Μπάμπης Στάικος

Μπάμπης Στάικος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Μπάμπης Στάικος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1959.
Το 1986 αποφοίτησε από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ. Το “ΠΟ.Σ.Μ.ΠΥ.” είναι η πρώτη συγγραφική του προσπάθεια.
Ποίηση
Τοπική αναισθησία (2019), Εκδόσεις Όστρια

Μυθιστορήματα
Είναι τόσο σκοτεινά εδώ… (2016), Εκδόσεις Όστρια

Αφηγήματα
ΠΟ.Σ.Μ.ΠΥ. (2015), Γαβριηλίδης

Τοπική αναισθησία – Μπάμπης Στάικος

Τοπική αναισθησίαΕίκοσι ποιήματα χωρίς τίτλο


Αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια του συγγραφέα Μπάμπη Στάικου να εκφραστεί μέσα από την ποίηση. Τα είκοσι δημιουργήματά του προσπαθούν να απομυθοποιήσουν τον Θάνατο, να υμνήσουν την Αγάπη και να συμφιλιωθούν με την Κατάθλιψη. Μέσα από κρυμένες εικόνες και συναισθήματα ο αναγνώστης ταξιδεύει σε μία ζοφερή και γκρίζα πραγματικότητα όπου σε κάποιες συλλαβές ανακαλύπτει μια αναλαμπή αισιοδοξίας βασισμένη στις παιδικές αναμνήσεις και στην αληθινή αγάπη.

Ποίηση, Εκδόσεις Όστρια, 2019, 48 σελ.

Είναι τόσο σκοτεινά εδώ… – Μπάμπης Στάικος

Είναι τόσο σκοτεινά


Δυό ιστορίες με χρονική απόσταση εκατό ετών. Χαρακτήρες καθημερινοί όπου το ανθρώπινο και γήινο συνομιλεί και αλληλοεπιδρά με το υπερφυσικό της άλλη πλευράς. Συναισθήματα, έρωτες, προδοσίες, θάνατος συνθέτουν ένα λαβύρινθο όπου η λύτρωση και η αλήθεια έρχεται και αποκαλύπτει τις πιο σκοτεινές γωνιές της ψυχής. Ένας καπετάνιος στις αρχές του Μεγάλου Πολέμου και μια πλοιοκτήτρια του 2014 με μοναδικό κοινό χαρακτηριστικό την μεγάλη αγάπη για το υγρό στοιχείο που αποτελεί την απαρχή κάθε ζωής…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Όστρια, 2016, 166 σελ.

ΠΟ.Σ.Μ.ΠΥ. – Μπάμπης Στάικος

ΠΟ.Σ.Μ.ΠΥ.


Η ιστορία βασίζεται σε ένα αληθινό περιστατικό του 1980 στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου. Η πρώτη εξέγερση κατά του δικτατορικού καθεστώτος στην ίδια πόλη 10 χρόνια πριν, το ’89 έγινε από ξένους φοιτητές. Οι τέσσερις φίλοι της ιστορίας πρωτοστάτησαν σ’ αυτήν μην μπορώντας να αντέξουν μια καταφανώς άδικη συμπεριφορά εκ μέρους των αρχών. Με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία ο συγγραφέας προσπαθεί να δημιουργήσει χαρακτήρες, συμπεριφορές και καταστάσεις παίζοντας σε πολλά σημεία με τον υπερρεαλισμό και την ποίηση.

Αφήγημα, Γαβριηλίδης, 2015, 157 σελ.

Πηγές: Biblionet, Γαβριηλίδης, Εκδόσεις Όστρια

Please wait...