Νικήτας Κακκαβάς

Νικήτας Π. Κακκαβάς

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νικήτας Π. Κακκαβάς γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1971, µε καταγωγή από το Αµύνταιο και την Αρκαδία.
Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία. Με τη συγγραφή ασχολείται ερασιτεχνικά από τα φοιτητικά του χρόνια. Κείµενά του έχουν φιλοξενηθεί στον αθηναϊκό τύπο (ΒΗΜΑ magazine, Ελευθεροτυπία, περιοδικό «ΦΩΤΟγραφος» κλπ), καθώς και σε επιλεγµένους διαδικτυακούς τόπους (www.protagon.gr, www.news247.gr, www.aixmi.gr, κλπ).
Έχει γράψει µεταξύ άλλων: «Συντηρητές µνήµης – ιστορίες από την ιστορία µιας πολίχνης» (εκδόσεις iWrite/ 2012), «Μικρό Ηµερολόγιο Καραντίνας» (αυτοέκδοση), «Κάθετος χρησµός» (µυθιστόρηµα/ υπό έκδοση).
Το 2016 βραβεύτηκε στην κατηγορία ΔΙΗΓΗΜΑ του 2ου Πανελληνίου Λογοτεχνικού Διαγωνισµού «Μίμης Σουλιώτης» (2016), που διοργάνωσε το Πρόγραµµα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή».
Διηγήματα
Photogrey (2021), Ρώμη

Ανθολόγηση-Επιμέλεια
Αμύνταιο, Συντηρητές μνήμης: Ιστορίες από την ιστορία μιας πολίχνης (2013), Εκδόσεις iWrite
Δυσμενής μετάθεση: Όψεις της επαρχίας στην ελληνική ποίηση (2018), Εκδόσεις Πηγή

Photogrey – Νικήτας Π. Κακκαβάς

PhotogreyΙστορίες σε ευαισθητοποιημένο χαρτί και χωρίς καταπιεστική τεχνοτροπία


Δεκαέξι ιστορίες σε ευαισθητοποιημένο χαρτί και χωρίς καταπιεστική τεχνοτροπία. Δεκαέξι ιστορίες που ίσως συνέβησαν δίπλα σου. Στο απέναντι διαμέρισμα. Στο κορίτσι που προσπέρασες χθες στο φανάρι αδιάφορα. Σ’ εκείνον τον άντρα που διάβαζε την εφημερίδα του όρθιος στο αστικό. Ίσως μπορέσεις να διακρίνεις και τον εαυτό σου στο κάδρο κάποιου πλάνου. Ουσιαστικά πρόκειται για παραλλαγές στο ίδιο θέμα· κυρίαρχο μοτίβο είναι η ανθρώπινη μοναξιά, το αναπόφευκτο όσο και ασήκωτο μονήρες του βίου μας στην ερημία του πλήθους. Εύχομαι στον πιο σπάταλο.
– Ν.Κ.

Διηγήματα, Ρώμη, 2021, 208 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ρώμη