Νίκος Κοτταρίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νίκος Κοτταρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόρινθο.
Από μικρός αγαπούσε τις τέχνες και δημιουργούσε με τα χέρια, αλλά και με τη φαντασία του όμορφα πράγματα. Το 2000 πέρασε στη σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστήμιου της Κύπρου όπου και σπούδασε εικαστικά. Τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις από το πανεπιστήμιο, αλλά και από το υπουργείο πολιτισμού της Κύπρου. Μετά το τέλος των σπουδών του έκανε το μεταπτυχιακό του στη θεολογία της εικόνας. Συνεργάστηκε με μεγάλο ζωγράφο στην Κύπρο αποκτώντας επιπλέον διακρίσεις και αριστεία. Το 2017 τιμήθηκε με τιμητική πλακέτα από το ίδρυμα «ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ», για την προσφορά του μ’ έργα του στην ογκολογική μονάδα για παιδιά. Η αγάπη του για την ποίηση ολοκληρώθηκε όταν βρήκε το δικό του ανέσπερο φως.
Ποίηση
Άνοιγμα ψυχής (2021), Εκδόσεις Κέφαλος

Άνοιγμα ψυχής – Νίκος Κοτταρίδης

Άνοιγμα ψυχής


Μία αυτοβιογραφική προσωπική ποιητική συλλογή. Εξήντα ποιήματα που πλημμυρίζουν από έρωτα κι αισθήματα ανιδιοτελούς αγάπης. Ένας ύμνος στη γυναικεία φύση, από έναν σύγχρονο άνδρα ποιητή.
Η πρώτη ποιητική συλλογή του Νίκου Κοτταρίδη, αποτελεί ένα απάνθισμα ποιμάτων, τα οποία έγραψε με την πένα της έμπνευσης βουτηγμένη στο μελάνι του πόνου, μα και της αγάπης. Σε κάθε στροφή θα συναντήσετε αυτοβιογραφικά στοιχεία του ποιητή και σε κάθε στίχο θα αντικρίσετε σμιλεμένα συναισθήματα, γεμάτα πάθος και θυσιασμένα στον βωμό του έρωτα. Ταξιδέψτε λοιπόν κι εσείς στον μαγικό κόσμο των ερωτευμένων, εκεί που σμίγουν οι ψυχές στο απέραντο σύμπαν των αισθημάτων.

Σημάδια
Σημάδια του καιρού που περίμεναν
στο μισογκρεμισμένο φεγγάρι της ψυχής μου.
Επίπλαστα, ζοφερά στο πέρασμα του χρόνου.
Πόσο άντεξα θεέ μου…
Πόσο πολύ διψούσα για εκείνο το δικό σου
σ’ αγαπώ….
Τώρα, σημάδια που σταύρωσαν τον δρόμο
στο μέλλον μου, στη θύμηση σου και μόνο.
Ιλαρά συναισθήματα σαν κοιτώ
μια παλιά μας φωτογραφία.
Λιποψυχώ…
Αντοχή που δεν έχω πια στο μέλλον της σκέψης σου.

Ποίηση, Εκδόσεις Κέφαλος, 2021, 70 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κέφαλος

Please wait...