Μελίνα Τούντα

Η Μελίνα Τούντα γεννήθηκε στην Αθήνα.
Είναι καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας και ιδιοκτήτρια φροντιστηρίων ξένων γλωσσών σε περιοχές της Αττικής.
Επηρεασμένη από το συγγραφικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη και του Αντώνη Σαμαράκη, καθώς επίσης και από την αγαπημένη της Ηρακλειώτισα Εύα Ομηρόλη που την εμπνέει και την ιντριγκάρει (ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί της) διαμορφώνει τα δείγματα ανθρωπιάς, σεβασμού, αγάπης, ελπίδας και αισιοδοξίας.
Κατά τη Μελίνα, τα Πάντα ξεκινούν από την παιδική ηλικία. Όταν έχεις πάρει Αγάπη στην Παιδική ηλικία, θα δώσεις Αγάπη στην Ενήλικη Ζωή σου.
Το πρώτο της μυθιστόρημα «Ζητείται μία Δεύτερη Ευκαιρία» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βασιλείου το 2005.
Το 2013 στον 13ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Κερατσινίου της απονεμήθηκε το Γ΄ Βραβείο Παραμυθιού για το παραμύθι «Νίνα, η Ιστορία μιας Όμορφης Κίτρινης Πεταλούδας.»

Ζητείται μια δεύτερη ευκαιρία – Μελίνα Τούντα

Η Έλλη, από φοιτήτρια ακόμη, είχε γίνει μια διάσημη συγγραφέας. Η ίδια πίστευε πως ο Χάρης ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της… Τον αγαπούσε και την αγαπούσε δυνατά και τρυφερά. Όταν, πριν τα τριάντα σου, έχεις μια πετυχημένη καριέρα και ένα ιδανικό άντρα για σύντροφο και μέλλοντα σύζυγο, τότε πρέπει να ‘σαι πανευτυχής…
Όμως, “όλα σ’ αυτόν τον κόσμο έχουν αρχή και τέλος.”, υποστήριζε πάντα η Έλλη. Και έτσι κι έγινε… Μέσα σ’ ένα βράδυ όλα άλλαξαν. Η ζωή φανέρωσε το κακό της πρόσωπο. Άλλαξαν όλα, τα χρώματα, οι ήχοι, οι ρυθμοί… Και, γύρω της, ένας κόσμος ολόκληρος έπαιζε τον καλό ή τον κακό του ρόλο σ’ ένα “άλλο έργο”.
Η Έλλη, όμως, πίστευε και κάτι άλλο: στη δικαίωση του καλού!
Έδωσε τον αγώνα της, για να δοθεί η δυνατότητα στους καλούς να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, όπως τους αξίζει..

Μυθιστόρημα, Βασιλείου Γεώργιος, 2005, 327 σελ.

Το πεντάγραμμο του πάθους – Μελίνα Τούντα

Ένας διεθνής διαγωνισμός τραγουδιού, ένας διάσημος συνθέτης και στιχουργός, ένας αγνός και ξεχωριστός έρωτας, καθώς και μια ξαφνική και απίστευτη αποκάλυψη ενός μυστηρίου θα ξυπνήσουν στην τριαντατετράχρονη Νάντια τα όνειρα και τις φιλοδοξίες που είχε κάποτε, όλες τις θαμμένες μέσα της επιθυμίες και κάποια πρωτόγνωρα συναισθήματα που θα την κάνουν να τρέμει και να απορεί με τον ίδιο της τον εαυτό. Ένα αποκοιμισμένο πάθος, που θα ζητά αμετάκλητα πραγματοποίηση, θα έρθει στην επιφάνεια, επιδιώκοντας να παρασύρει τους ήρωες στον ίλιγγό του. Καθώς μέσα της θα παλεύουν ο φόβος και η επιθυμία, η αυτοκυριαρχία και ο ακατανίκητος πόθος, η σιγουριά μιας αρμονικής οικογενειακής ζωής και το άπιαστο όνειρο, και καθώς μέσα από τη φαντασία της θα ξαναζεί εκείνες τις στιγμές που, σύμφωνα με τη λογική, είναι απαγορευμένες, θα μας παρασύρει στην ηδονή και στον ίλιγγο του πάθους της.
Το δεύτερο μυθιστόρημα της Μελίνας Τούντα, “Το πεντάγραμμο του πάθους”, μας αποδεικνύει πως ο τέλειος έρωτας, ακόμη και αν κινδυνεύει από τη φθορά του χρόνου, θα είναι πάντα τέλειος, πάνω από κάθε μικρότητα αυτού του φθαρτού κόσμου, και με την ιδιαίτερη πλοκή του κρατάει για άλλη μια φορά αναλλοίωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι και την τελευταία του σελίδα.

Μυθιστόρημα, Βασιλείου Γεώργιος, 2009, 305 σελ.

Μια αγάπη δυο ζωές – Μελίνα Τούντα

Η Ειρήνη, η Μαρία και η Αγγελική είναι επιστήθιες φίλες από τα μαθητικά τους χρόνια. Ποιο ρόλο παίζει η μια στη ζωή της άλλης; Άραγε υπάρχει ένα κοινό πεπρωμένο και για τις τρεις τους; Έχουν τη δυνατότητα να κυριαρχήσουν πάνω στη μοίρα και να κινήσουν τα δικά τους νήματα ή μήπως η μοίρα κυριαρχεί στις ζωές τους και τους παίζει περίεργα παιχνίδια; Και με ποιο πρόσωπο εμφανίζεται η αγάπη στη ζωή τους; Θα τους γεμίσει σκοτεινά συναισθήματα που ζητούν την εκδίκηση ή θα ‘χει το ελπιδοφόρο χρώμα μιας ακτίνας του ήλιου που προβάλλει μέσα από τα σύννεφα;
Ένα ακόμα μυθιστόρημα της Μελίνας Τούντα με ερωτηματικά και αγωνίες που έρχονται στην επιφάνεια για να καταδείξουν περίτρανα πως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον…

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2010, 270 σελ.

Έτσι κι αλλιώς … καλημέρα – Μελίνα Τούντα

H Αφροδίτη αποφασίζει να απαλλαγεί από ό,τι δεν της αρέσει στην εμφάνισή της και ό,τι θεωρεί πως δεν ταιριάζει πια στη ζωή της. Τι είναι αυτό, όμως, που έχει σημασία στη ζωή του ανθρώπου και μπορεί να την επηρεάσει;
Η εξωτερική εμφάνιση, το πνεύμα του, και τα δύο … ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο πιο ουσιώδες; Η ηρωίδα, μέσα από έντονες εσωτερικές συγκρούσεις και συναισθηματικές αναζητήσεις, προσπαθεί να το ανακαλύψει.
Το συμπέρασμα αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα και φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή της.
Έντονα συναισθήματα, σκέψεις και ερωτήματα αναδύονται απ’ την αφήγηση και δίνεται η δυνατότητα στον αναγνώστη να προβληματιστεί γύρω απ’ το τι μπορεί να επιτύχει ο άνθρωπος με τη δύναμη της θέλησης!

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2012, 303 σελ.

Η αγάπη δεν πονάει – Μελίνα Τούντα

Αληθινή ιστορία
Η Μαρία Βαγενά υιοθετήθηκε στην τρυφερή ηλικία των δύο χρόνων. Μεγαλώνοντας σ’ ένα πολύ αυστηρό περιβάλλον, ονειρευόταν να αποκτήσει κάποτε δική της οικογένεια και να δώσει στα παιδιά της την αγάπη, τη θαλπωρή και την ασφάλεια που η ίδια δεν είχε νιώσει ποτέ. Ύστερα από περιπλανήσεις και ατυχείς σχέσεις πίστεψε πως βρήκε τον άνθρωπο που θα της πρόσφερε όσα είχε στερηθεί. Αλλά είχε κάνει λάθος για άλλη μια φορά. Το χαμόγελο αντικαταστάθηκε σύντομα από το κλάμα και το χάδι από την κάθε μορφής βία. Οι στιγμές που έζησε είναι βγαλμένες από ταινία τρόμου, αλλά δυστυχώς, η ιστορία αυτή είναι πέρα για πέρα αληθινή.
Το νέο μυθιστόρημα της Μελίνας Τούντα διαβάζεται με κομμένη την ανάσα από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα και καθηλώνει με τις συνεχείς ανατροπές του.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοή, 2017, 288 σελ.

