Μιχαήλ Άνθης

Μιχαήλ Άνθης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Μιχαήλ Άνθης αποφοίτησε από το τμήμα ιστορίας-αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής Αθήνας.
Σπούδασε θέατρο και κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο, παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής δίπλα στον διεθνούς φήμης βαρύτονο Φραγκίσκο Βουτσίνο και μαθήματα χορού στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Σαν ηθοποιός συμμετέχει σε δεκάδες θεατρικές, μουσικοθεατρικές, θεατροχορευτικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Σαν συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους συνθέτες και αποσπά 2 πρώτα βραβεία για συνθέσεις του στον μουσικό διαγωνισμό ΤΣΙΤΣΑΝΕΙΑ. Σαν θεατρικός συγγραφέας παίρνει 8 βραβεία, από τα οποία τα τέσσερα είναι “κρατικά βραβεία συγγραφής θεατρικού έργου του Υπουργείου Πολιτισμού” (2006, 2009, 2013, 2015). Πέντε έργα του έχουν παρασταθεί από ελληνικούς θιάσους, ένα έχει παρουσιαστεί στο θεατρικό αναλόγιο του Εθνικού θεάτρου και ένα από το Lab Theatre Company του Λονδίνου. Το 2013 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρης το πρώτο του μυθιστόρημα (“Διαμάντια στον υπόνομο”). Το 2016 κυκλοφόρησε το δεύτερό του μυθιστόρημα (“Προσοχή άνθρωπος”) από τις εκδόσεις Εντύποις. Αθήνα-Χαλκίδα και Χαλκίδα-Αθήνα είναι οι πιο συνηθισμένες διαδρομές του.

Διαμάντια στον υπόνομο – Μιχαήλ Άνθης

Διαμάντια στον υπόνομοΑντι-μυθιστόρημα


Για κάποιο μυστήριο λόγο, το έντερο του ευγενικού Τίμου παράγει ένα διαμάντι ανεκτίμητης αξίας μία φορά την εβδομάδα. Ο ίδιος το αγνοεί, αλλά, όταν το μυστικό αρχίζει να μαθεύεται, όλοι προσπαθούν να αγοράσουν οικόπεδο δίπλα στο δικό του, να χτίσουν το σπίτι τους και να συνδεθούν με το αποχετευτικό του σύστημα. Μέσα σε λίγους μήνες, ένα αστικό σύμπαν δημιουργείται, με την “καθωσπρέπει” ζωή τής άνω πόλης να αντανακλάται σε μία δεύτερη, υπόγεια, κάτω πόλη, στην οποία η απληστία, ο φθόνος, η ματαιοδοξία και οι ακαθαρσίες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την επικράτηση.

Μυθιστόρημα, NovelBooks, 2013, 448 σελ.

Προσοχή άνθρωπος – Μιχαήλ Άνθης

Προσοχή άνθρωπος


Τι μπορεί να κάνει ο Κάιντ (Κind), ένα αδέσποτο Γκριφόν Φωβ της Βρετάνης, όταν γίνεται ο πλουσιότερος σκύλος του κόσμου; Μά, να πάρει υπό την προστασία του έναν αδέσποτο… άνθρωπο και, όντας σκύλος, να αρχίσει να λειτουργεί και ο ίδιος ως άνθρωπος! Ο αδέσποτος άνθρωπος δεν είναι άλλος από τον Λάντλ, έναν προικισμένο άστεγο, που ξεναγεί τον Κάιντ στα σκοτεινότερα λαγούμια της αδίστακτης και αυτοκαταστροφικής ανθρώπινης φύσης. Οι διαδρομές που θα διανύσουν και οι ανεπανάληπτες εμπειρίες που θα μοιραστούν, ανατρέπουν τις γνωστές ισορροπίες ανθρώπου-ζώου. Πρόκειται άραγε για μια ιστορία απέραντης φιλίας ή για μια ιστορία καλυμμένης κυριαρχίας; Αν είναι το πρώτο, μέχρι πού μπορεί να φτάσει; Αν είναι το δεύτερο, ο άνθρωπος έχει τον τελευταίο λόγο ή ο σκύλος το τελευταίο γάβγισμα;

“H αγάπη είναι το μοναδικό ποτάμι διπλής κατεύθυνσης. Τα ζώα το γνωρίζουν καλά, γι’ αυτό και συχνά κολυμπούν αντίθετα στο ρεύμα”.

“Αν μπορείς, αναμετρήσου με το βλέμμα ενός αδέσποτου σκύλου”.

Μυθιστόρημα, Εντύποις, 2016, 276 σελ.

Μυθιστορήματα
Διαμάντια στον υπόνομο (2013), NovelBooks
Προσοχή άνθρωπος (2016), Εντύποις

Πηγές: Biblionet, NovelBooks, Εντύποις