Μυρτώ Πετροπούλου

Μυρτώ Πετροπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
«Γεννήθηκα στην Καστοριά, όπου και μεγάλωσα. Ακολούθησα το όνειρό μου να γίνω αρχαιολόγος και σπούδασα στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, παίρνοντας ειδίκευση στην αρχαιολογία. Μιλάω δύο ξένες γλώσσες, αγγλικά και γερμανικά, ενώ εργάστηκα ως αρχαιολόγος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ανασκαφική συντήρηση, τη μυθολογία και τον πολιτιστικό τουρισμό, συμμετέχοντας σε αρκετά προγράμματα του πανεπιστημίου Αιγαίου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα διαμένω στο Κιλκίς, είμαι μητέρα ενός αγοριού, του Άγγελου και εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με τη συγγραφή παραμυθιών, κάποια από τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε σελίδες για παιδικά παραμύθια. Διακρίθηκα για το παραμύθι μου «Η ιστορία της Μελισσάνθης» σε διαγωνισμό από το περιοδικό Κέφαλος και είμαι συγγραφέας του ανθολόγιου της ελληνικής μυθολογίας για παιδιά «Με τα φτερά του Πήγασου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος.»
Παιδική λογοτεχνία
Με τα φτερά του Πήγασου (2019), Οσελότος
Καλά χριστούγεννα αστέρι! (2020), Υδροπλάνο
Η κερασιά στην αυλή μου (2021), Υδροπλάνο

Η κερασιά στην αυλή μου – Μυρτώ Πετροπούλου

Η κερασιά στην αυλή μου


«Οι κερασιές θα ανθίσουν και φέτος», έγραψε ο Λουντέμης. Η ελπίδα ταξιδεύει στο παιδικό αυτό βιβλίο. Οι αναμνήσεις μιας κερασιάς μέσα στον χρόνο, στους μήνες και στις εποχές αλλά και μέσα από την αγάπη για τον άνθρωπό της. «Φύτεψε ένα δέντρο κι εσύ, μικρέ μου φίλε. Φρόντιζέ το να μεγαλώσει, δώσε του την αγάπη σου». Μία ιστορία που αγαπήθηκε ήδη πολύ, μέσα από την αφήγησή της για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου του 2020, στα πλαίσια του προγράμματος του ANT1 #Μένουμε σπίτι.

Εικονογράφηση: Εμμανουέλα Κακαβιά

Παιδική λογοτεχνία, Υδροπλάνο, 2021, 38 σελ.

Καλά χριστούγεννα αστέρι! – Μυρτώ Πετροπούλου

Καλά χριστούγεννα


Ο Λαμπιράκης, ένα μικρό αστέρι, χάνει τη λάμψη του, γιατί κάτι τον απασχολεί… Θα τον βοηθήσει ο φίλος του, το αγγελάκι, να την ξαναβρεί; Μήπως μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ το αγγελάκι στην αποστολή του; Μήπως το γράμμα του Λαμπιράκη είναι για σένα; Ένα υπέροχη χριστουγεννιάτικο παραμύθι για τη δύναμη και την αξία της φιλίας, εμπλουτισμένο με διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Εικονογράφηση: Εμμανουέλα Κακαβιά

Παιδική λογοτεχνία, Υδροπλάνο, 2020, 46 σελ.

Με τα φτερά του Πήγασου – Μυρτώ Πετροπούλου

Με τα φτεράΕλληνική μυθολογία


Ανθολόγιο της Ελληνικής Μυθολογίας, γραμμένο με αγάπη και μεράκι από αρχαιολόγο. Συνοδεύεται από δραστηριότητες, παιχνίδια και παραδοσιακά αινίγματα που στόχο έχουν να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά, να διεγείρουν τη σκέψη και τη φαντασία τους, και να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους.
Ταξιδέψτε με σύντροφο τον Πήγασο και γνωρίστε σε αυτό το πρώτο ταξίδι την υπέροχη Μυθολογία μας μέσα από τους μύθους Θεών, Ηρώων και Πλασμάτων.

Εικονογράφηση: Εμμανουέλα Κακαβιά

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2019, 40 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος, Υδροπλάνο