Νίκος Καλπάκης

Νίκος Καλπάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νίκος Καλπάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981 και μεγάλωσε στη Ν. Τρίγλια Χαλκιδικής.
Αποφοίτησε από το Edinburgh College of Art με πτυχίο στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ζει στη Θεσσαλονίκη.
Μυθιστορήματα
Ο Φρουρός (2021), Εκδόσεις Πηγή

Ο Φρουρός – Νίκος Καλπάκης

Ο ΦρουρόςΑστυνομικό θρίλερ


Δεκέμβριος, 2011.

Σε μια ιστορία γεμάτη μυστήριο, έγκλημα και πολιτική ίντριγκα ο Φρουρός αρχίζει με τον Αχιλλέα, έναν πρώην αξιωματικό της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών και νυν προσωπικό σωματοφύλακα ενός βαθύπλουτου πολιτικού. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, ο αδίστακτος και διεφθαρμένος πολιτικός κάνει τα σχέδιά του για να παγιώσει τη δύναμή του στον πολιτικό κόσμο.

Οι εχθροί του είναι πολλοί και θα έκαναν τα πάντα για να τον σταματήσουν από το να γίνει πρωθυπουργός. Θέλουν μόνο ένα άτομο μέσα από τον στενό του κύκλο. Μόνο ένα άτομο να πάρουν με το μέρος τους.

Και όταν ο Αχιλλέας βρίσκεται ξαφνικά να χρωστάει μια περιουσία σε ένα βίαιο και παρορμητικό αφεντικό της νύχτας, η ευκαιρία πια είναι ξεκάθαρη. Δίχως επιλογές, ο Αχιλλέας συμφωνεί να συμμετάσχει στο σχέδιό τους. Η ενοχή όμως για τις πράξεις του, τον οδηγεί στον αλκοολισμό και την κοινωνική απομόνωση.

Μισομεθυσμένος, μακριά από τον καλό εαυτό του, ξυπνάει μια μέρα και βλέπει ότι όλη η χώρα είναι σε χάος. Ο λόγος: μια απαγωγή έχει φέρει τα πάνω κάτω σε όλη την Ελλάδα. Μια απαγωγή που μπορεί να αλλάξει τον ρου της ελληνικής ιστορίας.

Ο Φρουρός είναι το πρώτο βιβλίο του Νίκου Kαλπάκη. Με εκρηκτικό ρυθμό, γεμάτο αγωνία και ανατροπές, είναι ένα αστυνομικό θρίλερ που δεν θα μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 492 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή