Νικολέτα Τρίψα

Νικολέτα Τρίψα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Νικολέτα Τρίψα γεννήθηκε το 1985. Μεγάλωσε στην Κηφισιά και ζει στον Βαρνάβα.
Είναι πτυχιούχος της Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου. Γνωρίζει τέσσερις γλώσσες. Έχει ολοκληρώσει τη φοίτησή της στον κύκλο μαθημάτων του ‘Ecole Polytechnique «How to Write and Publish a Scientific Paper» και έχει παρακολουθήσει Δημιουργική Γραφή στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Παρακολούθησε τα εξής σεμινάρια, μέσω του ΕΚΠΑ: «Δημιουργική Ανάγνωση και Γραφή της Πεζογραφίας», «Μίγμα Μάρκετινγκ & Brand», «Ειδική Αγωγή Διεπιστημονικές Πρακτικές Σύγκλισης», «Η Δέσπω κάνει πόλεμο. Οι γυναίκες στην επανάσταση του 1821 μέσα από τη λογοτεχνία», «Ανάγνωση, Φιλαναγνωσία και Παιδική Λογοτεχνία», «Το παραμύθι στην εκπαίδευση: Δημιουργική ανάγνωση κι αξιοποίηση». Μικροδιηγήματα, παραμύθια, ποιήματα και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα. Μέσα από το όμορφο blog της Μαγική Ανέμη προωθεί το παραμύθι και τη φιλαναγνωσία, γράφοντας κριτική για τα παιδικά βιβλία που παρουσιάζει αφιλοκερδώς. Είναι δημιουργός και συντονίστρια της Παιδικής & Εφηβικής Λέσχης Ανάγνωσης Βαρνάβα «Το λυχνάρι», καθώς και της Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων Βαρνάβα. Έχει λάβει ποιητικούς επαίνους και πρώτο βραβείο σε Πανελλαδικούς και Παγκόσμιους διαγωνισμούς ποίησης. Έχει τιμηθεί με τον τίτλο Πρεσβευτή της Ειρήνης για το έργο της.
Παιδική λογοτεχνία
Μιτζού, ένα φιλόδοξο ψαράκι (2022), Εκδόσεις Κομνηνός

Συλλογικά έργα
Ελάτε να μιλήσουμε για Ποίηση, εκδόσεις Αλάτι
«Over the rainbow» Children’s Poetry Anthology Promo, Poetryzine Magazine
Το πέταγμα της Ίβιδας, ανθολογία διηγημάτων με ενσωματωμένα τάνκα & ιαπωνικό θεματικό προσανατολισμό, εκδόσεις Ελκυστής
Μ’ ένα στυλό διαρκείας, εκδόσεις Αλάτι
Ξεθωριασμένες πεταλούδες, εκδόσεις Αλάτι

Μιτζού, ένα φιλόδοξο ψαράκι – Νικολέτα Τρίψα

ΜιτζούΠεριέχει δραστηριότητες!


«Μα εδώ και λίγο καιρό, ο Μιτζού δεν είχε όρεξη για παρέες και παιχνίδια. Ο νους του ταξίδευε σ’ άλλα μέρη. Ένιωθε την ανάγκη να γνωρίσει νέους φίλους και τόπους. Οι αφηγήσεις μιας μικρής λιβελούλας που τους επισκέπτονταν συχνά, τον είχαν συνεπάρει».
Μέσα από τη μεταμόρφωση του Μιτζού αναδεικνύεται η σημαντικότητα της επιμονής στα όνειρα και τους στόχους μας. Ακόμα κι αν κάτι μοιάζει ακατόρθωτο, η πίστη στον εαυτό μας είναι η κινητήριος δύναμη να κάνει κανείς τα πάντα, όσο μικρός κι αν είναι.
Ακόμα κι αν αυτό που θα βρούμε δεν είναι ότι επιθυμούσαμε, δεν χρειάζεται να συμβιβαστούμε, αλλά να συνεχίσουμε την αναζήτηση. Όπως ο Μιτζού που καταφέρνει να ακολουθήσει το όνειρό του.

Εικονογράφηση: Σπύρος Ζαχαρόπουλος

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Κομνηνός, 2022, 59 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κομνηνός

Please wait...