο Σπίτι της Σκόνης, οι δυσκολίες γιγαντώνονται, για να γίνουν ανυπέρβλητες όταν φτάνουν στον Τρίτο Κόσμο, όπου ο βασιλιάς του Εφιαλτόκοσμου, Ουλάρεκ, τους αιχμαλωτίζει και τους παραδίδει στη γριά Νάρκη και τους Ονειρευτές της, οι οποίοι υφαίνουν το ονειροδίχτυ τους για να τους κρατήσουν εκεί για πάντα…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 294 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή