Νίκος Ηλιάδης

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νίκος Ηλιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από το τµήµα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισµού του Παντείου Πανεπιστηµίου και σήµερα εργάζεται ως κειµενογράφος στο χώρο της Διαφήµισης. Έχει υπάρξει µέλος σε εργαστήρι Δηµιουργικής Γραφής, ενώ µια σύντοµη ιστορία του έχει εκδοθεί σε συλλογή διηγηµάτων. Αγαπάει το διάβασµα και τη σκοτεινή αίθουσα του σινεµά. “Οι Σκοτεινοί” είναι το πρώτο του µυθιστόρηµα.
Μυθιστορήματα
Οι Σκοτεινοί (2023), Εκδόσεις Πηγή

Οι Σκοτεινοί – Νίκος Ηλιάδης

Οι ΣκοτεινοίΗ αγωνιώδης αναζήτηση
για τα ίχνη μιας εγκληματικής
συνωμοσιολογικής σέχτας,
στις ερεβώδεις γωνιές
των Εξαρχείων


Ένα καθηλωτικό αστυνομικό μυθιστόρημα
Οι Σκοτεινοί ξέρουν την αληθινή πραγµατικότητα.
Οι Σκοτεινοί έχουν µάτια παντού.
Στο τέλος, θα µείνουν µόνο οι Σκοτεινοί.
Μη νοµίσεις ότι αυτή είναι µια συνηθισµένη αστυνοµική ιστορία. Άλλωστε, ο Μιχάλης δεν είναι κανένας σπουδαίος επιθεωρητής της αστυνοµίας, αλλά ένας απλός φοιτητής που δουλεύει σε µπαρ στα Εξάρχεια, µισεί όλο τον κόσµο, πίνει συνεχώς γιατί θέλει να πεθάνει πριν φτάσει τα εξήντα και σιχαίνεται να διαβάζει αστυνοµικές ιστορίες. Όταν, όµως, ο διάσηµος ζωγράφος Ιάσονας Βεντύρης βρίσκεται νεκρός, ο Μιχάλης θα µπλεχτεί σε µια σειρά από παράξενα γεγονότα: Γιατί εξαφανίστηκε ο καλύτερός του φίλος και ανιψιός του ζωγράφου; Τι ρόλο παίζει η ερωµένη του Βεντύρη και ποια είναι η µυστηριώδης δηµοσιογράφος που µπαίνει στη δική του ζωή; Και µέσα σ’ όλα αυτά, µια παρανοϊκή θεωρία για τους ανθρώπους-ερπετά.
Ένα κουβάρι ξετυλίγεται στην αυγουστιάτικη Αθήνα του χιπ χοπ, των ξενοίκιαστων µαγαζιών, των ναρκωτικών και των σκουπιδιών κι ο Μιχάλης το ακολουθεί. Από το Κολωνάκι και τους διαδρόµους της ΓΑ∆Α, µέχρι το σανατόριο της Πάρνηθας, για να φτάσει ως το τέλος. Εκεί όπου τον περιµένουν… οι «Σκοτεινοί».
Ένα αστικό νουάρ αστυνομικό µυθιστόρηµα όπου το µυστήριο συναντά τη νεανική οργή. Με αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο, γραφή κοφτή και νευρική, ένταση και ρυθµό που σε προκαλεί να γυρίσεις την επόµενη σελίδα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2023, 200 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή