Μιρέλλα Παπαϊωάννου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μιρέλλα Παπαϊωάννου γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα.
Επέλεξε να σπουδάσει στη Νομική, καθώς δήλωνε γοητευμένη από την επιστήμη που δημιουργήθηκε για να απονέμει δικαιοσύνη και ήθελε να μάθει τα μυστικά της. Εργάζεται ως δικηγόρος, ενώ η συγγραφή αποτελεί το καταφύγιο που της επιτρέπει να ισορροπεί μέσα της τις ανισορροπίες που συναντά στην καθημερινότητά της. Γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της, από ανάγκη να εκφραστεί, με απώτερο σκοπό την ψυχαγωγία, ενίοτε και τη διασκέδαση.
Μυθιστορήματα
Αύριο θα στείλω λουλούδια στον εαυτό μου (2018), Λυκόφως

Διηγήματα
Κύκλος (2022), Λυκόφως

Κύκλος – Μιρέλλα Παπαϊωάννου

Κύκλος


«Μην αυταπατάσαι. Η αλήθεια κάνει τον κύκλο της και φθάνει πάντοτε στον προορισμό της. Κανένα σχέδιο, όσο άρτιο και αν είναι, δεν αρκεί για να την εξαφανίσει, το πολύ-πολύ να μεγαλώσει την περίμετρο του κύκλου της, να την καθυστερήσει να φθάσει στον ενδιαφερόμενο παραλήπτη της. Ο Χάρης κάποτε θα μάθει. Και είναι δική σας υποχρέωση να τον προετοιμάσετε από τώρα, ώστε να μην πληγωθεί όταν έρθει εκείνη η ώρα».
Ο Χάρης έμαθε όλα όσα δικαιούταν να γνωρίζει και τώρα ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσει τη γνώση αυτή, ώστε να ανοίξει έναν άλλον κύκλο ζωής που θα αγκαλιάζει και δεν θα παγιδεύει ό,τι και όποιον περικλείει εντός του. Αυτό του ζήτησε η θεία Πολυξένη στο γράμμα που του άφησε ως παρακαταθήκη, αναθέτοντάς του την πιο απαιτητική αποστολή της ζωής του, την ενηλικίωση.
Κριτές και σύμμαχοι του Χάρη στην αποστολή του είναι όλοι οι ήρωες του βιβλίου. Όλοι τους, καθένας στον χρόνο του και μέσω του ρόλου του, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αποστολής αυτής.

Διηγήματα, Λυκόφως, 2022, 168 σελ.

Αύριο θα στείλω λουλούδια στον εαυτό μου – Μιρέλλα Παπαϊωάννου
Η Τάνια, ξαφνικά, τώρα στα πενήντα της, πρέπει να πάρει πάλι καθοριστικές αποφάσεις. Η σχέση της με τον σύζυγό της δοκιμάζεται, όπως και η σχέση της με την αδερφή της που επιστρέφει αιφνιδίως από το εξωτερικό. Καλές και άσχημες στιγμές που έρχονται από το παρελθόν τής υπενθυμίζουν πως ο καθένας έχει τη δική του μοναδική ιστορία, πως η ευτυχία και η δυστυχία έρχονται ανά πάσα στιγμή, χωρίς διακρίσεις. Στην περίπτωσή της, όλα θα κριθούν από το εάν τελικά καταφέρει να λάβει το πιο όμορφο μπουκέτο τριαντάφυλλα από τον πιο σημαντικό αλλά και απρόσμενο αποστολέα…

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2018, 192 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως