Νεκταρία Μαρκάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Νεκταρία Μαρκάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και η αγάπη της για την συγγραφή ξεκίνησε στα εφηβικά της χρόνια, όταν τύπωσε για πρώτη φορά τις σκέψεις της σε χαρτί. Το 2013 μοιράστηκε το πρώτο της δημιούργημα στην εφαρμογή συγγραφέων Wattpad από όπου και ξεκίνησε το ταξίδι της στον χώρο των εκδόσεων.
Πολλές από τις ιστορίες της έχουν διακριθεί στα Bραβεία TYS και το 2017 στέφθηκε TYS Queen.
Το βιβλίο “Μπλέξαν οι ζωες μας” είναι το έβδομο κατά σειρά βιβλίο της που εκδίδεται.
Μυθιστορήματα
Χωρίς χάρτη (2015), Δυάς Εκδοτική
Για να μην ξεχνάς (2017), Εκδόσεις Αέναον
Το κορίτσι με το ηλιοτρόπιο (2018), Maradel Books
Του έρωτα & του πολέμου (2021), Γράφημα
Cuba Libre (2022), Γράφημα

Διηγήματα
Μπλέξαν οι ζωές μας (2022), EL Books

Μπλέξαν οι ζωές μας – Νεκταρία Μαρκάκη

Μπλέξαν


Σε μια πόλη που πνίγεται στο γκρίζο, ένας άνθρωπος χρωματίζει τις ζωές δύο αγνώστων, δίνοντας τους ένα χέρι βοηθείας την στιγμή που και οι δύο ήταν έτοιμοι να παραδώσουν τα όπλα.
Ο Μάρκος έχει μάθει να δίνει απλόχερα με μοναδικό αντάλλαγμα, για όποιον το θέλει, να προσφέρει και αυτός με την σειρά του σε κάποιον. Ένα καλός λόγος σε μία γυναίκα και λίγα τρόφιμα σε έναν άστεγο άνδρα είναι αρκετά για να φέρουν κοντά έξι ανθρώπους που θα ζήσουν ένα θαύμα.
“Μία απλή πράξη καλοσύνης μπορεί να φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις ευτυχίας!”

Διηγήματα, EL Books, 2022, 156 σελ.

Cuba Libre – Νεκταρία Μαρκάκη

Cuba Libre


Ο Αντρές είναι ένα σαραντάχρονος Ισπανός που πιστεύει πως έχει μια τέλεια στρωμένη ζωή. Έχει μια πολύχρονη σχέση, είναι επιτυχημένος στη δουλειά του και έχει φτιάξει μια περιουσία που του προσφέρει μια οικονομική σταθερότητα. Όταν αναγκάζεται, όμως, να κάνει ένα ξαφνικό ταξίδι στην όμορφη Κούβα, η ζωή του όλη ανατρέπεται. Γνωρίζει, με επεισοδιακό τρόπο, μια νεαρή Ελληνίδα, τη Μαρία, που του υπενθυμίζει πως η ζωή του μπορεί να έχει κι άλλα χρώματα εκτός από το γκρι που έχει συνηθίσει. Προσπαθεί να μείνει μακριά της, όμως η έλξη μεταξύ τους τον παρασέρνει σε έναν ερωτικό, κουβανέζικο χορό, που τον βγάζει από τη ζώνη της ασφάλειάς του.
Ο Αντρές δεν θέλει τα όμορφα συναισθήματα που νιώθει όσο είναι κοντά της, να έχουν ημερομηνία λήξης. Η Μαρία δεν μπορεί να συνεχίσει τη σχέση τους αφότου φύγουν από την Κούβα. Ένα είναι σίγουρο για τον Αντρές. Η ζωή του, μετά τη γνωριμία του μαζί της, δεν θα είναι ξανά ίδια, αφού θα έρθει αντιμέτωπος με τους φόβους του, τα θέλω του, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.
Η μεγάλη επιτυχία του Wattpad τώρα και σε έντυπη μορφή!

Μυθιστόρημα, Γράφημα, 2022, 506 σελ.

Του έρωτα & του πολέμου – Νεκταρία Μαρκάκη

Του έρωτα & του πολέμου


Εκείνος, ένας μικρός θεός του πολέμου που διψάει για τον έρωτα.

Εκείνη, μια μούσα του έρωτα σε πόλεμο με τον εαυτό της.

Η μοίρα τους φέρνει κοντά, ο φόβος και ο πόνος τους κρατάνε σε απόσταση, όμως η καρδιά είναι εκείνη που θ’ αποφασίσει. Γιατί η φλόγα του έρωτα και του πολέμου θα σιγοκαίει πάντα, όσο κι αν προσπαθήσουν και οι δύο να τη σβήσουν.

Μυθιστόρημα, Γράφημα, 2021, 404 σελ.

Το κορίτσι με το ηλιοτρόπιο – Νεκταρία Μαρκάκη
Μπορεί το φως να αγαπηθεί με το σκοτάδι χωρίς το ένα να καταβροχθίσει το άλλο;
Η Λίζα αγαπάει τον ήλιο και τον κυνηγάει για να διώξει το γκρίζο από τη ζωή της.

Ερρίκος ζει μέσα στο γκρίζο και δεν έχει νιώσει το χάδι του ήλιου ποτέ.

Όταν εκείνος αποφάσισε ν’ ακολουθήσει το κορίτσι με το κόκκινο παλτό και το ηλιοτρόπιο στο χέρι, δεν φανταζόταν πως η γνωριμία τους θα του άλλαζε τη ζωή. Η σχέση που δημιουργούν είναι βαθιά και μοναδική. Εκείνος είναι ο μόνος που βλέπει το φόβο και τη μοναξιά στα γκρίζα μάτια της. Εκείνη είναι η μόνη που μπορεί να του δείξει το δρόμο προς το φως που τόσο λαχταρά…

Μυθιστόρημα, Maradel Books, 2018, 340 σελ.

Για να μην ξεχνάς – Νεκταρία Μαρκάκη
Μία κοπέλα με κόκκινα μαλλιά και λευκό δέρμα ξυπνάει στη μέση του πουθενά χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα που βρίσκεται και γιατί ολόκληρο το κορμί της υποφέρει από τραύματα χωρίς εξήγηση. Ένας καταιγισμός ερωτημάτων συνθλίβει το κουράγιο και την αντοχή της – γιατί βρέθηκε στη μέση του δάσους; Γιατί είναι μόνη; Ποιός της έκανε κακό; Μα η ερώτηση που την τρομάζει περισσότερο είναι μία: Ποιά είναι κι από πού έρχεται; Προσπαθεί να θυμηθεί το παρελθόν της χωρίς να μπορεί να μιλήσει γι’ αυτό. Πορεύεται με μοναδική βοήθεια ένα δαχτυλίδι στο εσωτερικό του οποίου αναγράφεται μια ημερομηνία και ορισμένες απόμακρες μνήμες που την επισκέπτονται αραιά για να της προκαλέσουν πόνο. Έχει ως μοναδικό στήριγμα μία οικογένεια που της παρέχει καταφύγιο παρόλο που προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, έναν πληγωμένο άντρα που πασχίζει να ξεχάσει, ενώ εκείνη πολεμά να θυμηθεί, κι ένα κλωνάρι μη με λησμόνει στο σχήμα του απείρου σχεδιασμένο στην ωμοπλάτη της για να της υπενθυμίζει πως δεν πρέπει να ξεχνά…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Αέναον, 2017, 306 σελ.

Χωρίς χάρτη – Νεκταρία Μαρκάκη
Η Αλεξάνδρα δε γνωρίζει τι σημαίνει ευτυχία γιατί της την απαγόρεψαν από μικρή οι αυστηροί γονείς της. Ζώντας μια τέλεια προγραμματισμένη ζωή γεμάτη λίστες που καταργούν τα “θέλω” και επικρατούν τα “πρέπει”, συνειδητοποιεί πως οι αλυσίδες που τη κρατάνε καθηλωμένη έχουν γίνει αβάστακτες. Μία μέρα, που όλα πάνε στραβά και την σπρώχνουν έξω από το μονοπάτι που παίρνει καθημερινά, αποφασίζει πως ήρθε η ώρα ν’ αλλάξει τη ζωή της. Μαζί με τον ολίγον χαοτικό συγκάτοικο της Μανώλη, που μισεί κάθε τι που τον περιορίζει, κάνει ένα ταξίδι στην Ευρώπη, ένα ταξίδι αναζήτησης της ευτυχίας και του ίδιου της του εαυτού. Θα μπορέσει να μάθει ποτέ η Αλεξάνδρα πώς είναι να πορεύεσαι στη ζωή και την αγάπη «Χωρίς Χάρτη»; Και ο Μανώλης θα καταφέρει να βάλει την ζωή του σε μια τροχιά ξανά; Μια ρομαντική περιπέτεια με φόντο τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, με χιούμορ και πολύ, μα πολύ φλερτ!

Μυθιστόρημα, Δυάς Εκδοτική, 2015, 450 σελ.

Πηγές: Biblionet, Δυάς Εκδοτική, Εκδόσεις Αέναον, Maradel Books, Γράφημα, EL Books