Μιχάλης Γεννάρης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Μιχάλης Γεννάρης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα.
Είναι ποιητής και πεζογράφος. Σπούδασε μουσική και νομική στην Αθήνα, το Αμβούργο και τη Γενεύη.
Το προηγούμενο μυθιστόρημά του “Πρίγκιπες και Δολοφόνοι” ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών 2011 του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και τιμήθηκε με βραβείο Διαβάζω και Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα.

Πρίγκιπες και δολοφόνοι – Μιχάλης Γεννάρης
“Ως τα δεκάξι ήμουν η σκλάβα της μητρός μου. Ότι λεφτά κέρδιζα τα έκλεβε. Τετράδιο είχε η Αδαμαντία Δραγάτση και σημείωνε στο τεφτέρι πόσες δραχμές εισπράττω και τα κατέθετε στο Ταμιευτήριο για να είναι υπό την εγγύηση του Ελληνικού Κράτους.
Ψέματα. Λούσα δικά της. Ολοκαίνουργια φορέματα και χρυσαφικά, τα δικά μου χρήματα, και διασκεδάσεις στις μπουζουκοταβέρνες του Πειραιώς παρέα με τον Τασούλη. Ελευθέρων ηθών η μάνα που μου έλαχε”.

Ένα ταξίδι στο Ξυλόκαστρο. Κτέλ Κηφισού. Μια γυναίκα και τρία αγόρια. Οι Πρίγκιπες. Τελευταία απόπειρα τιθάσευσης της χαμένης αθωότητας. Στο βάθος οι περιούσιου γάμοι και ο βασιλιάς έρωτας. Παρελθόν πνιγηρό και ματωμένο. Εξομολογήσεις και βασανισμοί. Ήχοι χαμένων δεκαετιών.
Αναιρέσεις και υφέσεις μιας ζωής εν κινδύνω. Ψυχοστασίες.

Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα – Περιοδικό “Διαβάζω” (2011)
Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα (2011)

Μυθιστόρημα, Ίνδικτος, 2010, 275 σελ.

Ο σαξοφωνίστας – Μιχάλης Γεννάρης
Ρέικιαβικ, Αθήνα, Τελ Αβίβ, Βιέννη, Στοκχόλμη, Αντβέρπη: πόλεις σταθμοί στη δημιουργική και συναισθηματική εξέλιξη ενός ζωγράφου που γαλουχήθηκε στο φως των Κυκλάδων, κάτω από το βλέμμα τριών ξεχωριστών γυναικών και τη διαρκή περιφορά του χαμένου ονόματος ενός σαξοφωνίστα.
Βυζαντινό παραμύθι. Σάγκα κοσμοπολιτισμού. Μυθιστόρημα καλλιτεχνικής μαθητείας. Μα προπαντός, αυτοπρόσωπη εξομολόγηση των μυστικών μιας ασυμβίβαστης ψυχής.

Μυθιστόρημα, Μεταίχμιο, 2014, 336 σελ.

Μυθιστορήματα
Πρίγκιπες και δολοφόνοι (2010), Ίνδικτος
Ο σαξοφωνίστας (2014), Μεταίχμιο

Συλλογικά έργα
Τέλος καλό, όλα καλά (2012), Εκδόσεις Καστανιώτη

Βραβεία-Διακρίσεις
Πρίγκιπες και δολοφόνοι – Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα – Περιοδικό “Διαβάζω” (2011)
Πρίγκιπες και δολοφόνοι – Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα (2011)

Πηγές: BIBLIONET, Μεταίχμιο, Ίνδικτος