Το κορίτσι

Νικόλαος Παλαμίδας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νικόλαος Παλαμίδας γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Ωρωπό Αττικής όπου και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση.
Απόφοιτος λογιστικής, σπούδασε μουσική. Μιλά άπταιστα τέσσερις γλώσσες. Αγαπά τα ταξίδια και η ιστορία είναι το πάθος του. Ζει και εργάζεται στην Αγγλία. Η αγάπη του για τη λογοτεχνία ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια, όταν και η μητέρα του του γνώρισε το έργο Ελλήνων λογοτεχνών. Το 2021 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ατέχνως η περιπέτεια «Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο Αιγαίο».
Διηγήματα
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο Αιγαίο (2021), Ατέχνως
Το κορίτσι της φωτογραφίας (2022), Ατέχνως

Το κορίτσι της φωτογραφίας – Νικόλαος Παλαμίδας

Το κορίτσι


Όταν ξύπνησε, μετά από ένα βράδυ από το οποίο ελάχιστα θυμόταν, η Άννα βρήκε ένα εκτυφλωτικά όμορφο και πανάκριβο δαχτυλίδι στην τσάντα της. Αυτό το δαχτυλίδι και μια φωτογραφία της με έναν άγνωστο άντρα, είναι η αρχή μιας ιστορίας με πολλές εκπλήξεις και ανατροπές.
Ποιος και γιατί έβαλε το δαχτυλίδι στην τσάντα της; Ποιος είναι ο άντρας της φωτογραφίας; Η αναζήτηση απαντήσεων ανατρέπει τα δεδομένα της μέχρι τότε ζωής της Άννας. Την οδηγεί σ’ έναν άλλο κόσμο. Γίνεται η αιτία να έρθουν στην επιφάνεια με τραγικό τρόπο μυστικά και ψέματα καλά κρυμμένα.
Μέχρι να βρει όλες τις απαντήσεις η Άννα, ζωές χάνονται, έρωτες γεννιούνται…
Στη νέα της ζωή, το δαχτυλίδι που τόσες όμορφες αλλαγές έφερε, ήταν πλέον περιττό…

Διηγήματα, Ατέχνως, 2022, 118 σελ.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο Αιγαίο – Νικόλαος Παλαμίδας

Ξεκαθάρισμα


Μια αστυνομική ιστορία που διαδραματίζεται στο Αιγαίο.
Ο καπετάν Γιάννης μαθημένος στις φουρτούνες της θάλασσας, αποδείχτηκε ψύχραιμος στις δύσκολες περιστάσεις και τα απρόοπτα της στεριάς.
Βρέθηκε πρωταγωνιστής ξεκαθαρίσματος λογαριασμών τρίτων. Τυχαία γλίτωσε τη σφαίρα… Μαθημένος να μην εγκαταλείπει κανέναν στα δύσκολα, αναλαμβάνει δράση, προστατεύει τους συνεργάτες του και καταφέρνει να «κλείσουν οι παλιοί λογαριασμοί».

Διηγήματα, Ατέχνως, 2021, 48 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ατέχνως