Νίκος Δημητρούλιας

Νίκος Δημητρούλιας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νίκος Δημητρούλιας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Νοεμβρίου 1947.
Στα εφτά του χρόνια μετακόμισε με τους γονείς του και την αδελφή του από τα Εξάρχεια σε ιδιόκτητο σπίτι στους Αμπελόκηπους. Τελείωσε το 10ο Γυμνάσιο και στη συνέχεια την Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών. Παντρεύτηκε στα εικοσιπέντε του και απέκτησε δύο παιδιά. Μέχρι το 1980 είχε δική του εταιρεία εγκατάστασης κλιματισμών και στη συνέχεια εργάστηκε για δεκαεφτά χρόνια στην 3Ε ως προϊστάμενος ελέγχου και ασφάλειας καθώς και προϊστάμενος στο γραφείο κίνησης εμπορευμάτων. Από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το μπάσκετ και ήταν μέλος της ομάδος της γειτονιάς του, του Αθλητικού Ομίλου Αμπελοκήπων. Το 1988 έγινε πρόεδρος της ομάδας και την έφτασε από την ερασιτεχνική Β’ κατηγορία στην Α1 μέσα σε διάστημα έξι χρόνων, κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ συνεχόμενων ανόδων. Με τη συγγραφή ασχολείται από όταν ήταν μαθητής γυμνασίου. Έχει γράψει αρκετά διηγήματα, μυθιστορήματα και πολλές ποιητικές συλλογές, καθώς και ένα έργο με τίτλο «Ελλάδα μάνα των λαών» που περιέχει τραγούδια, θεατρικά σκετς κλπ. Η νουβέλα «Με τα μάτια του Τζακ» είναι η πρώτη του εκδοτική απόπειρα.

Με τα μάτια του Τζακ – Νίκος Δημητρούλιας

Με τα μάτια του Τζακ


Μετά τον θάνατο μιας γριούλας κυρίας ένα όμορφο κουταβάκι οχτώ μηνών, ο Τζακ, ένας ημίαιμος ποιμενικός, βρίσκεται αδέσποτος στους δρόμους καθώς ο κληρονόμος της γριούλας τον διώχνει βίαια. Η περιπλάνησή του είναι μια διαδρομή ανάμεσα σε καλούς και κακούς ανθρώπους. Ανάμεσα στη βία και στη σκληράδα και πότε πότε στην αγάπη και στην ελπίδα. Οι περιπέτειές του πολλές. Προσεύχεται στον θεό των… Σκύλων και τότε γίνεται το “θαύμα” που ακούει στο όνομα Νικόλας! Ένα δεκάχρονο παιδάκι τον βλέπει και αλλάζουν τα πάντα στις ζωές και των δύο…

Νουβέλα, Ελκυστής, 2019, 98 σελ.

Όταν η μοίρα εκδικείται – Νίκος Δημητρούλιας

Όταν η μοίρα εκδικείταιΔιπλή εκδίκηση. Το μοιραίο γκολ


Ο τίτλος κρύβει δυο αστυνομικές νουβέλες

1) Τη διπλή εκδίκηση: Ένα τετράχρονο κοριτσάκι βιώνει μπροστά στα μάτια του τον θάνατο της μητέρας του μετά από έναν άγριο ξυλοδαρμό από τον ίδιο της τον φίλο. Μετά από δεκαοκτώ χρόνια έχει έρθει η ώρα της εκδίκησης. Ένας κεραυνοβόλος έρωτας με έναν νεαρό σερβιτόρο και μια απρόσμενη συνάντηση του τελευταίου περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

2) Το μοιραίο γκολ: Μια περίεργη διπλή δολοφονία και ένας τραυματισμός αναστατώνουν την κοινωνία μιας μικρής επαρχιακής κωμόπολης στην Αρκαδία. Ο αστυνόμος Νίκος Βουρνάς μαζί με τον πανύψηλο βοηθό του αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο. Την ίδια ώρα γίνεται ένας ποδοσφαιρικός αγώνας της Εθνικής και σχεδόν όλο το χωριό βρίσκεται στην καφετέρια του Σωκράτη στην πλατεία και παρακολουθεί τον αγώνα.

Μυθιστορήματα, Ελκυστής, 2020, 422 σελ.

Μυθιστορήματα
Όταν η μοίρα εκδικείται (2020), Ελκυστής

Νουβέλες
Με τα μάτια του Τζακ (2019), Ελκυστής

Πηγές: Biblionet, Ελκυστής