Μιχάλης Πατεράκης

Μιχάλης Πατεράκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Μιχάλης Πατεράκης γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.
Τελείωσε το λύκειο στην Αθήνα στο ΣΤ΄ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών και σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Εργάστηκε όλα τα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και επέστρεψε στον Άγιο Νικόλαο, όπου διαμένει με τη σύζυγό του Ράνια.
Μυθιστορήματα
Η υπεξούσια Φύση (2022), Οσελότος

Η υπεξούσια Φύση – Μιχάλης Πατεράκης

Η υπεξούσια


Ο Αχιλλέας είναι γιος του Ιρλανδού Πίτερ και της Ελληνίδας Ηρούς. Το όνομα του δόθηκε μετά από επιμονή του πατέρα του, ο οποίος ήταν λάτρης της ελληνικής μυθολογίας. Σκόπευε να διαπαιδαγωγήσει τον γιο του με τέτοιον τρόπο που να μοιάσει του μυθικού αρχηγού των Μυρμιδόνων στην εκστρατεία των Αχαιών κατά της Τροίας, σύμφωνα με το ομηρικό έπος της «Ιλιάδας». Όμως ο Αχιλλέας δεν είχε κανένα κοινό χαρακτηριστικό με τον μυθικό ήρωα. Ήταν αδύνατος και αδύναμος και κυρίως δεν διέθετε καθόλου μαχητικό πνεύμα.
Ώσπου στα δεκαοκτώ του, ένα βράδυ στο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ έδωσε μάχη με τρεις άντρες που χτύπησαν τη μητέρα του και με «συνοπτικές διαδικασίες» τους εξουδετέρωσε.
Ο πατέρας του ένιωσε περηφάνια και πίστεψε ότι ο γιος του επιτέλους θα ακολουθούσε τα χνάρια του μυθικού ήρωα.
Όμως κανείς τους, ούτε ο πατέρας ούτε και ο γιος, δεν γνώριζαν ότι άνοιξε ο ασκός του Αίολου και ότι από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα ο Αχιλλέας θα βρισκόταν αντιμέτωπος με μυστηριακές και πανίσχυρες δυνάμεις.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2022, 528 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος