Νίκη Σκουτέρη

Νίκη Σκουτέρη

Ελληνες λογοτέχνες
Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Έχει μετεκπαιδευτεί στις Επιστήμες της Αγωγής ( Μαράσλειο Διδασκαλείο) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος master of Science in Management of Educational Organisations του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 2003. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια σε πανελλήνια εκπαιδευτικά και λογοτεχνικά πολιτιστικά συνέδρια, καθώς και σε σεμινάρια και ημερίδες διαφόρων φορέων (όπως επιμορφωτικά προγράμματα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, σεμινάρια/ημερίδες Συντονιστών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, σεμινάρια/ημερίδες Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). Από τον Σεπτέμβριο του 2020 είναι Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας.

Η ίδια είναι λογοτέχνιδα με αρκετά βραβεία , επαίνους και τιμητικές διακρίσεις από παγκόσμιους, πανελλήνιους και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς τόσο στην ποίηση όσο και στην πεζογραφία. Έχει συμμετάσχει σε ανθολογίες και σε συλλογικά έργα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι τακτικό μέλος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (Ε.Π.Ο.Κ) ενώ διατελεί κριτής σε ποιητικούς διαγωνισμούς των εκδόσεων Κέφαλος. Ποιήματα και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στον ηλεκτρονικό κι έντυπο τύπο.

Η εργογραφία της περιλαμβάνει ακόμη βιβλία παιδικής λογοτεχνίας ebook στο easy writer.

Διηγήματα
Φυλλοβόλοι πλάτανοι (2021), Εκδόσεις Κέφαλος

Ποίηση
150 χαϊκού της καρδιάς και του μυαλού (2020), Εκδόσεις Κέφαλος

Παιδική Λογοτεχνία
Ρεξούλης ο τραγανούλης (2018), e-book Ιδιωτική Έκδοση
Ο λουλουδόκηπος του Ντίνου (2018), e-book Ιδιωτική Έκδοση
Ο Αρλεκινοκλόουν κι ο Κλοουναρλεκίνος (2019), e-book Ιδιωτική Έκδοση
Οι βοηθοί του Συρτούλη (2020), Ωρίωνας

Συλλογικά έργα
Στης καραντίνας τον καιρό (2020), Ιδιωτική Έκδοση

Φυλλοβόλοι πλάτανοι – Νίκη Σκουτέρη

ΦυλλοβόλοιΣυλλογή Διηγημάτων

Διηγήματα, Εκδόσεις Κέφαλος, 2021, 104 σελ.

150 χαϊκού της καρδιάς και του μυαλού – Νίκη Σκουτέρη

150 χαϊκού


Στιγμές χαράς και ηρεμίας πυροδοτούν την έμπνευση. Αγαπημένα πρόσωπα και καταστάσεις σου προσφέρουν την ευκαιρία.

Ποίηση, Εκδόσεις Κέφαλος, 2020, 106 σελ.

Οι βοηθοί του Συρτούλη – Νίκη Σκουτέρη

Οι βοηθοί


Ο μικρός Συρτούλης είναι μία θαλάσσια χελωνίτσα που βγαίνει από το αβγό του ένα καλοκαιρινό απόγευμα και προσπαθεί να φτάσει το νερό της θάλασσας. Στην διαδρομή του όμως αυτή υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι. Η νονά του Ζουζινούλα αποφασίζει να αναλάβει δράση και να προστατέψει τον μικρό Συρτούλη. Γονείς και παιδιά αναλαμβάνουν κι αυτοί να τον βοηθήσουν. Από ποιους απειλείται ο μικρός μας ήρωας; Θα τα καταφέρει να φτάσει στην θάλασσα; Κι όταν φθάσει εκεί τι άλλοι κίνδυνοι τον περιμένουν; Όλα αυτά θα τα μάθετε διαβάζοντας την περιπέτεια του μικρούλη Συρτούλη!

Εικονογράφηση: Ελένη Σεργίνη

Παιδική Λογοτεχνία, Ωρίωνας, 2020, 32 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κέφαλος, Ωρίωνας