Νίκος Μηλιώρης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νίκος Μηλιώρης γεννήθηκε το 1970.
Παρά την εμμονή και την αγάπη του στα κόμικς, η παρουσία του είναι ιδιαίτερα διακριτική, ίσως όπως και αυτή των ηρώων του.
Άρχισε να σκιτσάρει το 1991 και για κάποια χρόνια, χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο “Ιριδόθεος Πρά-ακ”.
Περιστασιακά έχει δημοσιεύσει δουλειά του σε διάφορα περιοδικά (Βαβέλ, Περίπλους, Cow, Futura κλπ) και συμμετείχε σε αρκετές εκθέσεις κόμικς.
Το 1999 δημοσιεύεται το πρώτο του κόμικ-άλμπουμ “Τέντυμπερ” και πάλι από τις εκδόσεις Futura.
Συνεργάζεται με το μηνιαίο περιοδικό “Rock n’ Roll” δημοσιεύοντας τη μονοσέλιδη ιστορία κόμικς “This is a true story”, καθώς και με άλλα περιοδικά ή φανζίν.

Τέντυμπερ – Νίκος Μηλιώρης

Eικονογράφηση: Νίκος Μηλιώρης

Κομικς – Futura, 1999, 48 σελ.

Για τη Χιονάτη Motherstar – Νίκος Μηλιώρης

Βρισκόμαστε στο μακρινό έτος 2182. Τα τελευταία δημιουργήματα του μασκοφόρου ρομποτιστή Άουτωφ Όρντερ, που ονομάζονται “σφαιρογενείς”, έχουν ξεκινήσει πόλεμο κατά της ανθρωπότητας για το μέταλλο και την επιβίωσή τους. Για να τελειώσει όμως ο πόλεμος τα κράτη της Γης χρειάζεται να συνεργαστούν με τις αποκομμένες κοινότητες του Άρη. Παράλληλα, το αναβαθμισμένο ανδροειδές Τζις έχει ακόμα στα κυκλώματα του αναμνήσεις απ’ τη δολοφονία της γυναίκας του Χιονάτης Μάδερσταρ που πέθανε στην αγκαλιά του πριν από είκοσι ένα χρόνια. Και παρόλο που απ’ τη φύση του δεν μπορεί να ονειρευτεί ξυπνάει από τον πρώτο του εφιάλτη…

Μυθιστόρημα, Ανάτυπο, 2018, 228 σελ.

Μυθιστορήματα
Για τη Χιονάτη Motherstar (2018), Ανάτυπο

Κόμικς
Τέντυμπερ (1999), Futura

Πηγές: Biblionet, Ανάτυπο, Futura