Μικαέλα Γ. Σφηνιά

Μικαέλα Γ. Σφηνιά

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μικαέλα Γ. Σφηνιά κατάγεται από την Κρήτη, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε marketing και έκανε μεταπτυχιακά στην Αγγλία και τη Γαλλία, με ειδίκευση στη διαφήμιση, επάγγελμα που ακολουθεί μέχρι σήμερα. Ζει στην Αθήνα με την οικογένειά της.
Μυθιστορήματα
Παίξε μαζί μου (2011), Εκδόσεις Καστανιώτη

Παίξε μαζί μου – Μικαέλα Γ. Σφηνιά

Παίξε μαζί μου


“Η βραδιά συνεχίστηκε ήρεμα, χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το όνομα εκείνου του άντρα που πήρε τη ματιά του μόλις αντίκρισε τη δική μου δεν το έμαθα. Ούτε θέλησα να το μάθω. Δεν είχε καμία σημασία. Εκείνη τη στιγμή δε μ’ ένοιαζε ποιος είναι, με ένοιαζε που στάθηκε μπροστά μου αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα και μου ‘κοψε τη θέα της Αθήνας. Πού να φανταζόμουν τότε ότι θα μου ‘κοβε και τη ζωή στα δύο.”

Η Αγγέλα είναι μια γυναίκα που ξέρει να ντύνει τις μέρες της με χρωματιστές σκέψεις, της αρέσει να διασκεδάζει, ενώ δεν έχει ζήσει παρά αναίμακτες ερωτικές σχέσεις. Μαζί με την Κάτια, την παιδική της φίλη, βιώνουν τις εκπλήξεις της ζωής, που άλλοτε τις ενώνουν κι άλλοτε τις απομακρύνουν. Ο Γιώργος μπαίνει στη ζωή της στα χρόνια των σπουδών και η σχέση τους μοιάζει απυρόβλητη, καθώς συμπληρώνει ιδανικά ο ένας τα “θέλω” του άλλου. Μέχρι που κάποια νύχτα όλα ανατρέπονται, όταν εμφανίζεται ο Άρης: ένας γοητευτικός, αινιγματικός και απόμακρος ζωγράφος, που εισβάλλει ξαφνικά στον κόσμο της και κυριολεκτικά τον λεηλατεί…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2011, 285 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Καστανιώτη