Νίκος Κ. Μουλίνος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νίκος Κ. Μουλίνος γεννήθηκε στην Κέρκυρα.
Σπούδασε οικονομικά. Εργάστηκε στην Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Αναπτύξεως, καθώς και ως οικονομικός σύμβουλος ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Ασχολείται χρόνια με τη δημοσίευση άρθρων, διηγημάτων και χρονογραφημάτων σε εφημερίδες και περιοδικά.

Η ζωή αστειεύεται – Νίκος Κ. Μουλίνος
Δέκα, μικρές καθημερινές ιστορίες με πρωταγωνιστές τους δικούς μας ανθρώπους κι από κοντά το γέλιο σύμβουλος και κριτής, αλλά και αιτία να αποκαλυφθούν κρυφές σκέψεις ή πονηρές επιδιώξεις.
Μια τοιχογραφία χαρακτήρων και γεγονότων που δεν επιδιώκει, βέβαια, να αλλάξει τους κανόνες της καθημερινότητας, αλλά να υπογραμμίσει, όσο γίνεται, πόσο σοβαρή είναι η άλλη όψη, το αστείο, στη ζωή μας, αφού μπορεί να γίνει αφετηρία ακόμα και αλλαγής του ταμπεραμπέντου της κοινωνίας μας!
Περίπλους, 2011
232 σελ.

Ελληνάρες, Ατέλειωτο το παραμύθι μας – Νίκος Κ. Μουλίνος
Ο καθένας από εμάς κουβαλάει το δικό του «παραμύθι»! Σιωπηλός, μόνιμος, αλλά εχέμυθος συνομιλητής μας. Καταφερτζής, ικανός, πολύ καπάτσος – του διαβόλου απόγονος. Κι είναι το «παραμύθι» μας, κίνητρο, φιλοσοφία, εσώτερος στοχασμός, παρότρυνση, δικαιολογία, επιλογή, δυναμική προτεραιότητα…Υπαγορεύει κι επιβάλλει στάση ζωής.
Ο Κίμωνας, ο Άρης, η Λόπη ή η Νόνη, ο Μισέλ, ο Τεό ή ο Κωσταρέας και πολλοί άλλοι, συναθροίζουντα «παραμύθια» τους στην Ιστορία μας, σε μια κοινή, παράλληλη πορεία, σ’ έναν κόσμο σύγχρονο, μοντέρνο – αυτό που λέμε «σύστημα»! Κι αν το «παραμύθι» τους, το «παραμύθι» μας, είναι ατέλειωτο, είναι, γιατί οι άνθρωποι ακυρώνουν τις πράξεις τους και ποτέ τους εαυτούς τους, καθώς, οι περισσότεροι έρχονται ανυποψίαστοι και «φεύγουν» ένοχοι ή το λιγότερο… μετανοιωμένοι.
Όστρια Βιβλίο, 2015
206 σελ.

Το ωραίον Μοναστηράκι – Νίκος Κ. Μουλίνος
Κωμωδία σε τρεις πράξεις
Αγγελάκη Εκδόσεις, 2018
100 σελ.

Διηγήματα
Η ζωή αστειεύεται (2011), Περίπλους

Πεζά
Ελληνάρες, Ατέλειωτο το παραμύθι μας (2015), Όστρια Βιβλίο

Θεατρικά έργα
Το ωραίον Μοναστηράκι (2018), Αγγελάκη Εκδόσεις

Πηγές: Biblionet, Αγγελάκη Εκδόσεις, Όστρια Βιβλίο, Περίπλους

Please wait...