Μιχαλης Παπαδημητριου

Μιχάλης Παπαδημητρίου

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Μιχάλης Λ. Παπαδημητρίου γεννήθηκε στους Μυτιληνιούς της Σάμου το 1948.
Είναι Πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών Αθηνών. Εργάστηκε σαν λογιστής στην Αθήνα και στη Σάμο. Από Το 1991 μέχρι ζει στους Μυτιληνιούς. Ασχολήθηκε παιδιόθεν με τις “καλές τέχνες” (Βυζαντινή μουσική, αγιογραφία, τραγούδι, κιθάρα) και με τη λογοτεχνία (ποίηση, διήγημα, μετάφραση, δοκίμιο). Έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές (“Παθολογία”, 1975 και “Αλέστα”, 1988) και μια συλλογή διηγημάτων, (Ηomo Samius,1996). Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Αρθρογραφεί επί εικοσαετίαν σε εφημερίδες (Ρίζες, Σαμιακή, Σαμιακόν, Βήμα, Χαραυγή) και περιοδικά (Απόπλους, Μεθόριος του Αιγαίου). Την περίοδο 1991-1992 εξέδιδε την εφημερίδα «Η Φωνή των Μυτιληνιών». Έχει διατελέσει πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μυτιληνιών. Από το 2005 δραστηριοποιείται στο ΔΣ. της Πυθαγορείου Ακαδημίας.
Ποίηση
Παθολογία (1975)
Αλέστα (1988)

Διηγήματα
Homo Samius (1996)
Ο μηχανισμός των αντιψιθύρων, τόμος Α’ (2018), Οσελότος

Μεταφράσεις
Η φωνή των ζώων, έμμετρη μετάφραση των μύθων του Αισώπου (2012), Υπερόριος
Αρχαία ανέκδοτα (2013), Οσελότος

Ο μηχανισμός των αντιψιθύρων – Μιχάλης Παπαδημητρίου

Ο μηχανισμός


Ο “μηχανισμός των αντιψιθύρων” είναι η λάρνακα με τα κτερίσματα κάθε πτερόεσσας σκέψης μου, που αποφάσισε να ενταφιαστεί στο χαρτί της επιφυλλίδας τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια.
Θέματα τα γνωστά: οικολογία, οικονομία, φοροτρομοκρατία, (αν)αισθητική, αναξιοκρατία, “προοδευτικός” εκφυλισμός, ξενομανία, ιστορική και γλωσσική λήθη.

Διηγήματα, Οσελότος, 2018, 260 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος, Υπερόριος