Νίκη Γαλάνη

Νίκη Γαλάνη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Νίκη Γαλάνη γεννήθηκε στη Σπάρτη.
Τα παιδικά της χρόνια μοιράστηκαν ανάμεσα σε δύο υπέροχα χωριά του Πάρνωνα. Στα δεκαοχτώ της χρόνια μετέβη στην Αθήνα, όπου σπόυδασε προσχολική αγωγή και συμβουλευτική ψυχολογία. Εργάστηκε για σχεδόν μια δεκαετία με παιδιά και ενήλικες. Εδώ και μερικά χρόνια ζει στην γενέτειρα της μαζί με την οικογένεια της, στην οποία αφιερώνει τον περισσότερο δημιουργικό της χρόνο.
Παιδική λογοτεχνία
Ο Μινέλης το πινέλο (2021), Υδροπλάνο

Ο Μινέλης το πινέλο – Νίκη Γαλάνη

Ο Μινέλης το πινέλοστην Καμβαδούπολη


Ο Μινέλης είναι ένα μικρό πινέλο με ένα πολύχρωμα σκούφο στο κεφάλι. Ζει στην ονειρεμένη Καμβαδούπολη, πρωτεύουσα της ξακουστής Παλετοχώρας, μια πόλη γεμάτη χρώματα, καμβαδόσπιτα και φυσικά, Πινελοκατοίκους. Εκεί που οι παιδικές χαρές είναι φτιαγμένες από μπογιές, ο μικρός Μινέλης περνάει πολύ διασκεδαστικά τις μέρες του. Μια μέρα όμως, μοναδική όσο και εκείνος, η μέρα του διαγωνισμού ζωγραφικής έμελλε να αλλάξει τη ζωή του ίδιου αλλά και των άλλων πινέλων μια για πάντα!

Το παρόν βιβλίο είναι το πρώτο μέρος μιας σειράς παραμυθιών που στοχεύουν στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών της προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα εκπαιδευτικό διαθεματικό εργαλείο αλλά και ιδανικό βοήθημα για την ένταξη στην τάξη των παιδιών με διαφορετικότητες.

Εικονογράφηση: Μανώλης Βαρλάς
Σειρά βιβλίων: Ενδυναμώνοντας την ενσυναίσθηση
Μέρος 1ο: Αποδέχομαι το διαφορετικό

Παιδική λογοτεχνία, Υδροπλάνο, 2021, 68 σελ.

Πηγές: Biblionet, Υδροπλάνο