Νατάσα Σπανού

Ελληνες λογοτέχνες
Η Νατάσα Σπανού γεννήθηκε στην Αθήνα και µεγάλωσε σε ένα µικρό γραφικό χωριό της Λέσβου, τον Μόλυβο.
Κατά τη διάρκεια των εγκυκλίων σπουδών της ασχολήθηκε µε την ποίηση. Ποιήµατά της έχουν δηµοσιευθεί σε λογοτεχνικές εκδόσεις. Σπούδασε στο τµήµα Οικονοµικών Επιστηµών του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης ενώ διαθέτει µεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων και την πληροφορική. Παράλληλα µε τις µεταπτυχιακές της σπουδές, άρχισε να εργάζεται σε µεγάλη ιατρική εταιρεία στο τµήµα µάρκετινγκ ενώ αργότερα ανέλαβε τη διαχείριση του υποκαταστήµατος στη Θεσσαλονίκη. Το 2020 ανέλαβε τη θέση Marketing & Data Analysis Manager σε µεγάλη εταιρεία τεχνολογίας µε έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η µητρότητα και η αγάπη της για τα δύο της αγόρια ήταν το έναυσµα για να ασχοληθεί ξανά µε τη συγγραφή, προσπαθώντας να περάσει σηµαντικά µηνύµατα µε ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο.
Παιδική λογοτεχνία
Λούλου η Κάμπια που δεν ήθελε να γίνει Πεταλούδα (2021), Εκδόσεις iWrite

Λούλου η Κάμπια που δεν ήθελε να γίνει Πεταλούδα – Νατάσα Σπανού

Λούλου η ΚάμπιαΓια ηλικίες 4-6 ετών


Η Λούλου, µια µικρή κόκκινη κάµπια, αρνείται πεισµατικά να γίνει πεταλούδα!

Η µάνα η κάµπια αγκάλιασε τη Λούλου που κοιµόταν και της ψιθύρισε γλυκά, ενώ ονειρευόταν…

«Το δίχως άλλο έφτασε η πιο µεγάλη µέρα – πρέπει να µεταµορφωθείς, δεν πάει παραπέρα».

Θα ενδώσει τελικά στις πιέσεις και θα µεταµορφωθεί σε πεταλούδα ή θα απαρνηθεί το πεπρωµένο της και θα µείνει για πάντα κάµπια;

Η ιστορία της Λούλου είναι µια αλληγορία για τον φόβο της αλλαγής και του άγνωστου και µπορεί να συµβάλει µε ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο στην οµαλή µετάβαση των παιδιών από το οικογενειακό στο προσχολικό περιβάλλον αλλά και στις διάφορες φάσεις προσαρµογής που βιώνουν κατά την παιδική ηλικία.

Εικονογράφηση: Som Saha

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις iWrite, 2021, 36 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite