Νάντια Ηλιοπούλου

Νάντια Ηλιοπούλου

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Η Νάντια Ηλιοπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μετεκπαίδευση στην χρήση των Η/Υ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια Δούκα.
Πτυχιούχος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας “Το Άθυρμα” (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Rothampton), με τον τίτλο της Παιγνιοθεραπεύτριας.
Στον τομέα της Παιγνιοθεραπείας έχει παρακολουθήσει ημερίδες, πληθώρα σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων για το Πένθος, το Διαζύγιο, την Κακοποίηση, τον Φόβο, το Παραμύθι, το γενεόγραμμα κ.α.
Έχει συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας τον Νοέμβριο του 2012, ως ομιλήτρια, με θέμα: “Η σχέση του Πρωταρχικού Δεσμού με το Παιδικό Ιχνογράφημα και έχει εκπονήσει εργασίες με θέματα τόσο από τον τομέα της Προσχολικής Αγωγής όσο και της Παιγνιοθεραπείας .”
Ακόμη, το 2014 – 2015 εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή: “Ταξίδι στις στιγμές”, κάτω απο την σκέπη του εκδοτικού οίκου Ζάθεον Πύρ με παρουσιάσεις του έργου της στην Αθήνα ,στο νησί του Αργοσαρωνικού (Αίγινα), καθώς και παιδικού ποιητικού παραμυθιού με τίτλο: «Ο Ψιθυρούλης» με αντίστοιχες παρουσιάσεις.
Είναι μέλος της Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών και Δραματοθεραπευτών Ελλάδος. Έχει ασχοληθεί επίσης με τον εθελοντισμό, τον Προσκοπισμό και έχει διατελέσει μέλος στους Γιατρούς χωρίς σύνορα και στο National Geographic. Επίσης, είναι γνώστης της Αγγλικής και Ιταλικής Γλώσσας καθώς κι έχει μεταφράσει εργασίες με έρευνες στον τομέα της Προσχολικής Αγωγής και της Παιγνιοθεραπείας.
Τέλος έχει κάνει δεκάχρονες σπουδές στη μουσική (πιάνο) καθώς κι έχει πάρει μέρος σε πολλά σεμινάρια και προγράμματα περιβαλλοντικής αγωγής κι έχει βραβευτεί και από την Unicef (2006 έως 2018). Το τελευταίο διάστημα παρακολουθεί ανοικτό ακαδημαϊκό μάθημα Αρχαιολογίας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με τίτλο: “Η Αρχαιολογία της Ανθρώπινης Εξέλιξης” με καθηγητή τον Μιχάλη Φωτιάδη όπου θα δοθεί και η σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Ποίηση
Ταξίδι στις στιγμές (2015), Ζάθεον Πυρ
Ταξίδι στις γεύσεις (2023), Εκδόσεις Κέφαλος

Ταξίδι στις γεύσεις – Νάντια Ηλιοπούλου

στις γεύσειςΈνα οδοιπορικό
στον Χρόνο της παράδοσης


Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα υπέροχο ταξίδι στους τόπους της πατρίδας μας, παρατηρώντας τα είδη των τροφών, τις συνήθειες της κάθε εποχής και μέσα από την ποίηση και την παράδοση, προσπάθησα να ζωντανέψω ένα κόσμο γεμάτο γεύσεις, μυρωδιές, εικόνες και συναισθήματα.
Η μαγειρική, σηματοδοτεί τον τρόπο ζωής της κάθε κοινωνίας, την εξέλιξή της, τις ιστορικές στιγμές της, τα γραπτά της ή τον προφορικό της λόγο και ρίχνει φως όχι μόνο στη διατροφή της κάθε εποχής αλλά και στην συναρπαστικές στιγμές της χώρας μας στο πέρασμα των δεκαετιών.

Ποίηση, Λαογραφία, Εκδόσεις Κέφαλος, 2023, 56 σελ.

Ταξίδι στις στιγμές – Νάντια Ηλιοπούλου

στις στιγμές


Θες; Θες τον καρπό του μόχθου σου; Έχε υπομονή ανεβαίνει μέσα από τη γη, μέσα από ένα μακρύ ταξίδι γέννησης για να σαρκωθεί το καλοκαίρι, στο δέντρο σου, στο δέντρο που μεγάλωσες και ανασταίνεις… Θες τη ζωή σου; Έχε υπομονή βρες τη μέσα στο φως ζήσε μέσα του διαρκώς… Θες να μιλήσεις; Βρες τη φωνή που θα σ’ ακούσει χωρίς να βηματίζεις γρήγορα αναζητώντας οικειότητα … Θες το δώρο της αγάπης; Έχε υπομονή βρες το, όχι μακριά από την αγκαλιά των πόθων σου… Θες τον πόνο; Έχε υπομονή βρες τον μέσα από της θλίψης τα δάκρυα… Θες, τον καρπό του μόχθου σου; Έχε υπομονή τον βρήκες μέσα από τις γέννες που έκανες στο χώρο που συμμετείχες…

Ποίηση, Ζάθεον Πυρ, 2015, 69 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κέφαλος, Ζάθεον Πυρ

Please wait...