Νικόλαος Παναγιωτίδης

Νικόλαος Παναγιωτίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νικόλαος Παναγιωτίδης έχει γεννηθεί τον Νοέμβρη του ‘78 στην Θεσσαλονίκη και κατοικεί μόνιμα στον Δήμο Συκεών.
Η καταγωγή του εκ μητρός είναι από την Επισκοπή Βεροίας και εκ πατρός από το Κρυονέρι Λαγκαδά. Σπούδασε Β. Μικροβιολόγου αλλά ποτέ του δεν ασχολήθηκε με τη συγκεκριμένη ειδικότητα. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως που μια μέρα αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να ασχοληθεί με το μοναδικό πράγμα που αγαπούσε πραγματικά. Την αποτύπωση των ιστοριών φαντασίας και τρόμου του, επάνω στο χαρτί.
Κυκλοφορούν τα βιβλία του, «Κυνηγώντας τις καταιγίδες-Σκιές Βαθιά Μέσα Στην Νύχτα», (Ελκυστής), «Κυνηγώντας τις καταιγίδες-Η Φόνισσα Των Φονιάδων», (Συμπαντικές Διαδρομές) και «Κυνηγώντας τις καταιγίδες-Η Κατάρα της Ιφιγένειας Κοραλίας Πετράκη», (Συμπαντικές Διαδρομές). Τέλος, συμμετείχε στην ανθολογία Lockdown, (Συμπαντικές Διαδρομές) με πέντε δικές του ιστορίες.
Μυθιστορήματα
Κυνηγώντας τις καταιγίδες – Σκιές Βαθιά Μέσα Στην Νύχτα (2019), Εκδόσεις Ελκυστής
Κυνηγώντας τις καταιγίδες – Η Φόνισσα Των Φονιάδων (2021), Συμπαντικές Διαδρομές
Κυνηγώντας τις καταιγίδες – Η Κατάρα της Ιφιγένειας Κοραλίας Πετράκη (2022), Συμπαντικές Διαδρομές

Συλλογικά έργα
Lockdown (2022), Συμπαντικές Διαδρομές

Κυνηγώντας τις καταιγίδες – Νικόλαος Παναγιωτίδης

ΚυνηγώνταςΗ Κατάρα της Ιφιγένειας Κοραλίας Πετράκη


Μια ιστορία τρόμου με ήρωες παιδιά που καλό θα ήταν να μείνει μακριά από παιδιά! Η Ιφιγένεια Κοραλία Πετράκη, κόρη μιας εκ των πλουσιοτέρων οικογενειών της Εκάτης και μέλος μιας παρέας αθυρόστομων και αμείλικτων κοριτσιών, που της ασκεί ψυχολογική και σωματική κακοποίηση, βρίσκει τραγικό θάνατο μετά από ένα πολύνεκρο δυστύχημα, την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη. Την ίδια τραγική εκείνη μέρα, ο δήμαρχος της Εκάτης, Μάξιμος Κόντης, ανακοινώνει απολύτως ψύχραιμα στους πολίτες πως αν και θα υπάρξει τριήμερο πένθος, οι υπηρεσίες και τα καταστήματα θα παραμείνουν σε λειτουργία. Επίσης, τους ανακοινώνει με πλήρη συναίσθηση, πως αναστέλλονται οι αγρυπνίες προς τιμήν των θυμάτων, διότι έκτος ότι τις θεωρεί ξεπερασμένες για τη νέα πολιτική της Εκάτης, θα αποδιοργανώσουν τους καταιγιστικούς ρυθμούς που κινείτε η Πόλη των Εκλεκτών, καθιστώντας την έρμαιο των παθών πολιτικών του αντιπάλων. Πλέον, ως μια φασματική, υπερβίαιη παρουσία από ένα σκοτεινό και άγριο κόσμο, το μόνο που ορέγεται η Ιφιγένεια Κοραλία Πετράκη, έπειτα από τα όσα ειδεχθή της έκαναν εκείνα τα πέντε μοχθηρά κορίτσια, είναι αυτονόητο η εκδίκηση μέσο της ζοφερής της κατάρας. Όσο για τις άσπονδες φίλες της, ύστερα από πολλές λεκτικές και σωματικές διαμάχες μεταξύ τους, επιτέλους αντιλαμβάνονται με τρόμο πως θα πρέπει να συνεργαστούν αν επιθυμούν να κατορθώσουν επιτυχώς να κυνηγήσουν τις καταιγίδες τους. Αν δεν το πράξουν εγκαίρως, τότε θα πρέπει να φυλαχτούν γιατί θα τις κυνηγήσουν οργισμένα εκείνες!

