Μυρτώ Πετροπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μυρτώ Πετροπούλου γεννήθηκε στην Καστοριά.
Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει αρχαιολόγος σπουδάζοντας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει δύο ξένες γλώσσες και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη Μυθολογία, την ανασκαφική συντήρηση και τον πολιτιστικό τουρισμό μέσα από προγράμματα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Συμμετείχε σε ανασκαφές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ζει στο Κιλκίς και εξασκεί ελεύθερο επάγγελμα. Πρόσφατα διακρίθηκε με έπαινο το παραμύθι της “Η ιστορία της Μελισσάνθης” στον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό του περιοδικού Κέφαλος.

Με τα φτερά του Πήγασου – Μυρτώ Πετροπούλου

Με τα φτεράΕλληνική μυθολογία


Ανθολόγιο της Ελληνικής Μυθολογίας, γραμμένο με αγάπη και μεράκι από αρχαιολόγο. Συνοδεύεται από δραστηριότητες, παιχνίδια και παραδοσιακά αινίγματα που στόχο έχουν να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά, να διεγείρουν τη σκέψη και τη φαντασία τους, και να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους.
Ταξιδέψτε με σύντροφο τον Πήγασο και γνωρίστε σε αυτό το πρώτο ταξίδι την υπέροχη Μυθολογία μας μέσα από τους μύθους Θεών, Ηρώων και Πλασμάτων.

Εικονογράφηση: Εμμανουέλα Κακαβιά

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2019, 40 σελ.

Καλά χριστούγεννα αστέρι! – Μυρτώ Πετροπούλου

Καλά χριστούγεννα


Ο Λαμπιράκης, ένα μικρό αστέρι, χάνει τη λάμψη του, γιατί κάτι τον απασχολεί… Θα τον βοηθήσει ο φίλος του, το αγγελάκι, να την ξαναβρεί; Μήπως μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ το αγγελάκι στην αποστολή του; Μήπως το γράμμα του Λαμπιράκη είναι για σένα; Ένα υπέροχη χριστουγεννιάτικο παραμύθι για τη δύναμη και την αξία της φιλίας, εμπλουτισμένο με διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Εικονογράφηση: Εμμανουέλα Κακαβιά

Παιδική λογοτεχνία, Υδροπλάνο, 2020, 46 σελ.

Με τα φτερά του Πήγασου (2019), Οσελότος
Καλά χριστούγεννα αστέρι! (2020), Υδροπλάνο

Πηγές: Biblionet, Οσελότος, Υδροπλάνο