Νικόλας Π. Βεντουρής

Ο Νικόλας Π. Βεντουρής γεννήθηκε στη Νάουσα της Πάρου, Δεκέμβριο του 1957.
Τελείωσε το Γυμνάσιο εκεί και μετά πήρε πτυχίο από τη σχολή Εργοδηγών Ηλεκτρολόγων στον Πειραιά.
Εργάστηκε στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, στον Α.Σ.Π. Πάρου.
Από μικρός του άρεσε το διάβασμα και η γραφή και έχει γράψει ποιήματα, τα περισσότερα εμπνευσμένα από τη θάλασσα και τη ζωή των ψαράδων.
Επηρεασμένος από τα έργα της Αγκάθα Κρίστι και άλλων αντίστοιχων συγγραφέων της αστυνομικής λογοτεχνίας, κάνει το ντεμπούτο του στο συγγραφικό κόσμο, με το μυθιστόρημα «Στη σκιά του ψηλού βράχου».
Ζει μόνιμα στην Πάρο με την οικογένειά του.

Στη σκιά του ψηλού βράχου – Νικόλας Π. Βεντουρής

Δεκαετία του 1990. Αρχές καλοκαιριού. Σ’ ένα μικρό νησί των Κυκλάδων, με λιγοστούς κατοίκους, ο φόνος ενός κοριτσιού έρχεται να ταράξει τη γαλήνη και την ηρεμία της καθημερινότητάς τους. Τι σχέση μπορεί να έχει με την υπόθεση η αυτοκτονία μιας τουρίστριας, η οποία είχε πηδήξει από τον “ψηλό βράχο” δέκα χρόνια πριν; Προλήψεις και δεισιδαιμονίες βγαίνουν στην επιφάνεια. Γιατί οι ντόπιοι πιστεύουν ότι από τότε μια κατάρα κυνηγάει τον Γιάννη, παράφορο έρωτα της πνιγμένης; Θα καταφέρει ο πρωτευουσιάνος Επιθεωρητής να ξεδιαλύνει το μυστήριο; Η ζωή στο ξεχασμένο ετούτο ερημονήσι δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια.
Ένα “θαλασσινό” αστυνομικό μυθιστόρημα, με φόντο τις μικρές Κυκλάδες μιας άλλης, λιγότερο περίπλοκης εποχής.

Μυθιστόρημα, Εντύποις, 2017, 316 σελ.

Ο παρατηρητής του θανάτου – Νικόλας Π. Βεντουρής

Πάρος, Αύγουστος 1995. Ένας φόνος στον Αμπελά της Πάρου, στη βίλα του καρδιοχειρουργού Λεωνίδα Ρούσσου, συγκλονίζει ολόκληρο το νησί! Τέσσερις άνθρωποι βρίσκονταν κοντά στο θύμα εκείνη τη στιγμή. Ποιος απ’ όλους όμως είναι ο δολοφόνος; Ποιο είναι το κίνητρο γι’ αυτόν τον ανεξήγητο φόνο; Γιατί η Χρυσούλα, ανιψιά του Λεωνίδα, πιστεύει ότι κάποιος άγνωστος παρακολουθούσε το σπίτι; Και αν όντως υπήρχε, πώς κατάφερε να πλησιάσει το θύμα χωρίς να τον προσέξει κανείς; Το γεγονός ότι ο φόνος έγινε ανήμερα της Παναγίας, σημαίνει κάτι;
Ο Ορέστης Φωκάς για μια ακόμη φορά καλείται να ξεδιαλύνει το μυστήριο. Η γνωριμία του με τη μητέρα της Χρυσούλας, θα τον κάνει να πιστέψει ότι έκτη αίσθηση υπάρχει. Και… ο Αστυνόμος για πρώτη φορά στη ζωή του, θα βρεθεί πλεγμένος στα δίχτυα του έρωτα…

Μυθιστόρημα, Εντύποις, 2018, 442 σελ.

Μυθιστορήματα
Στη σκιά του ψηλού βράχου (2017), Εντύποις
Ο παρατηρητής του θανάτου (2018), Εντύποις

Πηγές: Biblionet, Εντύποις

Επισκέψεις: 12