Μιχάλης Τσάμης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Μιχάλης Τσάμης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς.
Επέστρεψε στη συμπρωτεύουσα για σπουδές πάνω στη Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και ασχολήθηκε με τη δημιουργία και παραγωγή ταινιών μικρού μήκους.
Το πέρασμα από τη συγγραφή σεναρίων στη συγγραφή μυθιστορήματος έγινε σχεδόν ασυναίσθητα, καθώς -για τον ίδιο- οι δύο αυτές τέχνες εκφράζουν την ίδια εσωτερική ανάγκη για την αφήγηση μιας ιστορίας.

Άλλη μια μέρα στον παράδεισο – Μιχάλης Τσάμης

Υπάρχει ζωή μετά θάνατον; Υπάρχει θάνατος στη μετά θάνατον ζωή; Και αν ναι, πόσες αλλαξιές ρούχα μπορείς να πάρεις μαζί σου; Τι γεύση μπορεί να έχει ένα φλιτζάνι καφέ; Έχεις ακόμα “ερωτική ζωή”; Υπάρχει Θεός; Και το κυριότερο, αν πεθάνεις πριν τελειώσει η αγαπημένη σου σειρά, μπορείς να μάθεις τι έγινε στο τέλος; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά, εκτός ίσως από τον ήρωα αυτού του βιβλίου, ο οποίος τα έζησε όλα από πρώτο χέρι και βρίσκεται εδώ να μας τα εξιστορήσει. Το μόνο πρόβλημα γι’ αυτόν ήταν ότι είχε μια ήσυχη αντικοινωνική ζωή και αναγκάστηκε μετά τον αιφνίδιο θάνατό του να γίνει μέλος μιας ετερόκλητης παρέας, εξερευνώντας μαζί τους τα μυστήρια και τις προκλήσεις του Άλλου Κόσμου.

Μυθιστόρημα, Ελκυστής, 2019, 318 σελ.

Μυθιστορήματα
Άλλη μια μέρα στον παράδεισο (2019), Ελκυστής

Πηγές: Biblionet, Ελκυστής