Νίκος Αδάµ

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νίκος Αδάµ γεννήθηκε το 1990 και µεγάλωσε στη Μαγούλα Αττικής, ένα µικρό χωριό του Δήµου Ελευσίνας.
Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήµιο του Πειραιά, καθώς και ναυτιλιακά στο Institute of Chartered Shipbrokers, επίσης στην ίδια πόλη. Από τα φοιτητικά του ήδη χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελµατικά στον τοµέα της ναυτιλίας, ενώ από το 2020 ζει και εργάζεται µόνιµα στο Αµβούργο της Γερµανίας. Ο Μαύρος Λύκος είναι το πρώτο του µυθιστόρηµα µε πρωταγωνιστή τον Μάνο Σαρρή.
Μυθιστορήματα
Ο μαύρος λύκος (2023), Εκδόσεις Πηγή

Ο μαύρος λύκος – Νίκος Αδάμ

Ο μαύρος λύκοςΈνα καταιγιστικό αστυνομικό θρίλερ
που ξεκινά από την υποφωτισμένη Ελευσίνα
και αφήνει πίσω του θύματα, πόνο,
αλλά και μια χαραμάδα ελπίδας.


EΛΕΥΣΙΝΑ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1975
Όλοι οι κάτοικοι της πόλης είναι συγκεντρωµένοι στην κεντρική πλατεία για να παρακολουθήσουν το γεγονός της βραδιάς: την ταχυδακτυλουργική παράσταση του πασίγνωστου µάγου Αβκάρ. ∆ιάσηµος τότε για το κόλπο του να εξαφανίζει τυχαία κάποιον από τους θεατές και ύστερα να τον επαναφέρει επάνω στη σκηνή µέσα από τη µαγική του ντουλάπα, ο µάγος Αβκάρ διαλέγει εκείνο το βράδυ µέσα από το πλήθος την έφηβη Ιωάννα Οικονόµου.
Όταν όµως η ντουλάπα ανοίγει, δεν βρίσκεται κανείς µέσα. Η µικρή Ιωάννα έχει εξαφανιστεί µια για πάντα, µπροστά στα µάτια των γονιών της και ολόκληρης της πόλης.
ΠΑΡΟΝ
Συγκλονισµένος από τον αιφνίδιο θάνατο της οικογένειάς του και θολωµένος από τα βαρβιτουρικά χάπια που του προσφέρουν ελάχιστες ώρες ύπνου γεµάτου εφιάλτες, ο εικοσιεννιάχρονος Μάνος Σαρρής επιστρέφει στην Ελευσίνα για να µείνει µαζί µε τον µοναδικό εν ζωή συγγενή του, τον συνταξιούχο αστυνοµικό Στέφανο Σαρρή. Εκεί ανακαλύπτει τυχαία τον φάκελο της υπόθεσης εξαφάνισης της Ιωάννας Οικονόµου, στην οποία ο θείος του ηγούνταν των τότε ερευνών.
Για τον Μάνο, το διάβασµα των στοιχείων και των µαρτυριών σχετικά µε εκείνον τον άλυτο γρίφο γίνεται ένα µέσο να ξεχαστεί από τον προσωπικό του θρήνο. Όταν όµως εντοπίσει µία λεπτοµέρεια που είχε διαφύγει από τις τότε αρχές, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, φέρνοντας στο φως αµέτρητες υποθέσεις εξαφανίσεων παιδιών µέχρι και σήµερα.
Από τους σκοτεινούς δρόµους της βιοµηχανοποιηµένης Ελευσίνας έως τα περίχωρα της Πόλης του Μεξικού, ανάµεσα σε κατάδικους πρώην σατανιστές, µύστες αρχαίων τελετουργικών, διαλυµένες οικογένειες, τοπικούς λαογράφους, µυστικές βιβλιοθήκες και αρχεία άλυτων υποθέσεων, ένας νεαρός άνδρας ξεκινά την επίµονη ατοµική του έρευνα, που θα τον φέρει αντιµέτωπο µε τους λύκους.

Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία, Εκδόσεις Πηγή, 2023, 494 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή