Μιχάλης Μαμαλούκας

Μιχάλης Μαμαλούκας (1932-2019)

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Μιχάλης Μαμαλούκας γεννήθηκε στη Κέρκυρα το 1932.
Πτυχιούχος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Aix-en-Provence της Γαλλίας. Άσκησε τη δικηγορία στην Αθήνα. Έχει εκδώσει τρεις συλλογές διηγημάτων, “Άρωμα και ρυθμός” που εκδόθηκε το 2012, “Η γειτονιά με τα παγκάκια” που εκδόθηκε το 2013 και “Στον αστερισμό του έρωτα” που εκδόθηκε το 2015.
Διηγήματα
Άρωμα και ρυθμός (2012), Απόπειρα
Η γειτονιά με τα παγκάκια (2013), Απόπειρα
Στον αστερισμό του έρωτα (2015), ΑΛΔΕ Εκδόσεις

Στον αστερισμό του έρωτα – Μιχάλης Μαμαλούκας

Στον αστερισμό


Ο Έρωτας παντοδύναμος, πλημμυρίζει τη ζωή μας και τις σελίδες αυτού του βιβλίου προσφέροντας νόημα, γοητεία και συγκινήσεις.

Δώδεκα διηγήματα που αποτελούν ύμνο στον Έρωτα και θέλγουν την καρδιά και τις αισθήσεις του αναγνώστη.

Ένα ερωτικό βιβλίο που θα σας συναρπάσει και θα σας γοητεύσει..

Διηγήματα, ΑΛΔΕ Εκδόσεις, 2015, 152 σελ.

Η γειτονιά με τα παγκάκια – Μιχάλης Μαμαλούκας

Η γειτονιά με τα


Μια θεώρηση της ζωής, του έρωτα και της αγάπης, της χαράς και του πόνου, και μια διεισδυτική ματιά στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, στα άδυτα της καρδιάς, μέσα από 16 διηγήματα.

Διηγήματα, Απόπειρα, 2013, 155 σελ.

Άρωμα και ρυθμός – Μιχάλης Μαμαλούκας

Άρωμα και ρυθμός


Έρωτας…
…κι οι στενές αδύναμες πλάτες της -τόσο συγκινητικές- και το ανατρίχιασμά της, σαν ριπή ανέμου στη θάλασσα, και το στήθος της, που δεν έβλεπα, το ένιωθα όμως να ριγεί, κι η λεπτή -πόσο λεπτή- μέση της, κι η προσμονή να νιώσει το χάδι στο κορμί της, τόσο εκφραστική σαν απρόσωπη φιγούρα του Εγγονόπουλου.
Φόβος…
Ο φόβος φέρνει Προσευχή κι η Προσευχή Ειρήνη. Προσευχήθηκε… Γαλήνεψε σιγά σιγά το αγριεμένο πρόσωπό του, βασίλεψαν τα κουρασμένα μάτια του…
Έρωτας…
Ακούμπησε τα χέρια της στο ξύλινο τοίχωμα του ασανσέρ και με μια απειροελάχιστη κίνηση του πρόσφερε τα χείλη της. πάτησε το κουμπί κι έτσι σφιχταγκαλιασμένοι ανέβηκαν ψηλά στον έβδομο… όροφο.

Διηγήματα, Απόπειρα, 2012, 116 σελ.

Πηγές: Biblionet, ΑΛΔΕ Εκδόσεις, Απόπειρα