Νάντια Παπαθανασοπούλου

Νάντια Παπαθανασοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Νάντια Παπαθανασοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόρινθο.
Ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τη λογοτεχνία ως αναγνώστρια και ως συγγραφέας. Το “Επάγγελμα Γραμματέας” είναι το πρώτο βιβλίο που αποφάσισε να μοιραστεί μ’ ένα ευρύτερο κοινό και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Όπως λέει η ίδια:
«Με λένε Νάντια και ζω σ΄ένα παραθαλάσσιο χωριό έξω από την Κόρινθο. Διαβάζω και γράφω από μικρό παιδί. Πριν ένα μήνα κυκλοφόρησε το πρώτο μου μυθιστόρημα, όμως δεν μου είναι αρκετό καθώς θέλω να γράφω για ότι με ενθουσιάζει, με κάνει χαρούμενη, με βγάζει από τα ρούχα μου. Θα χαρώ να διαβάζετε τα άρθρα μου και να μιλάμε μέσα από αυτά. Γιατί η γραφή είναι ένας μονόλογος, αλλά γίνεται πολύ ενδιαφέρον όταν υπάρχει επικοινωνία και γίνεται διάλογος.»
Μυθιστορήματα
Επάγγελμα γραμματέας (2017), Εκδόσεις Πνοή

Επάγγελμα γραμματέας – Νάντια Παπαθανασοπούλου
Τέσσερις γυναίκες διαφορετικής ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης συναντιούνται σε τμήμα ομαδικής ψυχοθεραπείας. Αρχικά ο ψυχολόγος είναι ο μοναδικός συνδετικός τους κρίκος, αλλά στη συνέχεια τα μέλη της ομάδας ενώνονται με στενή φιλία. Στην πορεία των συνεδριών αποκαλύπτονται μυστικά, και όλες αναθεωρούν τις απόψεις τους για τη ζωή και τον έρωτα. Οι ρόλοι θεραπευτή και θεραπευόμενου χάνουν σταδιακά τη σημασία τους, καθώς ποι πέντε τους λειτουργούν ως ισότιμα μέλη, με στόχο να γίνει η ζωή τους πιο όμορφη και πιο γεμάτη.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοή, 2017, 260 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πνοή