Μιχαήλ Παγώνης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Μιχαήλ Παγώνης μεγάλωσε στο Αίγιο.
Αυτό το διάστημα σπουδάζει στο τμήμα Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Έγραψε το πρώτο του βιβλίο σε ηλικία 14 ετών και δεν έχει σταματήσει να γράφει έκτοτε. Όταν δεν γράφει, συνήθως κρατάει ένα βιβλίο στο ένα χέρι και μια κούπα καφέ στο άλλο. Λατρεύει τα ταξίδια, ενώ το θέατρο, ο κινηματογράφος και η υποκριτική κατέχουν άλλο ένα μεγάλο μέρος στην καρδιά του. Μεγάλωσε χαμένος στις σελίδες βιβλίων, σε πρόβες για θεατρικές παραστάσεις και στη ταχύρρυθμη καθημερινότητα ενός εφήβου. Λαχταρά οι ιστορίες του να κατακτήσουν το κόσμο και να προσφέρει στους αναγνώστες αισθήματα που του πρόσφεραν οι αγαπημένοι του συγγραφείς.
Μυθιστορήματα
Ανθρώπινα πιόνια (2020), Εκδόσεις iWrite.gr
Τα πέντε κάστρα (2021), Εκδόσεις Πηγή

Τα πέντε κάστρα – Μιχαήλ Παγώνης

Τα πέντε κάστρα– Το ξεχασμένο μενταγιόν –


Σε έναν παράλληλο κόσµο µε τον δικό µας, η χώρα του Ρόθερν βρίσκεται για άλλη µια φορά σε πολιτική αστάθεια. Η κυβέρνηση της χώρας, η Συµµαχία, και οι οικογένειές τους εγκαταλείπουν τα σπίτια τους σε µια προσπάθεια να προστατευτούν από το τροµοκρατικό «επαναστατικό» κίνηµα της Αντίστασης. Τα κρυφά αρχηγεία της Συµµαχίας, τα πέντε κάστρα, θα φιλοξενήσουν τις οικογένειες, µεταξύ άλλων και την κόρη του προέδρου, τη Σκάιλερ. Σε ένα αφιλόξενο µέρος, ένα µενταγιόν θα πέσει στα χέρια της, φιλίες θα δηµιουργηθούν, ενώ η Σκάιλερ, στα έντεκα χρόνια της, θα µπλέξει µε τα µυστικά της Συµµαχίας, τα οποία ίσως την απασχολούν περισσότερο απ’ όσο πιστεύει.

Ένας φανταστικός κόσµος γεµάτος µαγεία, µύθους και ιστορία, παράλληλος µε τη δική µας πραγµατικότητα. Ένα µενταγιόν που θα έπρεπε να έχει καταστραφεί. Ένα τεράστιο άλµα από την παιδική της ηλικία σε έναν σκληρό κόσµο. Η ζωή της Σκάιλερ θα αλλάξει για πάντα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 362 σελ.

Ανθρώπινα πιόνια – Μιχαήλ Παγώνης
Η ζωή είναι μπέρδεμα. Το ίδιο και ο έρωτας. Το κακό είναι πως το ένα περιπλέκεται με το άλλο και γίνονται χάος. Αλλά ο Ερμής και η Αριάνα είναι πρόθυμοι να το πολεμήσουν.

Ο νεαρός Ερμής, επίδοξος συγγραφέας, κυνηγάει τα όνειρά του, ενώ πολεμάει μοχθηρούς δαίμονες στο κεφάλι του. Η Αριάνα, σίγουρη για τη πορεία που θέλει να ακολουθήσει, προσπαθεί να πιάσει δουλειά στην εταιρεία του μεγάλου επιχειρηματία και πατέρα της. Ο καθένας τους χαράζει το δικό του μονοπάτι στον πλανήτη, αλλά υπάρχουν και αυτοί που δεν σκοπεύουν να τους αφήσουν να φτάσουν στο τέλος του μονοπατιού. Ανώνυμα μηνύματα, εφιάλτες από το παρελθόν και οι χειρότερες εμπειρίες τους τούς κυνηγούν. Είναι έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουν; Θα βρουν κάποιον συνεπιβάτη να τους αγαπήσει στο ταξίδι σε αυτόν τον σκληρό κόσμο;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις iWrite.gr, 2020, 300 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite.gr, Εκδόσεις Πηγή

Please wait...