Μελίνα Λεοκάτα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μελίνα Λεοκάτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία από γονείς μετανάστες (πατέρας Ιταλός-μητέρα Ελληνίδα).
Τελείωσε το 1990 το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Πάτρα και από το 1996 εργάζεται ως δασκάλα. Το 2012 ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευσή της στο Διδασκαλείο του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης. Παρακολουθεί από το 2018 διάφορα ετήσια σεμινάρια του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών. Συμμετείχε σε χορευτικά τμήματα πολλών Πολιτιστικών Συλλόγων και σε διάφορα περιβαλλοντικά προγράμματα και συλλόγους με κύριο θέμα τα αδέσποτα ζώα. Το 2019 ξεκίνησε διαδικτυακά να παρακολουθεί το Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι, ενώ συμμετέχει με κείμενά της στο συλλογικό βιβλίο με τίτλο: «Με ένα στυλό διαρκείας». Την περίοδο της καραντίνας παρακολούθησε τη Σχολή Δημιουργικής Γραφής Harmony & Creativity με θέμα το παραμύθι. Παράλληλα συμμετείχε σε διάφορους συγγραφικούς διαγωνισμούς.
Παιδική λογοτεχνία
Η νεράιδα του ποταμού (2021), Οσελότος

Η νεράιδα του ποταμού – Μελίνα Λεοκάτα

Η νεράιδα


Πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η πρακτική άσκηση μιας νεράιδας; Ποιο μήνυμα μεταφέρουν οι πελαργοί; Γιατί υπάρχουν φυλακισμένοι άνθρωποι στα Τέμπη του Νέστου; Μπορεί άραγε η Ελπίδα να κερδίσει την Αδιαφορία;

Ένα περιβαλλοντικό παραμύθι που εκτυλίσσεται σε ένα από τα ομορφότερα ποτάμια της Ελλάδας, με ήρωες τα ζώα που ζουν σε αυτό.

Εικονογράφηση: Γιάννης Κοτζαπαναγιώτης

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2021, 32 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος

Please wait...