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2022, 822 σελ.

Κυνηγώντας τις καταιγίδες – Νικόλαος Παναγιωτίδης

Κυνηγώντας τις καταιγίδεςΗ φόνισσα των φoνιάδων


Μια ιστορία αγάπης διαφορετική από τις άλλες!
Μια ιστορία αγάπης αρρωστημένη ως το μεδούλι της!

Ο κυριαρχικός πλαστικός χειρουργός Έκτορας Δούκας λαμβάνει μετά από πολλά χρόνια αναμονής το πολυπόθητο Κάλεσμα για την αινιγματική πόλη της Εκάτης. Αποχαιρετά αμέσως την οικογένειά του και μαζί με την υποτακτική γραμματέα – ερωμένη του, Μάρθα Στάμου, ξεκινάνε οδικώς την πρώτη ημέρα του Σεπτέμβρη το ονειρεμένο ταξίδι.
Σύντομα ένα απρόσμενο ατύχημα τους αλλάζει ρόλους, τους αλλάζει ζωές! Το θύμα γίνεται θύτης, ο κυριαρχικός γίνεται υποτακτικός, το θήραμα γίνεται θηρευτής.
Αν δεν μπορέσουν οι ίδιοι να κυνηγήσουν τις εφιαλτικές καταιγίδες τους, τότε θα πρέπει να φυλαχθούν, γιατί θα τους κυνηγήσουν οργισμένα εκείνες!

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2021, 780 σελ.

Κυνηγώντας τις καταιγίδες – Νικόλαος Παναγιωτίδης

Σκιές βαθιά μέσα στη νύχτα


Εκάτη: Μια πόλη αινιγματική, μια πόλη καταραμένη. Ο Αντύπας Στεφανίδης ξυπνά και βρίσκεται να περιμένει έξω από την ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου. Σύμμαχοι οι γονείς του. Εχθρός το μυαλό του. Ή μήπως το αντίθετο;

Εκάτη: Μια πόλη με δώδεκα επαρχίες ολόγυρά της, που σε καμία τους δε θα ήθελες να βρεθείς. Ο Αντύπας Στεφανίδης βρέθηκε σε όλες και παρ’ όλα αυτά κατάφερε να επιβιώσει. Σύμμαχος το μυαλό του. Εχθροί όλοι τους. Ή μήπως το αντίθετο;

Εκάτη: Μια πόλη γεμάτη θρύλους, μια πόλη γεμάτη θανατικό. Ο Αντύπας Στεφανίδης σύντομα θα ανακάλυπτε πόσο αληθινοί είναι. Σύμμαχοι οι γονείς, οι φίλοι και όσοι δε φοβόντουσαν να αντιμετωπίσουν τον θεριστή του διαβόλου. Εχθροί οι καταιγίδες. Ή μήπως το αντίθετο;

Πριν από χρόνια οι πρόγονοί του τις είχαν νικήσει. Τώρα όμως επέστρεψαν χειρότερες και η χρονομέτρηση στην ξύλινη κλεψύδρα σύντομα θα ξεκινήσει. Αν δεν καταφέρουν οι καταιγίδες να τον βρουν, τότε θα πρέπει ο ίδιος να τις κυνηγήσει…

Μυθιστόρημα, Ελκυστής, 2019, 220 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ελκυστής, Συμπαντικές Διαδρομές