Νεφέλη Καζάκη

Νεφέλη Καζάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Νεφέλη Καζάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Ζει και εργάζεται εκεί. Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της “Ο Χρόνος Μετρά Ανάποδα”.
Μυθιστορήματα
Ο χρόνος μετρά ανάποδα (2016), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Θα σε θυμάμαι μια ζωή (2018), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Θα σε θυμάμαι μια ζωή – Νεφέλη Καζάκη
“Έφερε όνειρα στα μάτια της και δάκρυσε. Και ο καθρέφτης έσπασε, γιατί κανένα υλικό δεν αντέχει όσα το ανθρώπινο μυαλό. Γιατί τα υλικά με την πίεση σπάνε, όμως οι άνθρωποι γίνονται πιο μαλακοί. Όλο και πιο μαλακοί, μέχρι να χάσουν κάθε στάλα από το μοναδικό που τους ανήκε από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στον κόσμο, όχι την αξιοπρέπεια, μα την ελευθερία τους. Σήμερα ξανακοιμήθηκε. Στο ίδιο κρεβάτι, γνωρίζοντας πως μπορεί να μην ξυπνήσει ποτέ πια…”

Ζωές που τελειώνουν πριν καλά καλά αρχίσουν και μια αστυνομικός που ψάχνει να βρει ποιος φταίει προσπαθώντας να φτιάξει τη δική της.

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2018, 224 σελ.

Ο χρόνος μετρά ανάποδα – Νεφέλη Καζάκη
… Όχι, δε λέω πως υπάρχουν πνεύματα. Δεν υπάρχουν φαντάσματα, δεν υπάρχει κόλαση ούτε και παράδεισος. Όταν πεθαίνουμε γινόμαστε χώμα και λίπασμα γι’ αυτούς που είναι να ’ρθουν. Και η ζωή μας… η ζωή μας γίνεται παρακαταθήκη και, αν το κληροδότημά μας ήταν καλό, κρίνεται από τα δικαιώματα που έχουν τα παιδιά μας…

Μια ιστορία που εκτυλίσσεται εκεί όπου μπερδεύονται πραγματικότητα και ψευδαισθήσεις, λογική και παράλογο, δίκαιο και άδικο, ηθικό και ανήθικο, ελπίδα και αυταπάτες. Μια ιστορία που δε θα μπορούσε να έχει παρά μόνο ένα τέλος.

Και ποια είμαι εγώ που σας μιλάω; Μια από εσάς. Κι αν ξέρω κάτι παραπάνω, αυτό είναι η ζωή που έζησα. Τους αγάπησα τους ανθρώπους με όλη μου την καρδιά, όμως δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω για το καλό τους. Δεν ήξερα και έκανα λάθη, μεγάλα λάθη και σοβαρά. Το σοβαρότερο απ’ όλα είναι που άργησα. Άργησα και να αγαπήσω και να μιλήσω και να πω και να κάνω.

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2016, 320 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη