Νίκα Χαρά

Ελληνες λογοτέχνες
Η Νίκα Χαρά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Με πατέρα από το Άδενδρο Θεσσαλονίκης και μητέρα από τη Συκιά Χαλκιδικής, γρήγορα φάνηκε από ποιον τόπο επηρεάστηκε. Το φως, ο ήλιος και η θαλάσσια αύρα του τόπου καταγωγής της μητέρας της γέννησαν έναν άνθρωπο φωτεινό, δραστήριο, γενναιόδωρο, εξωστρεφή και με έκδηλη την καλλιτεχνική του ανησυχία. Έκανε σπουδές στην Ψυχολογία και δεν ήταν λίγες οι φορές που πρόσφερε με χαρά τις υπηρεσίες της εθελοντικά. Συμμετείχε ως συνοδός σε κατασκηνώσεις με Α.Μ.Ε.Α. Ήταν μέλος της SFERA, ενός φορέα που αναλάμβανε τη φιλοξενία νέων από άλλες χώρες και τη γνωριμία αυτών με την ελληνική κουλτούρα. Ο εθελοντισμός της όμως πέρασε και τα σύνορα της Ελλάδας φτάνοντας στο Bergamo της Ιταλίας. Με ένα πρόγραμμα της Γ.Γ.Ν.Γ. και μέσω του φορέα PRAXIS πρόσφερε τις υπηρεσίες της σε ένα Κέντρο Ψυχικής Υγείας, παρακολουθώντας παράλληλα και μαθήματα στο Πανεπιστήμιο.
Καθώς ολοκλήρωσε με επιτυχία τον ευρωπαϊκό εθελοντισμό της δόθηκε η ευκαιρία μέσα από ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα να μεταφέρει την εμπειρία της στην Ελλάδα, δημιουργώντας έναν χώρο συμβουλευτικής και προσωπικής ανάπτυξης στις Σέρρες, με αρωγό τον φορέα PRAXIS. Επίσης συνέχισε την επιμόρφωσή της στη Συμβουλευτική, παρακολουθώντας μαθήματα σε κολέγιο της Θες/νίκης για την κατάκτηση ενός HND. Τα τελευταία 10 χρόνια επιτελεί ένα σημαντικό έργο δουλεύοντας με παιδιά, που αντιμετωπίζουν μαθησιακά προβλήματα. Η συγγραφή ήταν πάντοτε, ακόμα και από την παιδική της ηλικία, το καταφύγιό της. Έγραφε απλά δοκίμια μέχρι ολοκληρωμένα σενάρια. Ήταν ένας τρόπος να δραπετεύει από την πραγματικότητα, ανοίγοντας μια φανταστική πόρτα σε αυτήν. Το πρώτο της βιβλίο, που έχει ήδη εκδοθεί είναι ο “Φονικός Έρωτας”, που έρχεται να ολοκληρωθεί με το δεύτερο βιβλίο της διλογίας, τη “Φονική Αγάπη”. «Η καρδιά που πέτρωσε» είναι το τρίτο της βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
Μυθιστορήματα
Φονικός έρωτας (2015), Bookstars – Γιωγγαράς
Φονική αγάπη (2017), Bookstars – Γιωγγαράς
Η καρδιά που πέτρωσε (2021), Εκδόσεις Πνοή

Η καρδιά που πέτρωσε – Χαρά Νίκα

Η καρδιά που πέτρωσε


Μπουρνόβας, 1890 – Σμύρνη, 1910
«Η γραμμή της ζωής σου είναι μεγάλη, όμως ο χάρος θα σου απλώνει συνέχεια το χέρι. Θα σε βασανίσει μέχρι να σε τραβήξει προς το μέρος του. Μέχρι τότε όμως θα σου πάρει ό,τι αγαπήσεις. Θάνατος θα χτίζει το διάβα σου, μέχρι τη μέρα που θα αποκαλυφθεί ένα μεγάλο μυστικό. Μόνο τότε θα τον νικήσεις!»
Αυτά προφήτευσε η μάντισσα για την Ανδρομάχη, καρπό ενός απαγορευμένου έρωτα, που μεγαλώνει στη Σμύρνη, στα χέρια του λάθος ανθρώπου. Κακοποιείται με τον χειρότερο τρόπο, όμως βρίσκει την ελπίδα δίπλα στις τρεις αδελφές της. Ο έρωτας της χτυπάει την πόρτα, αλλά η μοίρα αρνείται πεισματικά να της χαμογελάσει, πετρώνοντας την καρδιά της. Το μυστικό που κουβαλάει από τη μέρα που γεννήθηκε, ζητά απεγνωσμένα να αποκαλυφθεί.
Βία, πόνος, έρωτας, πάθος, ίντριγκες πλέκονται σαν κορδέλες στο γαϊτανάκι της ζωής των τεσσάρων κοριτσιών. Τα χτυπήματα είναι πολλά, και ο δρόμος προς τη λύτρωση μακρύς, ωστόσο δεν θα σταματήσουν να παλεύουν για το μερίδιο ευτυχίας που τους αναλογεί.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοή, 2021, 278 σελ.

Φονική αγάπη – Νίκα Χαρά
Ένας φονικός έρωτας δίνει τη σκυτάλη του σε μια φονική αγάπη.

Μέσα από τα μάτια της Φαίδρας γνωρίζουμε την Αλίκη και τη Μυρτώ. Τρεις γυναίκες σε ένα σώμα θα υμνήσουν την αγάπη. Μια αγάπη που άλλοτε σαν στεφάνι θα κοσμεί την ψυχή τους, άλλοτε σαν σταυρός θα τις βαραίνει το σώμα και άλλοτε αβάσταχτα θα τις στοιχειώνει για μια ζωή.

Ένα βιβλίο που διαπραγματεύεται την ανάγκη για εκδίκηση και την έννοια της συγχώρεσης, μέσα από απρόβλεπτα γεγονότα που θα καθηλώσουν κάθε αναγνώστη.

Μυθιστόρημα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2017, 264 σελ.

Φονικός έρωτας – Νίκα Χαρά
Ένας απαγορευμένος έρωτας θα γεννηθεί με την πρώτη ματιά. Ένας σφοδρός έρωτας ανάμεσα στην Ερωφίλη και στον Αλέξη, που θα συναντηθούν τόσο τυχαία όσο και μοιραία για να αγωνιστούν για τον έρωτα και να θυσιαστούν στον βωμό του. Πάθη και λάθη θα οδηγήσουν στον πόνο στην απομάκρυνση στον φόβο μέχρι τον θάνατο. Τραγικά γεγονότα δεμένα όλα σε μια μόνο λέξη, μοίρα.
Ένα συναρπαστικό βιβλίο βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία αγάπης, γεμάτο συγκινήσεις που θα απογειώσουν τις αισθήσεις κάθε αναγνώστη.

Μυθιστόρημα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2015, 280 σελ.

Πηγές: Biblionet, Bookstars – Γιωγγαράς, Εκδόσεις Πνοή

Please wait...