Νικόλας Αθανασιάδης

Νικόλας Αθανασιάδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νικόλας Αθανασιάδης δεν είναι συγγραφέας, ούτε ποιητής.
Είναι ένας τυχερός άνθρωπος που η ζωή του έφερε την Πολύτιμή του και μέσα από 40 κείμενα και με τις κατάλληλες λέξεις, προσπάθησε να περιγράψει όλα όσα ένιωσε και νιώθει.
Μέσα από όλες αυτές τις λέξεις που μπήκαν η μία δίπλα στην άλλη με πολλή αγάπη, θα προσπαθήσει να δώσει μια ιδέα στα δύο του αγόρια, τον Ανδρέα και τον Άγγελο, του πόσο τυχερά μπορούν να είναι στη ζωή τους όταν γνωρίσουν τις δικές τους Πολύτιμες.
Ποίηση
Για εκείνη … την Πολύτιμή μου (2021), Εκδόσεις Κομνηνός

Για εκείνη … την Πολύτιμή μου – Νικόλας Αθανασιάδης

Για εκείνηΠυρωμένο σίδερο, πόνος, λύτρωση ο έρωτας


Για να παίζετε καλά, έλεγε ο θεατράνθρωπος Στανισλάβσκι στους ηθοποιούς του, να έχετε πάντα στο μυαλό σας μια εικόνα, όπου κι αν βρίσκεστε: στο άδειο θέατρο στη διάρκεια της πρόβας, ή στη σκηνή μπροστά σε μια κατάμεστη πλατεία. Το υπερ-αντικείμενο…
Όταν μπορείς και φαντάζεσαι ανάμεσα στα άδεια καθίσματα ή ανάμεσα σε δεκάδες μάτια, τα δικά της, το πρόσωπο της αγαπημένης, είναι βέβαιο πως θα κάνεις ό,τι μπορείς για να τη γοητεύσεις. Όχι με το ψέμα ή την υποκρισία σου, γιατί αυτό το ανυπέρβλητο που νιώθεις, ο μέγας έρωτας, ο ακριβός πόθος, δεν αποκαλύπτουν παρά την απόλυτη αλήθεια σου.
Ο έρωτας εμπνέει, «κάνει το δύσκολο συνηθισμένο, το συνηθισμένο εύκολο και το εύκολο όμορφο», όπως έλεγε ο πρίγκηπας Βολκόνσκι.
Η απίστευτη, οργιώδης, ανυπέρβλητη γοητεία του πάθους, η λαχτάρα για το άλλο σώμα, το άλλο χαμόγελο, που εναλλάσσεται με τον πόνο του αποχωρισμού ξεδιπλώνονται με τρόπο μεθυστικό μέσα από τα ποιήματα του Νικόλα Αθανασιάδη.

Ποίηση, Εκδόσεις Κομνηνός, 2021, 158 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κομνηνός