Αθέατη απειλή – Μελίνα Τούντα

Η Εβελίνα, μια επιτυχημένη δικηγόρος της καλής κοινωνίας, γνωρίζει τον Νικόλα, έναν εξαιρετικό επιστήμονα. Ο έρωτάς τους είναι κεραυνοβόλος. Αυτό θα μπορούσε να είναι και το ευτυχές τέλος της ιστορίας, όμως η μοίρα έχει άλλα σχέδια γι’ αυτούς. Οι δυο τους εμπλέκονται σε μια σκοτεινή υπόθεση που δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπινος νους. Οι ζωές τους γίνονται πιόνια στα χέρια της απληστίας και της αδιαλλαξίας. Όταν η αθέατη απειλή φανερώνεται, είναι πλέον αργά για όλους.
Κρυμμένα μυστικά, συνεχείς ανατροπές και αποκαλύψεις καθηλώνουν τον αναγνώστη στο νέο ερωτικό θρίλερ της Μελίνας Τούντα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοή, 2018, 348 σελ.

Γκρίζος αέρας – Μελίνα Τούντα

Μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινά γεγονότα
Είναι δυνατόν να φυλακιστεί άνθρωπος στην Ελλάδα με την κατηγορία της υπεξαίρεσης των τριάντα χιλιάδων ευρώ, μέρος των οποίων δεν εισέπραξε ποτέ;
Μπορεί μια μητέρα να στερήσει από το παιδί της το μητρικό γάλα και να το δει έπειτα από έναν χρόνο;
Μπορεί να συνεχίσει να ζει μετά από έναν θάνατο όταν μάλιστα του τον απέκρυψαν και δεν παρευρέθηκε στην κηδεία του γονέα του;
Μπορεί να ζήσει με το βάρος της ευθύνης αυτού του θανάτου;
Μπορεί να πολεμήσει με θεούς και δαίμονες ακόμα και με τον ίδιο του τον εαυτό;
Μπορεί να αψηφήσει τον τρόπο που τον δείχνει ο κόσμος με το δάχτυλο, ακόμα κι αν του δείξει στο τέλος ευφημισμό;
Μπορεί μετά απ’ όλα αυτά να μείνει αναλλοίωτος ως χαρακτήρας;
Μπορεί να αναζητήσει τα θετικά που του προέκυψαν μετά από την τραγωδία που βίωσε;
Μετά από πόσες συναισθηματικές προδοσίες μπορεί να ελπίσει σ’ ένα καλύτερο αύριο;
Γκρίζος Αέρας. Το καθηλωτικό μυθιστόρημα της Μελίνας Τούντα που στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα τα οποία βίωσε η Δήμητρα Φωτοπούλου, μητέρα δυο παιδιών. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Ζενίθ, 2019, 416 σελ.

Μυθιστορήματα
Ζητείται μια δεύτερη ευκαιρία (2005), Βασιλείου Γεώργιος
Το πεντάγραμμο του πάθους (2009), Βασιλείου Γεώργιος
Μια αγάπη δυο ζωές (2010), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτσι κι αλλιώς … καλημέρα (2012), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Η αγάπη δεν πονάει (2017), Εκδόσεις Πνοή
Αθέατη απειλή (2018), Εκδόσεις Πνοή
Γκρίζος αέρας (2019), Εκδόσεις Ζενίθ

Βραβεία-Διακρίσεις
Γ’ Βραβείο παραμυθιού με τίτλο “Νίνα μια όμορφη κίτρινη πεταλούδα” του 13ου λογοτεχνικού διαγωνισμού Κερατσινίου (2013)

Πηγές: BIBLIONET, Βασιλείου Γεώργιος, Εκδοτικός Οίκος Α.Α.Λιβάνη, Εκδόσεις Πνοή, Εκδόσεις Ζενίθ

Επισκέψεις: 42