Μισέλ Ανταμς-Θεοδώρου

Μισέλ Ανταμς-Θεοδώρου

Ξένοι λογοτέχνες
Η Michelle Adams-Theodorou γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγγλία.
Είναι η μικρότερη από τα πέντε παιδιά της οικογένειας και το μοναδικό κορίτσι. Φοίτησε σε σχολείο στο Γουόρικ του Ηνωμένου Βασιλείου και, μολονότι σε όλη τη διάρκεια των σχολικών της χρόνων ενδιαφερόταν για την τέχνη, τη μουσική και την αγγλική λογοτεχνία, για κάποιον περίεργο λόγο κατέληξε να σπουδάζει ιατρικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο. Εργάστηκε ως φυσιολόγος σε καρδιολογικό τμήμα αλλά δεν μπορούσε να ξεχάσει τη δημιουργική πλευρά της και ξεκίνησε το γράψιμο. Το “Μικρές Ευχές” είναι το τρίτο της μυθιστόρημα. Από τον εκδοτικό οίκο Headline έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο ψυχολογικά θρίλερ, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 15 γλώσσες. H συγγραφέας έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Κύπρο και ζει στη Λεμεσό με την οικογένειά της.
Έχει την ιστοσελίδα: Michelle Adams
Μυθιστορήματα
Μικρές ευχές (2020), Μίνωας

Novels
My Sister or If you knew my Sister (2017)
Between the Lies (2018)
Little Wishes (2020)
Hidden Treasures (2021)

Μικρές ευχές – Μισέλ Άνταμς-Θεοδώρου

Μικρές ευχές


Έχουν περάσει πενήντα ολόκληρα χρόνια από τότε που η Ελίζαμπεθ ερωτεύτηκε τον Τομ, αλλά και από την τελευταία φορά που τον είδε. Δεν έπαψε ποτέ να τον αγαπά, και είναι σίγουρη πως και εκείνος νιώθει το ίδιο. Το μαρτυρά ο μικρός γαλάζιος κρόκος που της στέλνει κάθε χρόνο μαζί με ένα σημείωμα που ξεκινά με τη λέξη Εύχομαι… Καθένα από τα πολύτιμα αυτά σημειώματα είναι και μια μικρή ευχή για κάτι που δεν μοιράστηκαν, για μια ζωή που δεν μπόρεσαν να ζήσουν.

Να όμως που, στην πεντηκοστή επέτειό τους, η Ελίζαμπεθ δεν βρίσκει κανένα γαλάζιο λουλούδι έξω από την πόρτα της και φοβάται πως κάτι έχει συμβεί. Με την αγωνία να την κατακλύζει και με τα συναισθήματα που κρατούσε κλειδωμένα μέσα της ολόκληρες δεκαετίες να την εμψυχώνουν ξεκινά να ανακαλύψει τι συνέβη στον Τομ.

Η Ελίζαμπεθ γνωρίζει ότι δεν της απομένει πολύς χρόνος και βάζει ως σκοπό να πραγματοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες από τις ευχές που τις έστελνε ο Τομ μαζί με τα λουλούδια. Μόνο που φοβάται ότι με τις προσπάθειές της θα αποκαλυφθεί το φοβερό μυστικό που κρατούσε μια ολόκληρη ζωή…

Μπορεί να συνεχίσει να κρύβει την αλήθεια ή θα βρει το κουράγιο να εκπληρώσει, επιτέλους, τα όνειρά τους;;

Μεταφραστής: Θεοδώρα Δαρβίρη

Μυθιστόρημα, Μίνωας, 2020, 404 σελ.

Πηγές: Biblionet, Μίνωας