Μιχαέλα Αντωνίου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μιχαέλα Αντωνίου γεννήθηκε στον Πειραιά και µεγάλωσε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Αποφοίτησε από τη Δραµατική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός µε πολλούς σκηνοθέτες όπως ο Σπύρος Ευαγγελάτος, ο Γιώργος Μιχαηλίδης, ο Αντώνης Αντωνίου κ.ά. Είναι αριστούχος του Τµήµατος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ µε µεταπτυχιακές σπουδές στο Goldsmiths, University of London, όπου ολοκλήρωσε το διδακτορικό της µε θέµα την υποκριτική και τη σκηνοθεσία στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο. Έχει διδάξει σε όλες τις βαθµίδες της εκπαίδευσης και τα τελευταία χρόνια είναι αποσπασµένη στο Τµήµα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Άρθρα της έχουν εκδοθεί σε επιστηµονικά περιοδικά. Έχει γράψει την κωµωδία “Χωρίς τίτλο λόγω αµνησίας” που έχει ανεβεί από τον θίασο Ανέµη σε συνεργασία µε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. “Η Μαργαρίτα και η θάλασσα” είναι το δεύτερο µυθιστόρηµά της µε ηρωίδα τη Μαργαρίτα Τριάντη. Ζει στην Αθήνα.

Η Μαργαρίτα και τα ηλιοτρόπια – Μιχαέλα Αντωνίου
“Κι έτσι ξαφνικά, όπως θα μπαίνει η άνοιξη…” σιγόπαιζε το ραδιόφωνο την ημέρα που η Μαργαρίτα περνούσε το κατώφλι του πατρικού της, ύστερα από τρία χρόνια και έξι μήνες απουσίας.
Γιατί έτσι ξαφνικά, η Μαργαρίτα παράτησε τη ζωή της στην Αγγλία και κρύφτηκε στο ορεινό χωριό της στην Κορινθία, προκειμένου να γλιτώσει από τους διώκτες της.
Κι έτσι ακόμη πιο ξαφνικά, ανάμεσα σε δολοφονίες, κρυμμένα μυστικά και ξέφρενα ανθρωποκυνηγητά, η Μαργαρίτα έπεσε στα δίχτυα ενός παθιασμένου έρωτα.

Μυθιστόρημα, Mamaya, 2015, 400 σελ.

Η Μαργαρίτα και η θάλασσα – Μιχαέλα Αντωνίου
Άνδρος, 28 Ιουνίου 2003

Σε ένα από τα πιο επιβλητικά αρχοντικά του νησιού, γαντζωµένο σ’ έναν βράχο πάνω απ’ τη θάλασσα, η Μαργαρίτα Τριάντη ξυπνά δίπλα σε έναν δολοφονηµένο άνδρα. Πριν από λίγες µέρες, είχε πρόθυµα συµφωνήσει να συµµετάσχει στα γυρίσµατα ενός τηλεοπτικού σίριαλ, που θέµα του θα είχε την πιο ταραγµένη και ζοφερή περίοδο της ζωής της. Όλα τα στοιχεία κραυγάζουν την ενοχή της, ωστόσο αυτή δε θυµάται απολύτως τίποτα.
Μέσα στο ειδυλλιακό καλοκαιρινό τοπίο, η Μαργαρίτα θα ανακαλύψει ότι ο κόσµος του θεάµατος δεν είναι τόσο λαµπερός όσο φαίνεται, κι ότι όλοι κρύβουν µικρά ή µεγάλα µυστικά. Σαν να µην έφταναν όλα αυτά, την υπόθεση έρχεται να διαλευκάνει ο υπαστυνόµος Δενδρινός, ένας άνδρας που είχε µπει στη ζωή της σαν σίφουνας, έφερε τα πάνω κάτω κι εξαφανίστηκε το ίδιο απότοµα. Τα πάντα γύρω της ένα µπερδεµένο κουβάρι. Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το αποτρόπαιο έγκληµα; Και ποιος προσπαθεί να εµπλέξει τη Μαργαρίτα σε αυτή τη σκοτεινή ιστορία;

Μια καταιγιστική περιπέτεια µε ανατροπές, απρόοπτα αλλά και χιούµορ. Και µε µια αθεράπευτα
ροµαντική ηρωίδα, µπλεγµένη σε µια ιστορία που είναι σίγουρο ότι την ξεπερνά.

Μυθιστόρημα, Mamaya, 2017, 384 σελ.

Μυθιστορήματα
Η Μαργαρίτα και τα ηλιοτρόπια (2015), Mamaya
Η Μαργαρίτα και η θάλασσα (2017), Mamaya

Πηγές: Biblionet, Mamaya